İngiltere dil okullarında eğitim almak için bilinmesi gerekenler

Yurtdışında dil eğitimi alma fikri, son dönemlerde daha bir artışa geçti. Teknolojinin artması, iletişim ve ulaşımın daha kolay hale gelmesi, ekonomik koşulların eskisine göre daha iyileştirilmiş bir hal alması gibi durumların etkilediği bu durum, öğrenciler arasında sadece seçim yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilinçli hareket etmelerini gerektiriyor

Yurtdışında dil eğitimi alma fikri, son dönemlerde daha bir artışa geçti. Teknolojinin artması, iletişim ve ulaşımın daha kolay hale gelmesi, ekonomik koşulların eskisine göre daha iyileştirilmiş bir hal alması gibi durumların etkilediği bu durum, öğrenciler arasında sadece seçim yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilinçli hareket etmelerini gerektiriyor. İngiltere, dil eğitimi almak isteyenlerin genellikle ilk olarak tercih ettikleri ülkelerden biridir. Daha önceki makalelerimizde de belirttiğimiz gibi, İngiltere’nin resmi dilinin İngilizce olması başta olmak üzere birçok yönden diğer ülkelere göre daha fazla avantaj sağlaması, öğrencilerin burayı tercih etmelerini daha bir etkin hale getiriyor. Peki, İngiltere’de dil eğitimi almak isteyen birinin temel olarak hangi konularda dikkat etmesi gerekir, İngiltere’de nelere dikkat etmesi gerekir, kendi şahsi çıkarları için nasıl hareket etmesi gerekir? İşte detaylar…
 

Sağlığınıza dikkat edin!
 

Yer neresi olursa olsun, yurtdışına çıkacak birinin öncelikle sağlığını koruma altına alması gerekir. İngiltere, Akdeniz iklimine sahip bir ülkedir ve sıcaklık ortalaması Türkiye’ye kıyasla biraz daha farklıdır. Bu da buradan giden bir öğrencinin hava değişikliği nedeniyle hastalanması işten bile değil, bu nedenle sağlık konusunda yeteri kadar tedbir alınması şarttır. İngiltere dil okulları her ne kadar kaliteli eğitimi ile bilinse de yine de sağlık konusunda kimsenin size garanti vermeyeceğini bilmeniz ve buna göre hareket etmeniz gerektiğini unutmayın.
 

Yediğiniz içtiğinize dikkat edin
 

Bizim kültürümüzde hazır yiyecekler yani fastfood pek tercih edilen bir tarz değil, her ne kadar son senelerde biraz daha artış sağlasa da İngiltere gibi bir yerle kıyas edildiğinde “hiç yok” denecek kadar azdır. İngiltere halkı, genellikle hazır yiyecekler tüketen bir millettir, yani akşam eve gittiğinizde annenizin hazırladığı sıcak yemekleri burada çok ararsınız. Ancak konakladığınız yere bağlı olarak kısmen bunu görebilirsiniz, o da annenizin yemeklerinin yerini tutar mı bilemem… Bu yüzden yiyecek konusunda seçkin yerleri tercih etmeniz, en azından kültürümüzle uyuşan yerlerde yemek yemenizi öneririz. Bazen hoşlanmadığınız yemeklerle bile karşılaşabilirsiniz, bu nedenle özellikle de ilk gittiğiniz dönemlerde buna dikkat etmenizi öneririz.
 

Hava durumu çok değişken
 

Türkiye, dört mevsimin yaşandığı bir yerdir ve her mevsimin zamanında yaşanması sayesinde mevsimlere bağlı hastalıklara yakalanmak kolay değil. Ama İngiltere böyle bir yer değildir. İngiltere dil okulları ile eğitim aldığınızda en çok şaşıracağınız konuların başında da bu gelecektir. Bir gün içinde yaz, kış, sonbahar, ilkbaharı bir arada yaşayabilirsiniz, ilk dönemlerde bu sıkıcı olsa da zamanla siz de bu duruma alışacaksınız. Ama ilk gittiğinizde valizinizde vitamin, antibiyotik ilaçlar almayı unutmayın, tabi bunu yaparken mutlaka doktorunuza danışmanız gerektiğini aklınızdan çıkartmayın.
 

Pasaportunuzu yanınızdan ayırmayın
 

Sık olmasa da bazen pasaport sorunu yaşayan öğrenciler olabiliyor. Kaybetme durumunda kesinlikle zaman kaybetmeden hemen danışmanlık şirketiniz ile iletişime geçerek durumu bildirin, İngilizce dil seviyeniz biraz daha iyi ise okul yönetimi ile de bu konuda görüşmeniz, daha sağlıklı olacaktır.
 

Yukarıda saydığımız tüm bu konulardan daha fazlası aslında İngiltere dil okulları ile eğitim almak isteyenlerin bilmeleri gereken önemli detaylardır. Ama başlangıç için bu saydıklarımıza dikkat ederseniz daha rahat bir eğitim dönemi geçirebilirsiniz. Dil okulları ve İngiltere hakkında daha fazla bilgi almak için yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
 

https://alternatifecs.com/ingiltere-dil-okullari/

Haber Tarihi: 23 Aralık 2019 Pazartesi 14:25Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ingiltere-dil-okullarinda-egitim-almak-icin-bilinmesi-gerekenler-397598-haber/