LS Kontaktörle Otomasyon Hatlarınızı Koruyun

Kontaktör, bir elektrik devresini başka bir devrenin kapanması ile kapatan veya açan adeta anahtar işlevi gören bir elektromekanik alet.

Kontaktör, bir elektrik devresini başka bir devrenin kapanması ile kapatan veya açan adeta anahtar işlevi gören bir elektromekanik alet. Yaygın olarak elektrik motorlarının uzaktan kontrol edilmesinde kullanılmaktadır. İki türü normalde açık ve normalde kapalı olmak üzere bilinir. Bu önemli işleve sahip cihaz, sunduğu birçok avantaj ile LS kontaktör sistemleri bir çok alanda kullanılıyor. Bu kullanım alanları: elektrik otomasyon sistemlerinden asansörlere kompanzasyon sistemlerine kadar geniş bir yelpazeye uzanır. Kontakları iyi malzemeden yapılmamış bir kontaktör zamanla kontaktları yapışabilmekte ve bunun sonucunda açma yapması gereken bir yerde kontaktör açma yapamaz. Bunun sonucunda motora gelen güçlü bir akım ne yazık ki motoru yakabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için kaliteli ürün kullanımı çok önemlidir.

 

 

 Ls Kontaktör Sistemlerin Sağladığı Avantajlar 

 

 1- Uluslararası Belgeler ve Sağlamlık: Ls Kontaktörler sahip olduğu KEMA, CE, UL gibi test merkezleri tarafından defalarca teste tabi tutulmuş uygunluk sertifikalarının tümüne haizdir. Projelerinizde bu ürünleri çok rahat kullanabilirsiniz.

 

 2- Geniş Ürün Aralığı: Ls kontaktör ailesi geniş ürün aralığı ile uygun çözümler sunar.

 

 3- Düşük Gerilimle Çalışma: Düşük gerilimlere karşı ciddi toleransı vardır.

 

 4- Motor Startorlarla Kolay ve Hızlı Kullanım: Ls kontaktörlerin bir diğer özelliği de; kontaktörler en fazla kullanım alanlarından biri olan motor uygulamalarında koordineli bir şekilde ve rahatlıkla kullanılabilmesi.

 

 5- Geniş aksesuarlar ve Kompakt Boyutlar ile Uzun Ömürlü Olması: Kontaktörler, uygulama sırasında sizleri yarı yolda bırakmamak için geniş aksesuar seçenekleri sunarlar. Bu farklı aksesuarlar çözüm sunulmasında etkili. Kompakt boyutları ile panolarda az yer kaplamaları ise diğer özellikleri. Kontaktör ailesi, saatlik 1800 çalışma kapasitesi ve mekanik olarak 15 milyona varan ömre sahip.

 

iç mekan, bina, yer, zemin içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

Kontaktörler gün geçtikçe daha fazla otomasyon sistemlerinde kullanılmaya başlandı. Ancak bize düşen gören, doğru ürün seçimi yapmak ve fiyat perfomansı yüksek ürünlere yönelmektir. LS kontaktörler, durum izlemeden, düşük gerilimle çalışmaya bir çok alanda inovatif çözümler sunar. Bu özelliği ile çok daha uzun ömürlü ve kullanışlı bir kontaktör çözümü sizlere sunmaktadır.

Haber Tarihi: 18 Ocak 2020 Cumartesi 16:09Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ls-kontaktorle-otomasyon-hatlarinizi-koruyun-397777-haber/