Boşanmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Aile mahkemelerinde görülen boşanma davaları için nasıl bir yol izlenmeli?

Özellikle son dönemlerde oldukça yaygınlaşan eşler arasında boşanma, birçok farklı neden ve sonuç dolayısıyla ortaya çıkabilmektedir. Eşlerden birisi veya her ikisinin de boşanmayı düşünmesi, bu davalar hakkında bilgi sahibi olunmasını da gerekli kılmaktadır. Boşanma davası açabilmek için ilk olarak avukat zorunluluğu bulunmamaktadır. Fakat gerek yazışma gerekse mahkeme sürecinde altından kalkamayacağınız durumlar ile karşılaşmamanız için avukat tutmanızı öneriyoruz.
 

Aile mahkemelerinde görülen boşanma davaları için ilk olarak dilekçe oluşturmanız gerekmektedir. Daha sonra gerekli belgeler ile eşlerden birisinin eski yerleşim yeri veya ortak yaşanılan bölgede bulunan aile mahkemelerine başvurmalıdır. Oldukça kısa sürede açılabilen bu davaları açmadan önce iyi düşünmek gerekmektedir. Dava açmaya karar vermeniz sonrasında ise hangi çeşit dava açacağınıza karar vermeli ve bu konuda gerekli belgeleri toplamaya dikkat etmelisiniz.
 

Genel ve Özel Boşanma Sebepleri Nelerdir?
 

Boşanma davaları anlaşmalı ve çekişmeli olmak üzerine 2 farklı şekilde açılabilmektedir. Anlaşmalı boşanma davaları 1 yıllık evlilik süresi sonrasında açılabilmektedir. Bu dava çeşidinde tarafların her ikisi de boşanmayı kabul etmiş ve tazminat, vekalet ve nafaka gibi konularda anlaşma sağlamış olmalıdır. Çekişmeli boşanma davalarında ise yukarıda saymış olduğumuz vekalet, tazminat veya boşanma gibi konuların en az 1'inde tarafların anlaşamaması durumu gerekmektedir. Bunun yanı sıra anlaşmalı boşanma davaları ortalama olarak 2-3 ay içerisinde sonlanabilirken, çekişmeli boşanma davaları 2 yıl kadar sürebilmektedir. Evlilikten en az 1 gün sonra açılabilen çekişmeli boşanma davaları, genel ve özel sebepler neticesiyle oluşturulmalıdır.
 

Genel boşanma sebepleri, Medeni Kanuna göre düzenlenmiştir. Boşanma Avukatı Ankara, İzmir ve İstanbul dahil olmak üzere 81 ilimizin hepsinde görev yapabilmektedir. Boşanma davalarına bakan bu avukatlar aracılığı ile dava oluşturabilir, boşanma hakkında yardım ve bilgi alabilirsiniz.
 

Genel boşanma sebepleri:
 

Şiddetli geçimsizlik altında birçok farklı örnek mevcuttur. Bunlardan bazıları ise hakaret, şiddet, cinsel isteksizlik veya güven sarsmak olarak sayılabilmektedir. Bunun yanı sıra boşanma sebepleri olarak Medeni Kanunun belirlediği bir takım özel sebepler de bulunmaktadır. Özel ayrılık sebepleri:
 

Haber Tarihi: 20 Ocak 2020 Pazartesi 10:31Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/bosanmadan-once-bilmeniz-gerekenler-397797-haber/