Kayan Yazı

Kayan yazı led panel uygulamaları günümüzde bir çok alanda kullanılmaktadır. Yarı iletkenlik özelliği gösteren ledler aydınlatma materyalleri olarak kullanılmaktadır. Farklı Led çeşitleri bulunmaktadır.

Kayan yazı led panel uygulamaları günümüzde bir çok alanda kullanılmaktadır. Yarı iletkenlik özelliği gösteren ledler aydınlatma materyalleri olarak kullanılmaktadır. Farklı Led çeşitleri bulunmaktadır. Doğru akım ile çalışmakta olan led, tekli led, rgbled ve cobled gibi. Led panelde kayan yazı uygulamaları elektronik bir ekran işlemidir. Kullanıcılar farklı renklerdeki Led ışıklarla istedikleri yazıyı bilgisayar programları ile Led tabelalara yansıtabilmektedirler. Bu tabelalar reklam ve duyuru sektöründe, birçok firma ve mağaza açılışında karşımıza çıkmaktadır. Yazıların ışıklı olması ve devam eden kayan yazı şeklinde olması ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Kullanıcılar reklamlarını etkili olarak sunmak ve dha fazla ziyaretçi çekmek için Led tabela çözümlerine sıklıkla başvurmaktadır. Kayan yazı led panel özelliklerinden biri ise hem gece hem de gündüz farklı renkler ve şekillerle görünebilir olmasıdır. 
 

1.jpg
 

Kayan Yazı Tabelaların Özellikleri


Kullanıcıların kayan yazı tabelalarla ilgili elektrik tüketiminin nasıl olduğu sorusu vardır. Led panellerin en iyi özelliklerinden biri elektrik tüketiminin düşük olmasıdır. Elektrik tüketim bedeli burada panelin tipine göre değişkenlik gösterebilir. Led panel üzerinde istenilen ışık düzeyi arttırıp azaltılacak şekilde ayarlanabilir. USB ve internet kullanarak tabelada yer alan yazılar değiştirilebilir. Yazı tipi isteğe göre değiştirebilir. Firmaya özgü semboller, sloganlar ve logolar programlanarak gösterilebilir. Farklı boyutlarda panel tasarlanıp kullanıcının beklentilerine göre ayarlanabilir. İç veya dış ortamda kullanılabilir. Sıcaklık ve suya dayanaklıdır. Kayan yazı led panel kullanımının en çok tercih edilme sebeplerinden bir diğeri de sınırsız yazı yazılabilme özelliğidir.  Tabela ekranlarında tarih, saat, hava sıcaklığı ve nem gibi değerler isteğe göre gösterilebilir.
 

Kayan Yazı Tabela Nasıl Hazırlanır?


Led tabelaların hazırlanması için asgari bileşen gerekliliği bulunmaktadır. Led panel, güç kaynağı, kontrol kartı ve kasa gereklidir. Öncelikle tabelalar hazırlanırken, P10 modülü olarak tanınan 16 x 32 cm’lik boyutlara sahip olan paneller hizalanır. Bu hizalama işleminde panellerin üzerinde yer alan ok işaretleri önemlidir. Ok işaretlerinin yukarı ve sağa doğru olması gereklidir. Bu paneller led tabela kasasına yerleştirilir. Güç kaynağı ve kontrol kartı sabitlenir. Led tabela hazırlanmış olur. 
 

Haber Tarihi: 22 Ocak 2020 Çarşamba 09:57Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kayan-yazi-397811-haber/