Beyaz Şapka ve Siyah Şapka SEO Teknikleri: Bilmeniz Gereken 12 Şey

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) dünyasında gerçekten meşru SEO teknikleri olarak sayılan ve kuralları takip ederseniz zaman içinde çalıştığı kanıtlanmış olanlar hakkında gri alanlar ve yanlış kavramlar bolca var

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) dünyasında gerçekten meşru SEO teknikleri olarak sayılan ve kuralları takip ederseniz zaman içinde çalıştığı kanıtlanmış olanlar hakkında gri alanlar ve yanlış kavramlar bolca var.

 

Türkiye’nin en iyi dijital pazarlama ajansı Semroot’ta yönetici olarak görev yapan Yunus Emre Yalçın, 10 yıldan fazla dijital sektör tecrübesiyle sizler için bu iki tarafın derinliklerine indi. Neleri içerdiklerinden ve kısaca tekniklerinden ayrıntılı olarak bahsetti bizde okuyucularımız için bunları derledik.

 

Beyaz Şapka SEO? Siyah Şapka SEO? (White Hat & Black Hat SEO)

 

“Beyaz şapka SEO” ve “siyah şapka SEO”  iyi ve kötü SEO uygulamalarını ifade eder:

 

 

SEO için en iyi teknikler söz konusu olduğunda, bunların ne olduğunu anlamak, web sitenizin bütünlüğünü, çevrimiçi sıralamaları ve görünürlüğü korumak için gereklidir.

 

Web sitenizin varlığını artırmak için "kurallara göre oynamak" için kullanabileceğiniz en iyi White Hat SEO  taktiklerinden bazıları şunlardır:

 

 

7 Beyaz Şapka SEO Teknikleri

 

  1. Arama motoru tarayıcısı değil, okuyucunun yararına yazılmış kaliteli içerik, günümüz SEO'sunun en önemli unsurudur. Her zaman kaliteli içeriğin kral olduğunu unutmayın!
  2. Sayfa içeriği hakkında disiplinli araştırmaya dayalı içerikle alakalı anahtar kelimeler zorunludur. Ayrıca, anahtar kelime kullanımına dikkat edin. Bir birincil anahtar kelimeye ve 2 veya 3 ikincil/destekleyici anahtar kelimeye bağlı kalın.
  3. Anahtar kelime açısından zengin sayfa başlıkları ve metadata da  zorunludur.
  4. Yalın kod ve sayfalarınızda anahtar kelime açısından zengin başlık öğelerinin kullanımı da dahil olmak üzere anlamsal olarak yapılandırılmış biçimlendirme dili, arama motorlarına sitenizi tararken aradıklarını bulmalarına yardımcı olur.
  5. Ücretli bağlantılar karşısında organik olarak kazanılan yetkili gelen bağlantılar, SEO çabalarınızda en önemli unsurlardan biri haline gelmiştir. Yetkili gelen bağlantılara ulaşmak zaman ve özveri gerektirir, ancak SERP'lerde nasıl sıralandığınız ve genel site trafiğinin artması üzerindeki muazzam etki, onu çabaya değer kılar.
  6. Basit web sitesi gezintisi genellikle sitenizin organik arama sıralamalarına yerleştirildiği yerleri artırır. Ayrıca ziyaretçilerin hayal kırıklığına uğramadan ihtiyaç duyduklarını bulmalarına yardımcı olur bu da potansiyel dönüşümler için bir kazançtır.
  7. Basit gezinme veya mobil optimizasyon gibi duyarlı siteler de ziyaretçileri hayal kırıklığına uğratmaz veya hemen çıkmayı teşvik etmez. Bir SEO bakış açısından, site hızı bir arama motoru sıralama sinyalidir. Ziyaretçinin isteklerine herhangi bir nedenle yanıt vermede yavaş olan siteler (büyük resimler vb.) kullanıcı deneyimi açısından tehlikeye girdiği için SERP'lerde genellikle daha düşük sırada olurlar. İşlevlere, özelliklere ve yükleme sürelerini nasıl etkilediğine dikkat edin.

 

White hat SEO'ya aşina olmak, yanlışlıkla bir SEO gri alanına geçmenizi veya daha da kötüsü, arama motoru yönergelerini ihlal eden bir şey yapmanızı engellemek için yeterli değildir - siyah şapka SEO bölgesi gibi. 

 

Web sitenizin görünürlüğünü artırırken kaçınmanız gereken en iyiBlack Hat SEO taktiklerinden bazıları şunlardır:

 

 

5 Siyah Şapka SEO Teknikleri

 

  1. Anahtar kelime doldurma - kod kullanımı ile maskelenmiş ancak anahtar kelime jargonu ile doldurulmuş gizli içerik koymanız arama motoru tarayıcısı tarafından görülebilir hale gelir. Bu teknik geçmişte çalışmış olabilir ancak arama algoritmaları daha akıllı hale gelmiştir. Site sahipleri ağır para cezasına çarptırılır ve / veya site arama motoru yetkilileri tarafından engellenebilir.
  2. Meta anahtar kelime doldurma - anahtar kelimeleri web sayfası meta etiketlerine, sayfa başlıklarına veya backlink bağlantı metnine doğal olmayan bir şekilde yerleştirmek kolaydır ancak SEO'nuzu olumlu etkilemez. Aslında, arama motoru tarayıcılarını kapatabilir.
  3. Link farming, tipik olarak gerçek site ziyaretçilerinden gizlenen bir dizi alakasız web sitesi bağlantısı toplama sürecidir. Böyle bir sayfada listelenmiş olmanız size trafik getirmez.
  4. İçerik gizleme-  ile arama motoru örümcekleri (spider), kullanıcının tarayıcısında gerçekte görünmeyen içerik gösterilir. Bu yol, sitelerin alakasız içerik için sıralanmasına yardımcı olur ve farkında olmayan kullanıcılara beklediklerinden başka sonuçlar verir. 
  5. Kötü içerik yayınlamak- ziyaretçilere değer katmaz ve sizi kötü yansır. Başka sitelerden içerik kopyalama, bir zamanlar arama motorları tarafından neredeyse algılanamazdı, bu da onu bir sıralama, nimet haline getirdi. Artık Google ve diğer arama motorları, yalnızca yinelenen içeriği tanımakla kalmayıp aynı zamanda çoğaltma veya diğer düşük kaliteli içerikler için siteleri hemen aşağı sıralayan algoritmalara sahiptir.

 

Beyaz şapka giymek

 

SEO, giymeyi seçtiğiniz şapkaya bağlı olarak sitenizin başarısına yardımcı olabilir veya engelleyebilir. White hat SEO, alakalı içerik, tıklamalar, daha yüksek görünürlük, daha fazla dönüşüm fırsatı ve diğer iş kurucuları sunan bir güç merkezidir. Öte yandan, siyah şapka SEO, potansiyel para cezaları, site kapanmaları, sekmeler, tatmin edici olmayan bir kullanıcı deneyimi ve dönüşüm fırsatlarının kaybı ile doludur. Hangi taktiklerin beyaz ve siyah olduğu konusunda eğitim aldığınızdan emin olun, böylece doğru taktikleri seçin.

 

Türkiye’nin en iyi dijital ajanslarından biri olarak Semroot, partnerlerine White hat SEO’ya bağlı kalarak, Google kriterlerine uygun SEO uygulamaları yapar. Semroot’un sektör tarafından adının sıkça duyulmasında yönetici olarak görev yapan Yunus Emre Yalçın’ın da payı var. İyi bir SEO muhakkak iyi yönetilmiş teknik ve profesyonel eklipten geçer. 

 

Semroot ajansın 200’den fazla SEO hizmetini inceleyerek, en iyi SEO uygulamalarıyla arama sıralamanızı nasıl iyileştireceğinizi ve site bütünlüğünü nasıl koruyacağınız hakkında daha fazla bilgi edinin.

Haber Tarihi: 30 Ocak 2020 Perşembe 14:43Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/beyaz-sapka-ve-siyah-sapka-seo-teknikleri-bilmeniz-gereken-12-sey-397910-haber/