Gebelikte Beslenmenin Önemi

Beslenme ve sağlıklı yaşam hayatımızı olumlu yönde etkileyecek faktörlerden biri.

Beslenme ve sağlıklı yaşam hayatımızı olumlu yönde etkileyecek faktörlerden biri. Özellikle hamilelik döneminde annenin düzenli ve dengeli beslenmesi bebek gelişimi açısından oldukça önem taşıyor. Tabii ki gebelikte yediklerimiz kadar yemememiz gereken besinleri de bilmeli ve bu doğrultuda hareket etmeliyiz.

 

1- İşlenmiş etler

 

Bu gruba sucuk, salam, sosis gibi tüm işlenmiş et grubu giriyor. Özellikle yüksek tuz oranı içerdiği için gebelikte uzak durulması gereken gıdaların başında yer alıyor.

 

2- Az pişmiş deniz ürünleri ve et grubu

 

Hamilelikte, az pişmiş tüm et grubu ve deniz ürünlerinden uzak durmalısınız. Her ne kadar et ve deniz ürünlerinde yüksek oranda protein olsa da çabuk bakteri üreyebilir. Toksoplazma isimli hastalığa neden olabilir. bu da bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkiler. Deniz ürünleri özellikle balık seçerken de cıva oranına dikkat etmek gerekir. Yine yüksek cıva içeren balıklar bebeğe ve gelişen sinir sistemine zarar verebilir.

 

3- Yıkanmamış çiğ sebzeler ve meyve

 

Sebzeler vitamin ve mineral bakımından oldukça önemli ve faydalıdır. Kabızlığa ve sindirime yardımcı olur. Yediğiniz tüm meyve ve sebzelerin iyi yıkanmış olmasına özen gösterin. Dışarıda salata gibi pişmemiş ve iyi yıkanması gereken gıdaları tüketmeyin.

 

4- Süt ürünleri

 

Kalsiyum açısından oldukça önem arz eden süt ve süt ürünlerini tüketirken pastörize edilip edilmediğine dikkat etmek gerekir. Çünkü pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerinde listeriya isimli bakteri çoğalabilir. Bu da anne ve bebek sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

 

5- Kafein

 

Kafeile ilgili her ne kadar çeşitli yorumlar olsa da şu anda zararsız olduğu kanıtlanmadığı için hamilelik döneminde tüketmemek daha yararlı olacaktır. Eğer mutlaka tüketmek istiyorsak günde 1 bardağı geçirmemeli ya da kafeinsiz kahve gibi ürünleri tercih etmeliyiz.

 

6- Hazır paketli gıdalar ve asitli içecekler

 

Normal yaşamda da uzak durmamız gereken hazır paketli gıdalar ve asitli içeceklerden gebelik döneminde de kendimizi korumalıyız. İçerisindeki hiçbir maddenin ne size ne de bebeğe bir yararı olmayacaktır.

 

Hamile kalmaya karar verdiniz. Önünüzde uzun bir süreç var. Bu süreci en kaliteli ve sağlıklı şekilde geçirmek elbette sizin en büyük hakkınız. Bu nedenle hem sağlık sigortanızı yaptırmayı hem de içine doğum sigortası paketini ekletmeyi ihmal etmeyin. Online birçok site üzerinden poliçe detayları ve sigorta şirketlerini karşılaştırabilir, size en uygun sağlık sigortasını tamamlayicisaglik.com üzerinden karşılaştırmalı olarak araştırabilirsiniz.

Haber Tarihi: 11 Şubat 2020 Salı 14:49Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/gebelikte-beslenmenin-onemi-398005-haber/