Häfele Concept'in İşlevsel ve Estetik Ürünleri

Gün geçtikçe ev dekorasyonu alanında gelişmeler ortaya çıkmaktadır. Bunda kişilerin her zaman daha modern, daha yenilikçi ve daha işlevsel bir eve ve dekora sahip olmak istemelerinin de bir etkisi vardır

Gün geçtikçe ev dekorasyonu alanında gelişmeler ortaya çıkmaktadır. Bunda kişilerin her zaman daha modern, daha yenilikçi ve daha işlevsel bir eve ve dekora sahip olmak istemelerinin de bir etkisi vardır. “İşlev” özellikle dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Çünkü eski düşünce tarzına bakıldığında bir koltuğun tek bir işlevi vardı; üzerine oturulması. Oysa artık ev dekorasyon ürünlerinde daha fazla işlevsel ürünarayışı vardır. Yani bir koltuğun tek işlevinin “koltuk” olmaması amaçlanmaktadır.
 

Şu anki şartlara bakıldığına ne yazık ki Avrupa ile yarışan bir işlevsellik söz konusu değildi. Yani Avrupa’nın işlev standartları oldukça yüksektir. Häfele de bu amaçla ile kurulmuş olan ve Avrupa işlevselliğinin rüzgârını ülkemizde de estiren bir firmadır.
 

Mutfakta Estetik ve İşlevsel Çözümler
 

İnsanların evde en çok zaman geçirdiği bölümlerin başında mutfak gelmektedir. En çok eşya mutfakta yer almaktadır. En çok hareket mutfakta edilmektedir. Bu sebeple mutfakta diğer alanlardan daha fazla “işlev” ihtiyacı olduğunu söylemek mümkündür.
 

Örneğin mutfak, yemek yapılan, yemek yenen yerdir. Bazen misafirler dahi burada ağırlanmaktadır. Buna ek mutfakları “depolama alanları” olarak kullanmak da mümkündür. Burada da akla şu soru gelmesi muhtemeldir; “ İşlevsel ürünler sayıca bu kadar fazlayken, neden eski ve işlevsiz ürünlerim kullanmaya devam edeyim?” ya da “Bir alana birden fazla ürün sığdırmak mümkünken neden bir tane ürünü sığdırmak ile yetineyim?
 

Peki, bir üründen beklenen tek şey işlev midir? Yani daha estetik ürünler kullanmak herkesin hayali değil midir? Muhtemelen hayalidir. Özellikle hem işlevsel hem de estetik ürünler kullanmak, istisnasız herkesin hayalidir. Bu hayale ortak olmuş kişilerin durağı ise Häfele olmalıdır!
 

Çünkü Häfele hem işlevsel ürünler hem deestetik ürünler dendiğinde akla gelen, hem yeni teknolojiler ile donatılmış hem de şıklığı ile göz kamaştıran ürünlerin tek adresidir! Çok kolay bir şekilde açılıp kapabilen çekmeceler, kalkar kapak, ankastreler, köşe kiler sistemleri, tezgâh altı kiler sistemleri gibi ürünlerin tamamını kendi bünyesinde üreten Häfele, her ürünün kalitesinden de, işlevselliğinden de emindir.
 

Banyoda Estetik ve İşlevsel Çözümler
 

Banyo, dekorasyon alanında alternatiflerin az olması ile bilinen bir alandır. Yani banyo için düşünülen mobilyaların tamamı ya benzerdir, ya da benzer işlevsel özelliğe sahiptir. Daha işlevli, daha estetik ürünler bulmak bu alan için pek de mümkün değildir. Özellikle banyo dolaplarının küçük olması depolama alanları açısından sorun yaşanmasına neden olmaktadır. Häfele, hem depolama alanları açısından var olan sorunları ortadan kaldıracak dolapları ile hem buharlaşmayı önleyen ayna sistemleri ile hem de sabunluk ya da diş fırçalığı gibi ürünleri ile her türlü banyo kaynaklı problemi ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.
 

Giyinme Alanlarında Estetik ve İşlevsel Çözümler
 

Giyecek, ihtiyacın hiçbir şekilde bitmeyeceği bir sektördür. Çünkü bu sektörde üretilen giysiler kişilerin kişilikleri ile özdeşleşmiş durumdadırlar. Bu durum hiçbir şekilde evlere dolaplara sığmayan kıyafetlerin ne yapılacağı sorununu ortaya çıkarmıştır. Ancak artık bunun bir sorun olarak görülmesine de gerek yoktur. Örneğin hiçbir yere sığmayan ayakkabılar için “ayakkabılık sistemleri” üretilmektedir. Bu ayakkabılık sistemleri, alan problemini ortadan kaldıracak işlevdedir. Buna ek çekmece içi organizerler de alan problemini ortadan kaldırmayı amaçlayan diğer ürünlerdir.
 

Kısıtlı depolama alanları her alan için problem teşkil etmektedir. Bu durum banyo için de, mutfak için de, giyinme odaları için de geçerlidir. Örneğin dönebilen ayakkabılık sistemleri, hem ayakkabılara daha kolay ulaşılabilmesini sağlayan hem de alan tasarrufunu ortaya çıkaran sistemlerdir. Köşe kiler sistemleri, boş bırakılan köşelerin değerlendirilmesini sağlayan, bu sayede de alan israfını ortadan kaldıran ürünlerdir. Yani köşe kiler sistemleri ile kullanılmayan köşeleri değerlendirmek de mümkündür.
 

Siz de kısıtlı depolama alanları üzerinde ferahlatıcı bir etkisi olan işlevsel ürünler ile evinize bir rahat nefes aldırabilir, aynı zamanda daha estetik bir görünüm elde edebilirsiniz.

Haber Tarihi: 21 Şubat 2020 Cuma 13:13Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/hfele-conceptin-islevsel-ve-estetik-urunleri-398085-haber/