Mama Latte Bonnet Nostalji Yaşatıyor

Türkiye’nin nostalji temalı bebek giyimi üreten en yaratıcı markası olan Mama Latte Bonnet, çocukluğumuzu anımsatan nostaljik tasarımlar ile bizi geçmişe götürüyor

Türkiye’nin nostalji temalı bebek giyimi üreten en yaratıcı markası olan Mama Latte Bonnet, çocukluğumuzu anımsatan nostaljik tasarımlar ile bizi geçmişe götürüyor. Klişe kıyafetlerden sıkılmış ve çocuklarına farklı modeller giyindirmek isteyen aileleri büyüleyen marka, çocukların sağlığını da ön planda tutuyor. Geçmiş ile geleceğimiz arasında moda köprüsü kuran markanın yenilikçi ve dinamik kadrosu, markanın kalitesini gösteriyor.

 

Bir Ahsen Erçetin girişimi olan Mama Latte Bonnet, 2013 yılında beri en fazla tercih edilen markalar arasında yer almayı başardı. Erçetin’in 2013 yılında dünyaya gelen kızı markanın ilham kaynağı oldu. Kızına dikkat çekici özgün aksesuarlar bulmayan çalışan Erçetin, özellikle bone tasarımlarını marka ile piyasaya sürdü. Oldukça takdir toplayan ürünlerden sonra Erçetin, kendi çocukluğundan ilham alarak Vintage giyim modellerine yöneldi. O günden beri çocuklarını romanlardaki gibi giyindirmek isteyen aileler Mama Latte Bonnet’i tercih ediyor.


 

Mama Latte Bonnet, Geleneksel İzler Taşıyor
 

Markayı diğer bebek giyimlerinden ayıran en önemli nokta gelenekçi tasarımları oluyor. Günümüzdeki modern markalarda göremediğimiz, pastel tonları ve işlemeleri ile masalsı bir hava katan elbiseler markanın cazibesini arttırıyor. Erçetin, tasarımların başlamadan önce ailelerden fikir alıyor ve onların düşüncelerini de tasarımlarına ekliyor.
 

Modelleriyle bizleri tarih yolculuğuna çıkara Mama Latte Bonnet, çeşitli oyuncaklar bulunan ahşap atölyede çocukları giyindiriyor ve minik bedenlerin yüzlerini güldüren kıyafetleri yaratıyor. Marka geleneksel çizgilerle birlikte çocukların sağlığını ve rahatlığını merkeze alıyor. Miniklerin cildini önemseyen marka üretimde; tamamen organik iplik ve kumaşları kullanıyor. Çevre sağlığını da dikkate alan marka, rengarenk modelleri ile her geçen gün büyüyor.

Çinliler, Mama Latte Bonnet’i Kopyalıyor
 

Türkiye’de hatırı sayılır bir kitleye ulaşan Mama Latte Bonnet ürünlerini fark eden Çinli markalar, Ahsen Erçetin’in olağanüstü çizimlerini kopyalayarak Avrupa piyasasına sürüyor. Moda dünyası tarafından bunun fark edilmesinden sonra gözler üzerine çevrilen marka yabancı ailelerin de dikkatini çekiyor. Marka özellikle Arap ülkelerinde ağırlığını hissettiriyor. Online platformlardan rahatça ulaşılabilen Mama Latte Bonnet modeller; Harvey Nichols ve Galeries Lafayette’nin fiziki mağazalarından da satışa sunuluyor.

Haber Tarihi: 22 Şubat 2020 Cumartesi 16:58Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/mama-latte-bonnet-nostalji-yasatiyor-398090-haber/