Hüseyin Çoban Sosyal Medyanın İnceliklerini Anlattı

Geçtiğimiz günlerde 2. Kez Apple marka telefonların açığını bulan genç yazılımcı Hüseyin Çoban Apple yetkilileri tarafından açığın detayları ile bildirilmesi halinde 220 bin dolarlık para ödülü alacağını ifade eden yetkililere bu paranın az olduğunu söyleyerek açığı söylemeyi reddettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde 2. Kez Apple marka telefonların açığını bulan genç yazılımcı Hüseyin Çoban Apple yetkilileri tarafından açığın detayları ile bildirilmesi halinde 220 bin dolarlık para ödülü alacağını ifade eden yetkililere bu paranın az olduğunu söyleyerek açığı söylemeyi reddettiğini açıkladı. Bulduğu açık sayesinde pek çok Apple marka telefon kullanıcısının özel fotoğraf ve videolarına erişebildiğini dile getiren Hüseyin Çoban kötü niyetli insanlardan gelen Apple’ın kendisine teklif ettiği paranın 5 kat fazlası tutarında parayı reddettiğini bildirdi.

 

Bu başarısının ardından sosyal medya kullanıcıları için keşfetmiş olduğu incelikleri paylaşan Hüseyin Çoban’ın bu paylaşımını aşağıdaki şekilde özetledik;
 

Pek çok sosyal medya kullanıcısı yüksek takipçi ve hayran kitlesine ulaşmak istiyor fakat bunu herkes istediği için biraz zorlaşıyor. Kendilerini takipçilerinin yerine koymalarını ve kendi hesaplarını neden takip etmek istediklerini düşünmeliler. Bunun dışında sosyal medya hesaplarından yaptıkları ve yapacakları paylaşımlara dikkat etmeli ve kimseni değer ve yargılarını aşağılamayan herkesin hoşuna gidebilecek paylaşımda bulunmalarını önerdi. Ek olarak bazı sosyal medya hesaplarında insanların tasarıma önem vermeleri gerektiğini ve bu sayede dikkat çekici bir hesaba sahip olarak diğer insanların ilk bakışta ilgisini çekmeyi başarabilirler. Örneğin Instagram hesaplarından gönderilerinin renk tonlarını özel bir tasarım fikri ile değiştirebilir ve göze hoş gösterebilirler. Sadece siyah – beyaz fotoğraf paylaşım yapan birkaç kullanıcı yaptıkları bu paylaşımlarla pek çok kullanıcının beğenisini kazandığını ifade eden Hüseyin Çoban bu gibi düşüncelerin sosyal medya kullanıcılarını diğer kullanıcılardan bir tık daha iyi duruma getirebileceğini ifade etti.

Haber Tarihi: 01 Nisan 2020 Çarşamba 20:03Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/huseyin-coban-sosyal-medyanin-inceliklerini-anlatti-398387-haber/