Tapuda yeni dönem başladı! 113 bin işlem yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 18 Mart itibariyle tapu işlemleri ‘Web Tapu’ sisteminden de yapılmaya başlandı. Tüketiciler, evlerinden çıkmadan bugüne kadar 113 bin işlem yaparken, bu süre içinde 29 bin 748 konut online olarak satıldı.
Sistem üzerinden alım - satım, tapu kaydı, ipotek gibi işlemlerin tümüne imkan tanındı. Web Tapu ile işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde, beklemeden yapabilen ve işlemlerinin bütün aşamasını takip eden vatandaşlar, son aşamada sadece ıslak imza için tapu müdürlüklerine gitti
 
Bazı projelerde ise konutların üç boyutlu gezilmesine, hazır dairelerin uzaktan görülebilmesine kadar pek çok hizmet sunuluyor. Gayrimenkul alımının önündeki engelleri kaldıran tüm bu zincir, tükecinin evinde kalarak yapacağı işlemlere erişim olanağı tanıyor.
 
İstanbul önde
 
İstanbul’da 18 Mart’tan itibaren ay sonuna kadar 15 bin konut el değiştirirken en çok konut satışı; Esenyurt, Pendik, Ümraniye, Küçük Çekmece ve Kadıköy’de yapıldı. Online konut satışında 8 bin 674 konut ile Ankara ikinci, 6 bin konut ile İzmir üçüncü sırada yer aldı. İzmir’i 4 bin 496 ile Antalya ve 4 bin 149 satış ile Bursa takip etti.
 
‘Bizdeki hız kimsede yok’
 
Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Web Tapu sisteminin özellikle bu dönemde geliştiricilere ve vatandaşa kolaylık sağladığına dikkat çekti. Yılmaz, Türkiye’nin tapu konusunda diğer ülkelere kıyasla çok hızlı olduğu değerlendirmesini yaparken, “Dünya artık buraya gidiyor. Biz bu sürecin biraz gerisinde kalmıştık. Artık dünyayla eş zamanlı hareket ediyoruz” dedi. (Milliyet)
Haber Tarihi: 02 Nisan 2020 Perşembe 09:18Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/tapuda-yeni-donem-basladi-113-bin-islem-yapildi-398390-haber/