Ailecek Kuzey Ege Tatili için 7 Muhteşem Rota

Son dönemlerde tatil için tercih edilen bölgeler arasında en dikkat çeken bölge hiç şüphesiz Kuzey Ege bölgesi olarak öne çıkıyor.

Son dönemlerde tatil için tercih edilen bölgeler arasında en dikkat çeken bölge hiç şüphesiz Kuzey Ege bölgesi olarak öne çıkıyor. Bunun nedeni ise Kuzey Ege’nin sahip olduğu doğal güzellikler ve tecrübeli turizm tesislerinin yanı sıra uygun fiyatlarla konaklama imkanı sunması ve İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlere yakın olması olarak biliniyor.

 

Bu kapsamda tatil için Kuzey Ege bölgesini tercih etmek konusunda halen kararsız olanlar için Kuzey Ege’de tatil için tercih edilebilecek rotalara kısaca değinip bütçe dahilinde uygun fiyatlı konaklama önerilerinde bulunmak yararlı olacaktır.

1 – Cunda Adası Tatili

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası, Ayvalık’taki 22 ada arasında yerleşime açık olan tek ada olarak dikkat çekiyor. Çeşitli yöntemlerle karaya bağlandığı için daha sonradan yarımada olarak isimlendirilse de bölge taş Rum evleri ve doğal güzellikleriyle her geçen gün daha fazla kişinin ilgisini çekiyor.

 

Cunda Adası’nın efsanevi Taş Kahve’sinde çay içebilir, pazarlarda ve dar sokaklarında kaybolabilirsiniz.

 

2 – Ayvalık Tatili

 

Kuzey Ege bölgesinin en çok ziyaret edilen tatil bölgelerinden olan Ayvalık bölgesinin bu denli ilgi görmesinin en önemli nedeni ülkemizin en büyük plajlarından birisine ev sahipliği yapıyor olması. 22 adası olan Ayvalık bölgesi tarihi evleri, berrak denizi, tuz tanesi kalınlığında plajları ve uygun fiyatlı konaklama seçenekleri nedeniyle her yıl binlerce kişinin tatil tercihi oluyor.

 

Ayvalık bölgesindeki konaklama imkanları ise kişilerin ne tarz bir tatil istediğine bağlı olarak değişiyor. Bölgedeki tüm otellerin fiyatlarını karşılaştırmak isterseniz buraya tıklayarak doğrudan rezervasyon imkanı sağlayan Balnet’e ulaşabilir en düşük fiyatları görebilirsiniz.

 

Eğer daha küçük otellerde butik bir tatil yapmak istiyorsanız Ayvalık butik oteller listemizi inceleyebilir ve küçük otellerin fiyatlarına göz atabilirsiniz. Butik oteller iki veya üç kişilik tatiller için harika bir seçim olabilir.

 

3 – Assos Çanakkale Tatili

 

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine sınır komşusu olan Assos bölgesi de son dönemlerde tatilcilerin gözde tercihleri arasında yer alıyor. Bunun nedeni ise bölgenin doğal güzellikleri, manzarası ve huzur dolu bir atmosfere sahip olması olarak öne çıkıyor.

 

Tarihi yapılarla dolu olan Assos bölgesinde tatil yapacakların bunu bütçe dahilinde yapması da mümkün. En düşük fiyatlı konaklama seçeneklerini görmek için 20 yıldan uzun süredir bölgede faaliyet gösteren Balnet internet sitesini ziyaret edin.

 

4 – Dikili Tatili

 

İzmir’in kuzey kısmında yer alan Dikili, uygun fiyatlı tatil yapmak isteyenler için harika bir seçim olacaktır. Çok sayıda şirin yapıya sahip olan Dikili içerisinde kamp alanları da bulunuyor. Bademli, Denizköy ve Çandarlı gibi doğal güzelliklerle dolu tatil noktalarına sahip olan Dikili yaz döneminde günübirlik tatilcilerin en çok tercih ettiği noktalar arasında yer alıyor.

 

5 – Ayvalık Sarımsaklı Tatili

 

 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın en temiz 2’nci plajı ve dünyanın en kaliteli plaj kumu olarak seçilen Sarımsaklı Plajı ülkemizin uluslararası turizm camiasında isim yapmasına katkıda bulunan nadide tatil bölgelerimizden birisi.

 

22 kilometre uzunluğunda bir plaja ev sahipliği yapan Sarımsaklı plajı deniz tatili yapmak isteyen kişilerin ilk tercihi olmalı. Oteller uygun fiyatlı konaklama imkanları sunsa da ailelerin tercihi genel itibariyle ev rahatlığında olduğu için apart otellerden yana olmakta.

 

Eğer sizde ailecek Sarımsaklı tatili yapmak istiyor ya da ev rahatlığında düşük bütçeli konaklama imkanlarını araştırıyorsanız Sarımsaklı apart oteller sayfasını ziyaret ederek apart evlerin fiyatlarına göz atabilirsiniz.

 

6 - Ayvalık Altınova Tatili

Ayvalık bölgesinde yer alsa da belki de bölgenin en az bilinen fakat en dikkat çekici tatil rotalarından birisi olan Altınova, kalabalıktan uzak huzur dolu bir tatil yapmak isteyenler için harika bir seçim olacaktır. Mavi bayraklı Sarımsaklı plajının devamında yer alan Altınova’da denize girebilir, sahillerinde huzur dolu akşamlar geçirebilirsiniz.

 

Oldukça uygun fiyatlarla konaklama imkanı sunan Altınova turizm açısından gelişimini halen sürdürmekte, en uygun fiyatlarla nasıl konaklayabileceğinizi görmek için Balnet internet. sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

7 – Kaz Dağları Tatili

 

Doğa tatili yapmak isteyenlerin ilk tercihi olması gereken noktalardan birisi olan Kaz Dağları içerisinde mükemmel bir tatil geçirebilirsiniz. Onlarca şelale, uçsuz bucaksız ormanlar ve oksijen dolu havasıyla Kaz Dağları size unutamayacağınız bir tatil deneyimi sunacak.

 

Kaz Dağları’nın içerisinde irili ufaklı onlarca köy bulunur ve her birisi diğerinden farklı bir hikayeye, dokuya sahiptir. Bölgeye gittiğinizde Adatepe Köyü, Tahtakuşlar Köyü ve Çamlıbel Köyü’ne mutlaka uğrayın.

Haber Tarihi: 05 Nisan 2020 Pazar 20:12Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ailecek-kuzey-ege-tatili-icin-7-muhtesem-rota-398431-haber/