En Popüler Kalkan Plajları

Akdeniz’in en çok tercih edilen Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesi turkuaz plajları, yemyeşil doğası ile her yıl binlerce türk ve yabancı turisti ağırlıyor.

Akdeniz’in en çok tercih edilen Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesi turkuaz plajları, yemyeşil doğası ile her yıl binlerce türk ve yabancı turisti ağırlıyor. Kartpostallardan fırlama güzellikleri ile çakıl plajlardan kum plajlara Kalkan’da birbirinden güzel plajlar bulunuyor. Bazıları tamamen doğal şekilde oluşan plajlarda kayalıkların arasından denize girmeye ve Kalkan’ın muhteşem manzarasına doyamayacaksınız.
 

Kaputaş Plajı
 

Dev kayaların arasından yaklaşık 190 basamak indikten sonra ulaşabileceğiniz Kaputaş Plajı, bozulmamış doğal güzelliği ile Kalkan’ın en popüler plajlarından. Kaş’a 7 km mesafede bulunan Kaputaş Plajı’na merkezden kalkan dolmuşlar ile ulaşım mümkün olduğu gibi kendi aracınızla da plajı rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Girişi ücretsiz olan plajda Kaş Belediyesi’ne ait ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir işletme de mevcut.
 

Kalkan Halk Plajı
 

Türkiye’nin en güzel halk plajlarından olan Kalkan Halk Plajı merkezi konumundan dolayı tatilciler tarafından oldukça tercih ediliyor. Üstelik çakıl plaj olmasından dolayı da yıl boyunca turkuaz rengini ve berraklığını kaybetmiyor. Antalya’nın sıcak ikliminden dolayı neredeyse her mevsim ziyaret edebileceğiniz Kalkan Halk Plajında giriş ve duş kullanımı için ücret talep edilmiyor. Şezlong ve şemsiye kiralamak ise ücretli.

Patara Plajı
 

Adını Patara Antik Kentinden alan Patara Plajı, Kalkan’ın kum plaja sahip nadir plajlarındandır. Kum zemininden dolayı çocuklu aileler tarafından oldukça tercih edilen plaja 08.00 – 20.00 saatleri arasında giriş serbest. Plajı bu kadar popüler yapan bir diğer özelliği ise caretta carettaların yılın belli zamanlarında bu plajı üreme alanı olarak kullanmalarıdır. Geniş ve uzun bir plaj olan Patara Plajı’na giriş ücreti bulunmakla beraber müze kartınız ile ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

Indigo Beach Club
 

Kalkan Halk Plajı yakınında bulunan Indıgo Beach Club Kalkan’ın popüler plajlarından biridir. Denize platformdan giriş yapabileceğiniz Indigo Beach Club deniz manzaralı işletmesiyle de pek çok tatilciyi memnun ediyor. Şezlong ve şemsiyenin ücretli olduğu Indigo Beach Club’da deniz, kum ve güneşin yanında eğlenceye de doyacaksınız.
 

Kalkan tatilinizde kendinizi serin, turkuaz plajlara atmanın yanında muhteşem turkuaz denize karşı konumlandırılmış korunaklı muhafazakar villalarda konaklayarak tatilinize yeni bir boyut kazandırabilirsiniz. Kalkan manzarasına tamamıyla hakim olan birbirinden güzel havuzlu villaları www.islamitatilvillalari.com üzerinden inceleyerek Kalkan Plajları yakınında konumlandırılmış muhteşem villalarda tatilinizi geçirebilir, unutulmaz bir tatil deneyimleyebilirsiniz.

Haber Tarihi: 13 Mayıs 2020 Çarşamba 12:47Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/en-populer-kalkan-plajlari-398810-haber/