COVID-19: Dijital Pazarlama Günlüğü

Ülkemizde yaşanan covid-19 salgını pek çok sektörü olumsuz yönde etkiledi. İşletmelerin büyük bir bölümü çalışma saatlerini değiştirirken, birçoğu tamamen kapanarak faaliyetlerini durdurdu.

Ülkemizde yaşanan covid-19 salgını pek çok sektörü olumsuz yönde etkiledi. İşletmelerin büyük bir bölümü çalışma saatlerini değiştirirken, birçoğu tamamen kapanarak faaliyetlerini durdurdu. Korona virüs kapsamında yürütülen etkin mücadelenin sonuç vermesiyle birlikte normalleşme takvimi yayınlandı. Yayınlanan takvim adım adım iyileşmeler içeriyor olsa da firmalar için umut verici olarak karşılandı.

 

Diğer yandan faaliyetlerini hiç hız kesmeden sürdüren firmaların da sayısı oldukça fazla. Buradaki firmaların önemli bölümü ise bu süreçte dijitalleşmeyi tercih etti. Ürün ve hizmetlerini daha etkin pazarlamayabilmek için internet mecralarını aktif şekilde kullanıyor. Yaptıkları bu seçim, yaşanan krizi kolay atlatmalarına yardımcı oluyor.

 

Konuyu dijital pazarlamaya getirmişken isterseniz gelin şimdi işleyiş nasıl gerçekleşiyor, hangi stratejiler ne ölçüde dönüşüm sağlıyor birlikte inceleyelim.


 

Yeni Dönemin Yeni Reklamı
 

Geçtiğimiz yıllarda etkin sonuçlar sunan satış stratejileri birer birer rafa kalkıyor. Güncel stratejinin yerini ise dijital pazarlama alıyor. Peki, dijital pazarlama şirketinize nasıl etkiler sağlıyor hiç düşündünüz mü? Yanıt, fazlaca satış ve fazlaca marka bilinirliği. Şimdiki dönem çok farklı, marka itibarınızı yaratmak ve yeni kitlelere ulaşmak ancak sosyal medyayı etkin kullanarak mümkün. Her şeyden önemlisi, var olmalısınız.

 

Şirketinize ait tüm sosyal medya hesapları güncel tutulmalı ve mevcut siteniz erişilebilir olmalıdır. Bu beraberinde birçok tanıtım enstrümanını tercihinize sunuyor. Öncelikle ziyaret edilebilir web sitesi için iki yöntem kullanabilirsiniz. Google reklamları, (Facebook, Instagram vb.) mecralarda yayınlanan reklamlar ya da SEO(Search Engine Optimization) Arama Motoru Optimizasyonudur. Tercih edeceğini her iki uygulama, siteniz için potansiyel trafik sağlamaktadır. Peki, bize göre hangisi? Tabi ki, SEO.  
 

En Hızlı ROI Deneyimi
 

SEO; ücretsiz arama sonuçlarında sitenizin üstlerde yer almasını sağlar ve bulunduğu konumdan sitenizin trafik elde etmesini kapsar. SEO, yüksek ROI (Return Of Investment) deneyimi sunan bir çalışmadır. ROI, yatırım maliyetinin mümkün olan en kısa sürede size geri dönmesidir. Bu bakıma SEO, kazançlı ve karlı bir modeldir. Tabi, kazançlı bu uygulamanın başarılı sonuç vermesi bazı kriterlere bağlıdır. SEO ile başarı elde etmek danışmanlık almanızı gerektiren bir durumdur. Tabi şart değil. Birçok firma bu alanda çeşitli kampanyalar yönetiyor. Başarılı kampanyaların arkasında ise seo hizmeti alan firmalar bulunuyor. SEO danışmanlığı çok fazla teknik bilgi içeren çalışmaların tümünü oluşturur. Eğer, SEO ile kampanyanızı oluşturacaksınız yol haritanızı doğru belirlemenizde fayda var.

 


 

Google Reklamları ise ziyaret trafiği elde edebileceğiniz diğer uygulamadır. Google reklamları sayesinde aynı gün dönüşüm elde etmeye başlayabilirsiniz. Bu uygulama, günlük olarak belirlediğiniz bütçe ile çalışır. Bütçeniz tükendiğinde tüm reklamlarınız kapanır. Çok yüksek reklam maliyetlerinin yanında düşük bütçeli kampanyalar da bulunur. Buradaki bütçeyi belirlemek, işiniz ve hizmetlerinizle doğrudan ilişkilidir. Hangi modeli tercih ederseniz edin mutlaka iyi araştırmalısınız.

Haber Tarihi: 13 Mayıs 2020 Çarşamba 19:00Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/covid-19-dijital-pazarlama-gunlugu-398814-haber/