Köri Soslu Makarna Tarifi

Tarihi bir hayli geçmişe dayanan köri, özel baharatlardan elde ediliyor. Hint mutfağında yaygın bir şekilde kullanılan körinin yemeklere ayrı bir lezzet kattığı tartışılmaz.

Tarihi bir hayli geçmişe dayanan köri, özel baharatlardan elde ediliyor. Hint mutfağında yaygın bir şekilde kullanılan körinin yemeklere ayrı bir lezzet kattığı tartışılmaz. Örneğin köri soslu makarna bunlardan sadece bir tanesi. Faydaları ile öne köri:
 

Hint mutfağında ciddi bir yere sahip olan köri, ülkemizde de yaygın olarak kullanılıyor. Örnek makarnalar kadar tavuk yemeklerinde de kendini gösteren soslar arasında.
 

Köri Soslu Makarna Malzemeleri

Makarna tarifleri için ilk etapta tüm malzemeler arka arkaya sıralanır. Başta yapım aşamasına geçmeden malzemelerini temin etmeniz gerekir. Bunlar nelerdir merak edenlere:
 

Yapımı uzun sürmez ve hızlı bir şekilde servise hazırlamanız mümkün olacaktır. Son derece lezzetli olan makarna, yediden yetmişe herkesin beğenisini toplayacaktır.
 

Köri Soslu Makarna Yapılışı

Köri soslu makarna için önce klasik bir şekilde makarnaları suda haşlamanız gerekir. Haşlama sırasında 1 bardak suyu ayırmanız gerekiyor.
 

Bir başka tencereye sıvıyağ eklemelı ve unu kavurmalısınız. Yavaş yavaş kremanın eklenmesi gerekir. Köri ise kenarda ayrılan makarna suyuna eklenmeli. Son olarak kremaya katılması halinde makarnaları karıştırmanız mümkün olacaktır.
 

Köri Soslu Makarna Püf Noktaları

Sıvıyağ ve un kavurma esnasında topak oluşmaması önemli. Beraberinde eklenen krema için de aynı durum geçerli. Bunun için çırpıcı temin etmeniz en doğrusu olacaktır.
 

Makarna tarifleri içerisine eklenen sosların yine makarna suyundan temin edilmesi son derece önemli. Bu şekilde son derece lezzetli bir sos elde edilir ve herkesin beğenisi toplanır.
 

Köri Soslu Makarna Pişirme

Her makarnanın pişirme süresi üzerinde yazar. Örneğin ortalama 10 – 15 dakika şeklinde ifade edilir. Ve bu süreyi dikkate alarak pişirmeniz faydalı olacaktır. Aksi halde:
 

Yapışmaması için pişirme süresi dikkate alınmalı. Son olarak özenli bir şekilde sosu ilave etmeli ve servise hazırlamalısınız. Servis önerileri için de Yemektarifi.blog üzerinden bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Haber Tarihi: 13 Mayıs 2020 Çarşamba 19:02Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kori-soslu-makarna-tarifi-398815-haber/