Profesör Ünal'dan Çok Önemli Uyarı

Yeni haberler çinde Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Serhat Ünal'ın yapmış olduğu açıklamalar tam olarak gündeme oturdu. Özellikle havaların ısınmasından dolayı birçok kişinin rehavete kapıldığını ve bunun çok yanlış olduğunu dile getirdi.

Yeni haberler çinde Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Serhat Ünal'ın yapmış olduğu açıklamalar tam olarak gündeme oturdu. Özellikle havaların ısınmasından dolayı birçok kişinin rehavete kapıldığını ve bunun çok yanlış olduğunu dile getirdi.
 

Havalara Aldanmayın
 

Yeni haberlergelişmesine göre Bilim Kurulu içinde yer alan Serhat Ünal şunları söyledi; Korona ile olan mücadelemiz devam ediyor. Bu konuda hiçbir şekilde hız kesme gibi bir durum yok. Bizim her daim birden çok hedefimiz vardı. Bunların başında virüsün yayılma hızının düşürülmesi geliyordu. Bunu sağlamış durumdayız. Ancak henüz her şey bitmedi. Hatta birçok şeyin yeni başladığını ifade edelim. Çünkü havalar ısınmaya başladı. Bundan dolayı bazı kişilerde bir rahatlık dikkat çekiyor. Ancak bu çok tehlikeli. Herkes arkadaşlarıyla bir araya gelmek ve bununa ardından sohbet etmek ister. Fakat bu şu an için çok riskli. Böyle bir durum sonrasında bedelini sadece o kişiler değil, ülkenin tümü öder. Dikkatli olmak bu yüzden her daim çok mühim, dedi.
 

Dört Önemli Kuralı Unutmayın
 

Yeni haberler içindeki bu habere göre Ünal aynı zamanda şunları söyledi; bizim dört tane silahımız var  ve bunları virüse karşı kullanmamız lazım. Özetleyecek olursak şöyle;

Tüm bunlara azami derecede dikkat edilmesi durumunda hiçbir sorun söz konusu olmayacak. Bizler bilim kurulu olarak ne kadar tedbir alırsak alalım. Bu noktada önemli olan şey insanların tedbirli bir biçimde davranması. 
 

Mücadele Satranç Gibi
 

Kurul üyesi aynı zamanda şunları ifade etti; mücadele çok boyutlu. Bunun tam anlamıyla bir satranç olduğunu söylemek lazım. Her daim yeni durumlara karşı hamleler yapıyoruz. Sonuçta kazanan kesim biz olacağız. Ancak bunun için her daim çok iyi ve tedbirlere uyum sağlayacak bir biçimde hareket etmek çok önemli, dedi.
 

Hayalet Taşıyıcılara Karşı Dikkatli Olun
 

Yeni haberleriçinde dikkat çeken bu habere göre aynı zamanda son dönemin en çok tartışılan kavramlarından birisi olan hayalet taşıyıcının ne olduğu da gündeme geldi. Bunun yanıtı yine doktor tarafından söyle verildi; hayalet taşıyıcı olarak bilinen bir tanımlama var. Birçok kişi bunun ne olduğunu merak etmekte. Virüsü taşıdığı halde bundan haberdar olmayan bir kitle söz konusu. Bunun yanı sıra hastalığın semptomlarını da göstermiyorlar. Bu durum elbette çok büyük bir risk içermekte.  Sayısının net olarak kaç olduğunu bilmek çok basit değil. Çünkü 36 bin minimum rakam. En çok ise 50 bin şeklinde.
 

Tedbirleri Elden Bırakmayın
 

Yeni haberlerkategorisinde yer alan son gelişme uyarınca bilim kurulu son olarak şunları söyledi; her daim tedbirli olmak zorundayız. Böyle davranmamız halinde ortada bir sorun kalmaz ve bu beladan en kısa süre içinde kurtuluruz, dedi.

 

Haber Tarihi: 15 Mayıs 2020 Cuma 23:02Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/profesor-unaldan-cok-onemli-uyari-398838-haber/