Parfüm ve Deodorantlar Neden Kullanılmalı?

Koku birçok insanın üzerinde ilk izlenim yaratan önemli bir aksesuardır. Birçok insanın kullandığı koku karakterini yansıtmaktadır. Bu fark edildiğinden bu yana yıllardır parfüm üretimi yapılmaktadır.

Koku birçok insanın üzerinde ilk izlenim yaratan önemli bir aksesuardır. Birçok insanın kullandığı koku karakterini yansıtmaktadır. Bu fark edildiğinden bu yana yıllardır parfüm üretimi yapılmaktadır. 
 

Parfümlerin yanı sıra deodorant olarak da koku üretimi yapılır. Deodorantlar ise yaz aylarında yoğun olarak kullanılmaktadır. Deodorantlar genelde duştan sonra, koltuk altı gibi çok terleyen bölgelere uygulanır. Bunun amacı terleme başladığı zaman kötü kokuların yayılmamasını sağlamaktır.
 

Parfümlerin, deodorantlarla içerikleri farklıdır. Bu yüzden parfümlerin koltukaltı gibi, ter bezlerinin ve gözeneklerin yoğun bulunduğu bölgelere uygulanması tercih edilmez. Parfümler, içerdikleri yağlardan dolayı, bu gözeneklerin çalışmalarını zorlaştırır.
 

Parfümler, tüm vücuda uygulanmaması gerektiğinden dolayı bazen setler halinde, aynı kokuyu içeren deodorantla birlikte satılabilir.
 

Bayan Parfümleri
 

Bayan parfüm üretiminde kullanılan esans çeşitleri, erkek parfümlerine nazaran daha hafif, çiçeksi kokulardır. Şekerli, çeşitli baharatlar içeren farklı esanslar da kullanılabilir.
 

Parfümlerin kokuları, “nota” diye tabir edilen üç bölüme ayrılır. Parfüm, sıkıldıktan sonra, belirli zaman aralıkları içinde bu notaların içerdiği esansların kokularını yayar. Bu, parfümün kalıcılığıyla da alakalı bir durumdur.
 

Parfüm kullanımı genelde belirli bir moda üzerinden gelişmez fakat bazı ünlü isimlerin parfümleri belirli dönemlerde çok popüler bir hale gelebilir. Yine de koku kişisel bir zevktir ve her kokudan herkes hoşlanmayabilir. Sırf gündemde olan popüler bir koku olduğu için bir parfümü kullanmak gerekmez.
 

Erkek Parfümleri
 

Erkek parfüm esansları, genelde odunsu aromalara sahip notalar içerir. Çeşitli baharat ve yoğun kokulu çiçekler de erkek parfümlerinin üretiminde kullanılabilir. Fakat bu kokuların kadın parfümlerinde kullanılanlarla aralarında çok keskin farklar vardır.
 

Tüm cinsiyetlerin kullanımına uygun “unisex” parfüm çeşitleri de bulunsa da, bu parfümler feminen ya da maskülen noktalar taşımadıkları için kullanıcılar tarafından pek tercih edilmezler.
 

Aynı zamanda parfüm alışverişi yaparken, deodorantlı setler tercih ederek, kokularda daha uzun kalıcılıklar yakalanabilir.

 

Her türlü kişisel alışverişlerde ve hediye alışverişlerinde müşterilerinin yanında olan Net Mağaza internet mağazası, www.netmagaza.com adresinden sipariş kabul etmekte. Aynı zamanda info@ netmagaza.com e-posta adresinden veya 05424026237 numaralı destek hattından alışverişlerle ilgili bilgi alabilir, siparişinizle ilgili sorularınızı sorabilirsiniz.

Haber Tarihi: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 12:02Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/parfum-ve-deodorantlar-neden-kullanilmali-398848-haber/