En İyi Seo Çalışması İçin 5 Altın Kural

Seo arama motorları optimizasyonu anlamına gelmektedir. Bir web siteniz varsa ve sitenizin Google organik arama sonuçlarında işinizle alakalı anahtar kelimeler yazıldığın ilk sayfada çıkabilmeniz için yapılan çalışmaların tamamına Seo denir.

Seo arama motorları optimizasyonu anlamına gelmektedir. Bir web siteniz varsa ve sitenizin Google organik arama sonuçlarında işinizle alakalı anahtar kelimeler yazıldığın ilk sayfada çıkabilmeniz için yapılan çalışmaların tamamına Seo denir. Seo içerisinde çok fazla uygulama mevcuttur. Bu uygulamalardan herkes kendine göre bir strateji ve yöntem belirleyip Seo çalışmasını yürütür.
 

Kiminin yöntemi başarılı olurken kimileri hiç başarılı olamamaktadır. Bir Seo uzmanı gerçekten işinde ehil ise çalışmalarının tamamında aksi bir durum olmadığı sürece başarıya ulaşabilmelidir.
 

Biz de işimizin ehli olarak Seo uzmanı olmak isteyen kişilere, kendi işini kendi yapmaya çalışanlara, Seo hakkında biraz da olsa bilgi sahibi olmak isteyenlere en iyi Seo çalışması için gerekli beş altın kuralı listeliyoruz. Bu liste Google'ın yapacağı önemli algoritma güncellemelerine göre uzun zaman içerisinde değişiklik gösterebilir.

 

 

1- Web Sitenizin Temellerini Sağlam Atın !

 

İşe en baştan başlayacak olursak sağlıklı bir Seo çalışması ancak sağlıklı bir web sitesine yapılabilir. Bu sebeple web sitenizi yaparken ya da yaptırırken Seo dinamiklerine uygun şekilde olmasına azami dikkat etmelisiniz. Örneğin siteniz hızlı çalışabilmeli, muhakkak mobil uyumlu olmalı, sayfa aralarında gezinme kolay olmalı, içerik olarak zengin olmalıdır.

 

Web sitenizin tasarımı Seo için önemlidir. Sitenizin yeni tasarım trendlerine uygun sade ve hoş bir tasarımda olması sizin için avantaj olacaktır. Sitenize giren ziyaretçiler göz yorgunluğu yaşamadan sitenizi uzun süre boyunca rahatça gezecektir. Bu da bounce rate i düşürecektir. (hemen çıkma oranı) Ayrıca sitenizin kaliteli tasarıma sahip olması da gelen ziyaretlerin dönüşümlere dönüşmesine yardımcı olacaktır. Sitenize gelen ziyaretçiler tasarımınızın sayesinde size karşı güveninde artış olacaktır. Tasarımınız ayrıca Seo'ya uyumlu bir şekilde hazırlanmalı; bol içerik güncellenmeleri yaşanan bir yapıda olmalı, h taglarını muhakkak içermeli ve akış olarak kullanıcı dostu olmalıdır.

 

2- Resimlerin ve İçeriklerin Optimizasyonu !

 

Sitenizdeki resimlerin, yazıların ve videoların optimizasyonları sitenizin kaliteli içeriğe sahip olabilmesi, Seo çalışmanızı desteklemesi için önemlidir. Resimlerinizin dosya boyutları minimum boyutta olmalı, resimlerinizin bir alt tagı bulunmalıdır. Göz yoran karmaşık resimler kullanmamalısınız. Sitenizin içerisindeki yazılar ise bilgi olarak kullanıcı doyuracak yapıda olmalı, kullanıcı hangi konu üzere bir içeriğinize bakıyorsa konunun tüm yönden bilgileri içeriğinizin içerisinde bulunmalıdır. Kullanıcı konu ile alakalı aradığı tüm içeriği sitenizde bulmalıdır.

 

- Anahtar Kelime Yoğunluğu ve Ön Plana Çıkarma

 

Google'da çıkmak istediğiniz anahtar kelimeleriniz sizin için çok önemlidir. Ziyaretçiyi sitenize çekecek olan bu kelimelerin optimizasyonu da çok iyi yapılmalıdır. Anahtar kelimelerinizin site içeriğinde yoğunluğu ayarlanmalı, anahtar kelimelerinizi ön plana çıkartacak çapraz link yapısı, kelimenin stil ayarlarının yapılması gerekmektedir. Ayrıca çapraz link ile desteklediğiniz sayfaların da çok güçlü sayfalar olmasına özen göstermelisiniz.

 

3- Popüler Olmak Her Zaman İyidir !

 

Web sitenizin popüler olması, internet ortamında sitenizden bahsediliyor olması Seo çalışması için oldukça faydalıdır. Popülerliği sağlamanın en iyi yolu da sosyal medyadır. Birçok farklı sosyal mecrada sitenizi, içeriklerinizi paylaşmalısınız. Eğer yapabiliyorsanız takipçisi, beğenisi yüksek olan sayfalarda sitenizin paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Sitenize sosyal mecralardan giriş yüksek olunca Google web sitenizi kendi alanında popüler olduğunu düşünerek daha ön sıralarda görünmenizi sağlayacaktır.

 

4- Backlink Hep En İyi Yoldur !

 

Web sitenizin tasarımı, içeriği ve popülerliği dışında en önemli güçlerinden biri de aldığı bağlantılar yani kazandığı backlinklerdir. Siteniz için en iyi bağlantı sağlamanın yöntemlerini muhakkak biliyor olmalısınız. Bilmiyorsanız muhakkak öğrenmelisiniz. Çünkü web siteniz anahtar kelimelerinde Google ilk sayfaya bağlantılarınızdan aldığınız güçle çıkar.

 

5- Google Analytics ve Search Console ve Diğer Seo Araçları

 

Seo çalışmasında başarılı olabilmenin kilit noktalarından biri de doğru ölçümleme yapabilmektir. Web sitenizin Google'da ki durumu, hızı, yapısı, içeriğinin kalitesi, kelimelerin yoğunluğu, aldığınız bağlantılar, zararlı linkler, 404 sayfası, robots.txt ve sitemap dosyaları, kırık linkler, sitenize yapılan ziyaretler gibi ve bu konulardan farklı pek çok konuda durumunuzu ölçebiliyor olmalısınız.

 

Sadece ölçmek yeterli değildir. Çıkan analiz sonuçlarını yorumlayıp gerekli aksiyonlarında alınması gerekmektedir. Google'ın sunduğu analytics ve search console ile pek çok işinizi halledebilirsiniz.
 

Seo uzmanı Daha profesyonel iş yapmak isterseniz internet üzerinde ücretli olarak araçlar ve veriler sunan sitelerde bulunmaktadır.

Haber Tarihi: 29 Mayıs 2020 Cuma 12:35Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/en-iyi-seo-calismasi-icin-5-altin-kural-398957-haber/