Akupunktur ile Zayıflama Yöntemi

Günümüzden yaklaşık 3000 yıl önce Çin’de uygulanmaya başlayan akupunktur, geleneksel Çin tıbbında hala yaygın olarak kullanılan alternatif bir tedavi yöntemidir.

Günümüzden yaklaşık 3000 yıl önce Çin’de uygulanmaya başlayan akupunktur, geleneksel Çin tıbbında hala yaygın olarak kullanılan alternatif bir tedavi yöntemidir. Akupunktur, zayıflayamama problemiyle karşılaşan bireyler tarafından sıkça tercih edilir. Peki akupunktur nasıl zayıflatır? Vücudun enerji akışını düzenleyen tedavi, buna bağlı olarak zayıflamaya yardımcı olacak etkiler oluşturur. Metabolizmayı hızlandırmak, beyindeki açlık merkezini baskılamak, stresi azaltarak yeme isteğini düşürmek ve iştahı azaltmak zayıflamaya yardımcı etkiler arasındadır.
 

Geleneksel Çin tıbbına göre kilo alımının sebebi organlar arasında oluşan denge bozukluğudur. Karaciğer, dalak, tiroid bezi, böbrek yahut hormonal işlev bozukluğu kaynaklı olduğu düşünülen kilo alma problemini çözmek için, problemin kaynağına yani organların bulunduğu bölgelere akupunktur tedavisi uygulanır.
 


Diyet ve Egzersiz Desteği Şart
 

Akupunktur tedavisi tek başına uygulanan bir tedavi olmayıp tıp tedavisiyle birlikte uygulanan alternatif bir yöntemdir. Zayıflama probleminde de bu durum söz konusudur. Tek başına diyet ya da tek başına egzersiz ile kilo verme durumu olmayacağı gibi yalnızca akupunktur tedavisi ile de kilo vermek mümkün değildir. Sağlıklı bir zayıflama, dengeli bir şekilde gerçekleşmelidir bu sebeple hastaya diyet, tedavi ve egzersizin bir arada bulunduğu genel bir zayıflama programı uygulanmalıdır.
 

Akupunktur İğnesinin En Etkili Olduğu Nokta: Kulak
 

Kilo vermek için en etkili akupunktur noktaları kulaktadır. Kulakta, vücuttaki tüm bölgeleri uyaran noktalar bulunur. Kulağa uygulanan iğnelerin daha etkili olmasının sebebi vücudun kontrol merkezi beyine yakın olmasıdır.
 

Vücuttaki yağlı bölgelerin bulunduğu yere göre uyarım işlemi yapılır. Hastanın rahatsızlık durumuna bağlı olarak iğneler 10 gün kadar kulakta kalabilir. Kulaktaki iğnelerin vücut üzerindeki etkileri arasında; daha hızlı tokluk hissi, açlık hissinde azalma, aşırı yeme durumunun ortadan kalkması, metabolizma ve yağ yakımının hızlanması ve toksinlerin vücuttan atılması bulunur. Bunların yanında hastalar kendini daha sakin, dengeli ve eskisine göre daha aktif hisseder.
 

Akupunktur ile Diyetin Yan Etkileri Kontrol Altında
 

Beslenme alışkanlıklarındaki düzensizlikler ve hatalar, kilo almanın temel nedenidir. Düzensiz beslenmeye hareketsiz bir yaşam da eklendiğinde kilo almak kaçınılmaz bir durum olmaktadır. Kişinin beslenme alışkanlıklarını kendi kendine değiştirmesi zordur ve bir uzmana danışmasında fayda vardır. Diyeti yarıda bırakmanın başlıca sebepleri olan, halsizlik, mide rahatsızlıkları, stres ve sinirlilik gibi tüm yan etkiler akupunktur tedavisi ile kontrol altına alınmaktadır.
 


Mutluluk Hormonları ile Diyete Uyum Süreci
 

Diyete uyum sağlamakta zorlanan hastalar, akupunktur sayesinde kendilerini daha iyi hissetmektedirler. Tedavi, beyindeki noradrenalin seviyesini düşürürken, serotonin ve endorfin seviyelerini artırarak kişinin daha sakin ve mutlu olmasını sağlamaktadır. En temel motivasyon kaynağı yemek yemek olan hastalar için hormonlar aracılığıyla sağlanan bu mutluluk oldukça motive edicidir.
 

İyi bir egzersiz programı, sağlıklı bir diyet planı ile birlikte uygulanan akupunktur tedavisi sonucunda yaklaşık 2 ay gibi bir sürede hem gözle göreceğiniz hem de hissedebileceğiniz bir değişim yaşamanız mümkün.
 

Akupunktur nedir öğrenmek, tedavisi nasıl yapılır hakkında bilgi ve online randevualmak için Erdem Hastanesini ziyaret edebilirsiniz.
 

https://www.erdemhastahanesi.com.tr/tr/bolumlerimiz/akupunktur-poliklinigi-115

Haber Tarihi: 31 Mayıs 2020 Pazar 18:33Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/akupunktur-ile-zayiflama-yontemi-398983-haber/