Astrolog Nilay Dinç : 2021 de Dolar çökecek mi?

Son günlerde bazı astrologların sosyal medyada hatta TV yayınlarında 2021’de Dolar’ın çökeceğine dair kendinden çok emin öngörülerde bulunduklarına şahit oluyoruz fakat Astrolog Nilay Dinç diğer astrologların aksine çok farklı bir tablo çiziyor.

Son günlerde bazı astrologların sosyal medyada hatta TV yayınlarında 2021’de Dolar’ın çökeceğine dair kendinden çok emin öngörülerde bulunduklarına şahit oluyoruz fakat Astrolog Nilay Dinç diğer astrologların aksine çok farklı bir tablo çiziyor. 19 Nisan 2020’deki yazısında bugünlerde Amerika ve Avrupa’da olan yağma ve ayaklanmaları yazmış önceden öngörmüştü. Şimdi 2021 de Doların akıbetini bir de Astrolog Nilay Dinç’ten dinleyelim. Ve diyor ki…
 

Arkadaşlar, öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım; tabi ki Dolar çökecek bir gün, ama 2021 de asla değil. Nasıl Bizans imparatorluğunun parası Solidus 700 yıl, Roma imparatorluğunun parası Aureus 300 yıl, İspanyolların parası Real de Ocho 110 yıl ve son olarak ta İngiliz Pound’u 105 yıl Dünya’da geçerli para birimi olup sonradan öldüyse, elbet bir gün 1971’de ABD başkanı Nixon’un “altına dayalı” para sistemini terk etmesi sonucu tüm Dünya’da geçerli para birimi haline gelen Dolar da “çökecek”, “ölüp gidecek”. Yukarıda saydığımız imparatorlukların paralarının hepsi bir zamandan sonra orijinal tabiri ile “fiat money”- türkçe karşılığı ile “kanunname parası” anlamına gelen “düz para” ya dönüşmüştür. Yani, paranın değeri hükümetlerin kanunlarına dayandığı için kanunname deniyor ve devletin “bu paraların garantörü benim” namında söylemi dışında aslında hiçbir değeri yok bu paraların, sadece kâğıt parçası.
 

ABD Doları 1944 – 1971 yılları arasında altına endeksli ve dünyanın geri kalan ülkelerinin parası da ABD Dolar’ına endeksli idi. Yani ABD canı istediğinde Dolar basamıyordu, basmak istediğinde ise karşılık gelen altınları kasasına koyması gerekiyordu. İşte bu sağlam paradır çünkü altına endeksli. Ama, ABD başkanı Nixon 1971 de Vietnam savaşını finanse etmekte zorlandığı için Doları bu altına dayalı sistemden çıkardı. Böylece sınırsız para basma hakkına sahip oldu. Ekonominin temel gerçeğini herkes bilir, merkez bankaları karşılıksız para basarsa enflasyon olur. Enflasyon yükselirse faizler yükselir, faizler yükselirse Devletlerin borçlanma maliyeti yükselir. Bir noktadan sonra o devlet bırakın ana parayı, faizleri bile ödeyemez hale gelir ve batar. Bizans ve Roma imparatorluklarının batışı aynı bu sebepten oldu, savaşlarını finanse etmek için para bastılar ve bir noktadan sonra paraları “çöktü” ve imparatorlukları tarihten silindi gitti.
 

 İngiliz imparatorluğundan önceki en güçlü imparatorluk olan İspanya’nın parası şimdi yok bile; euro kullanıyorlar. Son olarak “üzerinde güneş batmayan krallık” olmayı sürdürebilmesi için İngiltere’nin daha çok paraya ihtiyacı vardı, üretip kazanmak yerine para basmayı tercih edince yıkılmaz, ölmez yüce Pound’ında şimdi esamisi okunmuyor. İşte ABD Doları da bir gün çökecek ama bu minvalde baktığınızda 2021’de değil belki 10 yıl belki 20 yıl belki de daha uzun bir süresi var. Şimdi bunun nedenlerini madde madde aşağıda açıklıyor olacağız.

338524_3.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Astrolojik açıdan da baktığımızda Uranüs, Boğa burcunda iken 2026 ya kadar para piyasalarında değişimi tetikleyecek hareketler mutlaka olacak ancak bu ABD dolarının çöküşü ile olmayacak. Giriş yapacağımız Kova Çağı yeni para birimlerini özellikle dijital ve kripto paraları destekliyor olacak ama kısa vadede olacak bir dönüşüm değil bu bahsettiğimiz. 20 yıllık ağır ağır değişecek ve alternatifli işleyecek bir değişimden söz ediyoruz.

 

Kısa ve tek bir cümlede toplamak gerekirse, 2021 dolar çökmeyecek hatta aksine tarihi rekorlarını kırıp yeni zirveleri bile deneyebilir.

 

https://www.astrolognilaydinc.com/post/2021-de-dolar-%C3%A7%C3%B6kecek-mi-abd-batacak-m%C4%B1

Haber Tarihi: 01 Haziran 2020 Pazartesi 20:38Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/astrolog-nilay-dinc-2021-de-dolar-cokecek-mi-398992-haber/