Şarkıcı Harun Sürek’ten sanat yaşamına ilişkin çok özel açıklamalar

Harun Sürek son zamanlarda yaptığı şarkılarla adından oldukça söz ettirdi. Terk-i Diyar, Unuturum elbet ve Şimdi de Sanki çölde hapsedilmişim ile dinleyici karşısına çıktı ve başarısı sınırları aştı şimdi de Şarkıcı Harun Sürek’i biraz daha yakından tanıyalım.

Harun Sürek son zamanlarda yaptığı şarkılarla adından oldukça söz ettirdi. Terk-i Diyar, Unuturum elbet ve Şimdi de Sanki çölde hapsedilmişim ile dinleyici karşısına çıktı ve başarısı sınırları aştı şimdi de Şarkıcı Harun Sürek’i biraz daha yakından tanıyalım.
 

Evet, Harun bize öncelikle kendinden bahseder misin?

Harun Sürek’i o zaman kısaca ben anlatayım. İstanbul’da doğdum. Müziğe olan aşkım çocukluğumdan beri sönmeyen bir ateş ve ben de o ateşte yanmaya hazır bir gönüllüyüm. Aslında bu şekilde ajite ediyormuş gibi oldu(gülüyor) ama anlatmak istediğim müzikle her şey daha güzel.
 

Müzikle ilgili çalışmalarından bahseder misin? Söz yazarı ve müzisyen kimliğinle neler yaptın?
 

2016 yılında ilk single çalışmamı yayınladım. Terk-i Diyar isimli sözü müziği Galip Öztürk’e, aranjesi Turaç Berkay Özer’e ait. Çok güzel tepkiler aldık, şarkımız çok sevildi çok başarılı isimlerle çalışmıştım. Ortaya çok güzel bir proje çıktı. 2018’in son ayında Rafet el Roman - Derya düetiyle “Unuturum elbet” şarkısının sözünü müziğini Galip Öztürk’le birlikte yaptık. Şarkımız deyim yerindeyse çok büyük patlama yaptı. YouTube genelinde 500 milyon izlenme rekorunu elimizde bulunduruyoruz. Aynı zamanda 10 farklı ülkede şarkının farklı dillere çevrilmiş versiyonları çıktı, coverları saymıyorum bile. Tabi başarıyı bir kere tadınca insan, daha iyisini istiyor. Tabi “Unuturum elbet” bir klasik oldu, yıllar geçse de hatırlanacak bir eser. Bununla gurur duyuyorum. Birçok ödülün sahibi olduk aynı zamanda. Şimdi “Sanki Çölde Hapsedilmişim” adlı çalışmam yayınlandı. PDND sevgili Soner Sarıkabadayı ve Osman Çetin Production ortak yapımı. Aynı zamanda Osman Çetin ve Aerro birlikte düzenlemesini yaptılar, Galip Öztürk sözü ve müziğini hazırladı.



 

Galip Öztürk’le beraber birçok şarkıya imza attınız aranız da nasıl bir bağ oluştu?
 

Galip Öztürk benim çocukluğum, geçmişim, geleceğim. Bizim aramızdaki bağ bir kardeş ilişkisi tabi. Müziğe olan aşkımız, hayallerimiz. Bizim enerjimiz daha da fazla tuttu ve ortaya çok güzel işler çıkardık kendisi kendi başına da yüz milyonlarca izlenen şarkılara damgasını vurdu. Beraber birçok projeye daha imza atacağız. Bizim yüzlerce bestemiz var. Aramızda şarkı seçme konusunda sorun olmuyor. Kim, ne okumak isterse, onu okuyor.


 

Peki  bu şarkıları yazmana ne sebep oldu nasıl çıktılar ortaya?
 

Hepimizin hayatında aşklar, hayal kırıklıkları ve kalp kırıklıkları vardır. Sevdiklerimizle belki bir zaman istemesek de yolumuz ayrılabilir. Herkes bu duyguları farklı yaşar. Kimimiz daha kolay atlatırken bu durumu, kimimiz de daha derinlerine kadar bu acıyı hisseder. Ben ise bu duyguyu daha derinlerinde hissediyorum ve yaşıyorum. Bunu da çok iyi bir şekilde kâğıda döküyorum. Benim de kendimi ifade ediş biçimim sanırım yazdığım sözlerle oluyor. Bazen isyanı, bazen kabullenişi, bazen kendi yaşadığım aşkı, bazen de başkalarının yaşadıklarına empati yaparak aslında herkesin duymak istediği o anki ruhuna iyi gelen şeyleri üretiyorum. Tabi balık burcu olmam belki de buna bir etki yapıyor olabilir,  bilmiyorum. Çok büyük heyecan ile yeni çalışmalarıma hazırlanıyorum. Beni dinleyen ve seven herkese sevgilerimi sunuyorum.

Haber Tarihi: 03 Haziran 2020 Çarşamba 20:23Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/sarkici-harun-surekten-sanat-yasamina-iliskin-cok-ozel-aciklamalar-399003-haber/