İnternet Sitesi Kurmak İsteyenlerin Bilmesi Gereken Kurallar

Site kurma düşüncesinde olan webmaster adaylarının öncelikle kafalarında somut bir fikri olmaları gerekmektedir. Yani planlama yapmış olmak en az web sitesi kurma kadar önemlidir.

Son dönemlerde özellikle akıllı telefonlarda yaşanan devrimler ile birlikte teknoloji çağını yaşadığımızı çok net bir şekilde hissedebiliyoruz. İnternet gerek kurumsal gerekse de bireysel anlamda hayatımızın tam merkezinde yer almaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı da internet sitesi kurma gerek işletmelerin gerekse de bireylerin sık başvuracağı yöntemlerden biri haline gelmiştir. İnternet sitesi kurma düşüncesinde olan webmaster adayları için bazı dikkat edilmesi gereken kurallara değineceğiz.
 

Kaliteli bir web sitesi kurma için mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunların başında da özgün içerikler gelmektedir. Siteniz özellikle bir blog sitesi ya da haber sitesi ise her zaman güncel halde olmalıdır. Bu sayede web siteniz ziyaretçi odaklı görünecek ve siteniz arama motorlarında en üst sıralarda yer alacaktır. Bunlara ek olarak ürettiğiniz içeriklerde dil bilgisine uymaya özen gösteriniz. Bu ziyaretçiler nezdinde saygınlığınızı artıracaktır. Bir web sitesinin prestijini, saygınlığını zedeleyecek en etkili şey “kopya içerik”tir. Asla web sitenizde kopya içeriğe yer vermeyiniz. Bunları uygularken reklamları da kararında kullanmayı unutmayınız.
 

Site kurma düşüncesinde olan webmaster adaylarının öncelikle kafalarında somut bir fikri olmaları gerekmektedir. Yani planlama yapmış olmak en az web sitesi kurma kadar önemlidir. Site kurma işi gelişigüzel olarak yapılmamalıdır. Amaçlar net olarak ortaya konulmalı, beklentiler planlanmış olmalıdır. Çünkü web sitenizi bu amaçlar doğrultusunda tasarlayacaksınız. Bu amaçlar belirlenirken bütçe faktörü de unutulmamalıdır.
 

İnternet sitesi kurma haliyle bazı maliyet kalemleri yaratmaktadır. Ancak bu maliyet kalemleri webmasterların bütçelerine ve işin boyutuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. İnternet sitesi kurma maliyeti; WordPress, Weebly gibi yazılımların maliyetlerinden doğrudan etkilenmektedir. WordPress’i tüm Premium eklentiler ile birlikte kullandığınızda bunun size yaklaşık olarak değeri; 835 TL olacaktır. Weebly yani web site kurucusunun size maliyeti ise (yine tüm Premium eklentiler ile birlikte) yaklaşık olarak 890 TL tutacaktır. Bunlara ek olarak web siteniz için bir domain edinmeniz gerekmektedir. Bu da yine belirli bir bedel karşılığında sağlanacaktır. Domaini nasıl oluşturmak istediğinize göre tutarlar değişkenlik gösterecektir.
 

Web sitesi nasıl kurulur diye soracak olursanız şayet bunun iki yolu mevcuttur. Birincisi siteyi kendiniz kodlamak diğeri ise başkasının siteyi sizin adınıza belirli bir tutar karşılığında kurmasını sağlamak. Ancak çoğu zaman web sitesi kurma fikrinde olanlar ikinci yolu seçmektedir. Eğer web sitenizi bir ajansa yaptırmak isterseniz bunun da sizin için bir maliyeti olacaktır. Ortalama olarak ajanstan bir web sitesi kurma hizmeti almanın bedeli 2000 TL dolaylarındadır. Ancak ajansların halihazırda ellerinde bulunan mevcut siteleri almak kısmen bu yönteme göre daha az maliyetlidir. Bu yöntemi de göz önünde bulundurmanızda yarar olacaktır.
 

Web sitesi kurmanın faydaları oldukça çoktur. Bu faydalar ele alınacak olursa ilk sırada güvenilirlik gelmektedir. Günümüzde artık firmalar ya da bireyler iş ortaklığı kuracağı zaman söz konusu ortağı internetten araştırıyor. Eğer web sitenizde amaçlarınız, vizyonunuz, referanslarınız, sunduğunuz hizmetleriniz detaylı bir şekilde paylaşılırsa firmaların nezdinde güvenilirliğiniz artmış olacaktır. Web sitesi kurmanın faydaları arasında müşteriler ile sıkı ilişki kurmak da gelmektedir. Web siteniz hangi amaçla kurulmuş olursa olsun sitenizde yer alan “blog” bölümü, müşterilerinizle bir bağ kurmanızı sağlayacaktır. Ayrıca Web sitesi kurma öyle kolay, zahmetsiz bir iş değildir. Sürekli olarak özen ve bakım gerektirir. Sitenizi kurduktan sonra mutlaka ama mutlaka düzenli aralıklarla içerik üretmeniz gerekmektedir. Çünkü web sitenizi ayakta tutacak olan yegâne şey “güncellik”tir.

Haber Tarihi: 07 Haziran 2020 Pazar 20:39Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/internet-sitesi-kurmak-isteyenlerin-bilmesi-gereken-kurallar-399046-haber/