Yatak Odası Dekorasyonu

Evlerimizde günün yorgunluğunu attığımız dinlendiğimiz yer olan yatak odaları evin en özel köşesidir. Bu özel köşenin dekorasyonun da özel ve şık olması burada geçireceğimiz zamanın daha kaliteli olmasını sağlayacaktır.

Evlerimizde günün yorgunluğunu attığımız dinlendiğimiz yer olan yatak odaları evin en özel köşesidir. Bu özel köşenin dekorasyonun da özel ve şık olması burada geçireceğimiz zamanın daha kaliteli olmasını sağlayacaktır. Dekorblog olarak her gün birçok kişinin bu özel köşesinin dekorasyonunda yardımcı olmaktayız. Yapılacak doğru seçimlerle birlikte yatak odanızda çok daha uzun süreler geçirmek isteyeceksiniz. Aynı zamanda yatak odası dekorasyonu evin birçok bölümüne nazaran daha özgür bir şekilde yapılabilir. Çünkü diğer odalar ve bölgelerde uyumlu bir bütün oluşturulmak istenir. Fakat yatak odaları özel bölgeler olduğu için evin diğer bölümleriyle bir bütün oluşturmasına gerek yoktur. Evde genel olarak klasik bir dekorasyon yapmışsanız dilerseniz yatak odasında daha uç bir dekorasyon yapabilirsiniz ya da tam tersi her bakımdan özgür olduğunuz bir alandır.
 

Yatak Odası Dekorasyonunda Uygulanacak Adımlar
 

Yatak odası DEKORASYONU yapılırken uygulanacak ilk adım mobilya seçimidir. Örneğin ahşap bir yatak tercihi yapmışsanız diğer mobilyaların da ahşap alınması en doğrusu olacaktır bu sayede daha şık bir yatak odasına sahip olursunuz. Ahşap mobilyalar son yıllarda yatak odalarında sıklıkla tercih edilmektedir ve dekorblog olarak da biz de bu tercihleri sizlere sunmaktayız. Fakat mobilya tercihi tamamen sizin zevkinize kalmış bir şeydir. Tercihiniz ne olursa olsun şık mobilyalar seçmeniz halinde yatak odanız istediğiniz şık görünüme kavuşacaktır. Mobilya tercihinden sonra sıra duvarların rengine gelmektedir. Duvar renklerinde dilerseniz mobilyalarınızla uygun tercih yapabilir dilerseniz tamamen bağımsız düşünebilirsiniz. Bu tamamen sizin zevkinize kalmıştır. Fakat son zamanlarda yatak odası dekorasyonu yapan birçok kişi pastel renkleri tercih etmeye başlamıştır. Bu renkleri klasik yatak odalarından sıyrılıp daha canlı bir yatak odasına sahip olmak isteyen kişiler tercih edebilir.
 

Doğal taşlar ya da taş görünümlü yapılar artık evlerimizin duvarlarında sıklıkla görülmektedir. Yatak odasında da birçok kişinin tercihi bu taşlar olmaktadır. Bu taşlar hem doğal bir görünüm oluştururken hem de yatak odalarında farklı bir hava katmak isteyen kişiler için de sıklıkla tercih edilmektedir. Sizler de yatak odası dekorasyonu sırasında bu taşları dilerseniz tüm yatak odanıza ya da ön plana çıkarmak istediğiniz bir bölgeye uygulayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da yatak odasındaki renk uyumuna dikkat etmek olacaktır. Yatak örtüsü, perde, aksesuarlar, yastık, halının hepsinin farklı renklerde olduğu bir yatak odası karışık bir görüntüye sahip olacaktır. Dekorblog olarak biz de bu hususta sizlere yardım etmekteyiz. Renk tercihleri tamamen size kalmıştır fakat yatak örtüsü ile perdenin aynı, halınız ve aksesuarların da aynı renkte olması şık bir görünüm kazandıracaktır. Yine yatak odası dekorasyonu sırasında hangi renklerin ön plana çıkacağını düşünerek buna göre genel tasarımları oluşturabilirsiniz.
 

Genel olarak yatak odası dekorasyonunda bu tarz hususları doğru tercih ederseniz şık bir yatak odasına sahip olursunuz. Yardımcı unsurlardan bir tanesi de ışıklandırmadır. Genel ışıklandırmanın yanı sıra lambader, abajur, led ve spot aydınlatmaları tercih ederek yatak odasını çok daha şık hale getirebilirsiniz. Yatak odası dekorasyonu için olmazsa olmaz bir diğer unsur da aksesuardır. Aksesuarlar evin her bölgesi için çok önemlidir fakat yatak odalarında kullanılacak aksesuarlar sizin kişiliğinizi yansıtmaktadır. Dekorblog olarak bize göre olmazsa olmaz aksesuarlar tablo, vazo, biblo, saat ve çiçeklerdir. Bu aksesuarları seçerken kendi kişiliğinize en uygun olduğunu düşündüğünüz modelleri tercih edebilirsiniz. Fakat yine de yatak odasının genel rengine çok aykırı tercihler yapmamanız daha iyi olacaktır. 

Haber Tarihi: 15 Haziran 2020 Pazartesi 13:18Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yatak-odasi-dekorasyonu-399128-haber/