İtalya’da Tıp Okumak

Adaya akademik başarının yanı sıra kaliteli bir sosyal yaşam imkânı da sunan İtalya eğitim sistemi, öğrenci beklentilerine uygun olarak şekillenir. İtalya’da tıp okumak isteyenler tercihlerini özel ya da devlet okullarından yana kullanabilirler.

Adaya akademik başarının yanı sıra kaliteli bir sosyal yaşam imkânı da sunan İtalya eğitim sistemi, öğrenci beklentilerine uygun olarak şekillenir. İtalya’da tıp okumak isteyenler tercihlerini özel ya da devlet okullarından yana kullanabilirler.
 

Ülkede yaşanan süreyi ve eğitimin kalitesini belirleyecek olan seçim öncesinde, alanında uzman ekiplerimiz aileleri en doğru şekilde yönlendirir. İtalya’daki üniversiteler ve bölümler hakkında beklentilere uygun olarak sunacağımız alternatifler sayesinde gençler kariyer hedeflerini hayallerine göre çizebilirler.
 

İtalya’da Yabancı Öğrencilere Sunulan Fırsatlar
 

Dünyanın sayılı okulları arasında yer alan İtalya’da üniversite okumak isteyen öğrenci sayısı her geçen gün artmaktadır. Yeterli bir altyapıya sahip olan aday öğrenciler düzenli bir çalışmayla istedikleri fakülteye girme imkânını yakalayabilirler.
 

Avrupa Birliği standartlarına uygun tıp eğitiminin verildiği üniversitelerden alınan diplomalar diğer Avrupa ülkeleri ve ülkemizde de geçerlidir. Eğitim kalitesinin çok yüksek olduğu devlet üniversitelerinde Lisans ve Yüksek lisans programlarının eğitim dili İngilizce veya italyanca’dır.
 

Kurumumuz aday öğrenci ve velileri;burs seçenekleri, en iyi tıp eğitimi veren üniversiteler, YÖK tarafından kabul edilen okullar ve bölümler hakkında güncel bilgiler eşliğinde yönlendirir.
 

Aile ve Öğrenci Memnuniyeti Birinci Önceliğimizdir
 

İtalya’da üniversite okumak isteyen öğrencilerin 4 yıllık lise eğitimini tamamlaması ve ÖSYM tarafından yapılan seçme sınavlarında belirlenen barajı geçmesi yeterlidir. Eğitim dili İtalyanca olan okullara özel olarak B2 belgesi alınması zorunlu tutulmuştur.
 

Tarihinden sanatına, eşsiz kültüründen sıcak insanlarına kadar farklı alanlarda Avrupa’nın en çok öğrenci çeken ülkesi olan İtalya, düşük maliyetleriyle yaşam kalitesinin yüksek olduğu ülkeler arasında sayılabilir.
 

IMAT Sınavı Nedir? Nasıl Hazırlanılır?
 

IMAT sınavı İtalya’da tıp ve diş hekimliği okumak isteyen adayların girmek zorunda olduğu giriş sınavıdır. Öğrencilerin Imat sınavında belirlenmiş taban puanı alması zorunludur.
 

Çoktan seçmeli 60 sorudan oluşan sınavda öğrenciye verilen süre 100 dakikadır. Her yıl Eylül ayında yapılan sınavla ilgili kurumumuzdan gerekli bilgileri alabilir, kayıt işlemlerini tamamlayabilir ve Imat hazırlık eğitimlerimize katılarak başarılı sonuç alabilirsiniz.
 

Hayalleri Süsleyen Eğitim Fırsatı
 

İtalya’da tıp okumak, YÖK denkliği olan kurumlar hakkında bilgi almak, müracaata hazırlık aşaması, konaklama seçenekleri, oturma izin işlemlerinin takibi, aile doktorunun belirlenmesi, günlük yaşam şartları, burs imkânları ve merak ettikleriniz için organizasyon ve rehberlik hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Haber Tarihi: 21 Haziran 2020 Pazar 13:37Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/italyada-tip-okumak-399163-haber/