Yangın Merdiveni İmalatı

İnsan yaşamı için oldukça önemli bir konuma sahip olan yangın sistemleri, yapım ve konumlandırma alanında da bu etikler aynı zamanda ölçüler üzerinden yapılmaktadır.

İnsan yaşamı için oldukça önemli bir konuma sahip olan yangın sistemleri, yapım ve konumlandırma alanında da bu etikler aynı zamanda ölçüler üzerinden yapılmaktadır. Yangın merdiveni imalatı, çelik ve demir malzemlerinden yapılarak, konumlandırma ve kaçış planı üzerinden değerlendirme ile can kayıplarının en aza indirilmesini hesaplayarak imal edilmekte, İtfaiye yönetmeliği tarafından onaylanmaktadır.
 

Yangın Merdiveni İmalatı İtfaiye Onaylı

Yangın merdiveni imalatı, yangın ve belirli doğal afetlerin yaşanması sırasında yaşam alanındaki insanların tahliye edilmesi için önemli bir yere sahiptir. Bu sistemler, dayanıklı malzemelerden yapılmalı, periyodik olarak bakımı yapılmalı aynı zamanda kaçış planı denk alınarak konumlandırılmalıdır. İtfaiye onaylu merdivenler, yangın sırasında insanların 6 dakika üzerinden tahliye edilebilecekleri şekilde imalatı yapılan sistemlerdir. Kapı genişliği, merdiven basamak aralığı aynı zamanda bina kaçış planı üzerinden değerlendirilerek, olası bir yangında 6 dakika içerisinde insanların kaçabilmesi sağlanmalıdır.
 

İnsanlar yangın sırasında 6 dakikada dumana maruz kalarak hayatını kaybedebilmekte bu nedenle felaket sırasında dışarı çıkış kolay bir şekilde olmalıdır. Toplu yaşam alanlarında merkezi sistemler olarak, demir ve çelik gibi dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır.
 

Yangın Merdiveni Çeşitleri

Yangın merdiveni imalatı, yangın sistemleri yönetmeliğine uygun şekilde imal edilmeli aynı zamanda bina yaşı ve tipi üzerinden sistem farklılıkları değerlendirilmelidir. Z tipi yangın merdivenleri ve dairse şekilde merdiven sistemleri ile 2 çeşit bulunmaktadır. Yapılacak olan merdivenler, binanın yaşı, kullanıcı kapasitesi ve yüksekliği üzerinden değerlendirilerek yapılmaktadır. Profesyonel ve yönetmeliğe uygun şekilde imalatının yapılması için alanında uzman kişiler tarafından test edilmeli, kapı genişliği, basamak aralığı ve bina kapasitesi üzerinden değerlendirmeler yapılarak çeşitler uygulanmaktadır. Sistemin monte edilmesi için binanın yaşı ve fiziksel durumu birinci dereceden önem taşımaktadır.
 

Yangın Merdiveni Fiyatları

Yangın ve bazı doğal afet durumlarında kaçış planı üzerinden konumlandırılması gereken yangın merdiveni sistemleri, kurulum, malzemem ve kriterler üzerinden değerlendirilerek fiyatlandırılmaktadır. Bu sistemler maliyet açısından çok yüksek tutarlar üzerinden değerlendirilmemekte, uzun süreli etkili bir kaçış alanı olarak konumlanabilmektedir. Yaşam değeri ve etik değerler üzerinden İtfaiye onayı alınarak imal edilmektedir.
 

http://www.basarimuhendislik.org/

Haber Tarihi: 27 Haziran 2020 Cumartesi 13:25Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yangin-merdiveni-imalati-399200-haber/