Murda Biyografi

Murda mahlaslı, 30 Ocak 1984 Hollanda/Amsterdam doğumlu, asıl adı Ömer Doğan olan rapçi.

Murda mahlaslı, 30 Ocak 1984 Hollanda/Amsterdam doğumlu, asıl adı Ömer Doğan olan rapçi.
 

Çocukluk döneminde de gençlik döneminde de müzikle çok içli dışlı olan Murda, artık dinlediği müziği sadece dinlemek değil, tamamıyla içine girmek istiyordu. Bir zamanlar Madrid’de yaşamış olan rapçi, memleketine kesin dönüş yaptıktan sonra müzik yapmaya ve hayallerini gerçekleştirmeye başlamıştır.
 

2008 yıllarının başında ilk EP’sini (Extended Play) yayınlamıştır. 2010- 2015 yılları arasında Fransa ve Almanya gibi ülkelerin rap piyasasında şansını denedi ama maalesef ki istediği etkiyi yaratamadı. 2018-2019 yılları arasında ünlü Türk rapçi Ezhel ile tanışmasıyla beraber Türkçe Rap piyasasına girdi. Girdiği önceki piyasalara nazaran Türkiye’de istediği etkiyi yaratmayı başarabildi. Ezhel ile yaptıkları art arda featler ile Top 10’e en üst sıralardan giriş yapmıştır.
 

Sonunda aradığı ortamı ve sanatçıyı bulan Murda’dan Türkçe Trap piyasasına bombalar art arda geldi. Vakit kaybetmeden rapci Ezhel ile beraber yaptıkları “Boynumdaki Chain”, Murda & Ezhel Aya indirdur , “Bir Sonraki Hayatımda Gel” şarkıları ile mükemmel bir etkileşim ve başarılı bir çıkış yakaladı. Bu üç şarkının toplam etkileşimi 550 milyon civarlarında. Bu ikilinin en çok stream olan şarkıları ise “AYA” adlı şarkıdır. Şarkı Spotify’da 64 milyon, Youtube’ de 96 milyon etkileşim aldı. Bu hızlı yükselişin en büyük etkenlerinden biri Murda’nın Trap tarzına yakın, biraz da olsun RnB havası barındıran kendine has tarzıdır. Youtube şarkılarını mp3 formatına dönüştürmek hemen indirmek isteyenler kullanıcılarımız Youtube Mp3 Çevirici kaynağından faydalanabilirler.
 

Yaptığı şarkılarda genelde aynı ses tonunda, yükselip alçalmadan, şarkıda seslerle gergin bir ortam katmadan sakin bir şekilde müzik yapan Murda, piyasada aktif olmaya ve üretmeye devam ediyor. Son zamanlarda çıkardığı “Eh Baba”, “PAHALI” gibi şarkıların yanı sıra Zeynep Bastık ile yaptıkları “Güneş” ve de içinde kızı için yazdığı, aynı zamanda bulunduğu albüme isim veren “DOĞA” adlı on parçalık bir albüm yayınlamıştır. Hala piyasada üretmeye ve dinlenmeye devam etmektedir.
 

Kaynak: mp3 indir

Haber Tarihi: 30 Haziran 2020 Salı 19:47Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/murda-biyografi-399230-haber/