Kocaeli’de corona virüsü güncel vaka sayısı kaç? Ölü sayısı ne kadar?

Kocaeli güncel corona virüsü sayısı ne kadar? Kocaeli’de virüs yayılım hız ne? Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü güncel corona virüsü vaka sayısı kaç? Detaylar Kocaeli ile ilgili haberimizde…

Şubat ayının sonunda ortaya çıkan corona virüsü nedeniyle Kocaeli Haber aramaları başta olmak üzere pek çok kelime grubunda virüsle ilgili aramalar arttı. Mart aynın başında corona virüsü sayıları yükselmeye başladı. Türkiye genelinde yükselen bir grafik çizen corona virüsü sayıları Mayıs ayına kadar sürekli artış gösterdi. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tavsiyeleri ile özel kısıtlamalar ve çeşitli önlemler alındı.

 

KISITLADILAR VE KALDIRDILAR

 

Haftasonları iki gün olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamaları ve yasaklamalar başladı. Pek çok özel ve kamu kurumu çalışanlarına evden çalışma talimatı verdi. Sınır kapıları kapatıldı. Türkiye adeta bir kutu gibi içine kapandı. Salgına karşı alınan önlemler kısa sürede karşılığını gösterdi. Türkiye’de iyileşen hasta sayısı bir süre önce yeni vaka sayısının önüne geçti. Olumlu yöndeki bu tablo sonrasında kimi kısıtlamalar kaldırıldı.

 

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI

 

İçişleri Bakanlığı corona virüsü pandemisi sürecinde şehirlerarası ulaşıma da kısıtlama getirmişti. Kocaeli de kısıtlama getirilen illerden biriydi. Büyükşehir olan Kocaeli Haber aramalarında sürekli kısıtlamalarla gündem olmuştu. Corona virüsü rakamlarında da kentin yükselen bir ivmeye sahip olduğu kısa süre içerisinde anlaşıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel toplantılarından birinde vaka sayılarındaki artışlardan bahsetti.

 

KOCAELİ’NİN SON RAKAMLARI 20 HAZİRAN’DA

 

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde vaka sayılarında beklenmeyen bir artış görüldüğünü belirten Koca, İstanbul ile birlikte vaka sayısının en yüksek olduğu illerden birini Kocaeli olarak duyurdu. Kocaeli’nin 12 ilçesinin son corona virüsü rakamları ise 20 Haziran’da yayınlandı. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre Kocaeli genelinde yaklaşık 5 bin corona virüsü vakası bulunuyor.

 

KOCAELİ İLÇE İLÇE CORONA VİRÜSÜ RAKAMLARI

 

Pandemi sürecinde sadece pandemi hastalarına hizmet veren hastanelerini de harekete geçiren Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından duyurulan rakamlara göre Gebze’de 2 bin 58, İzmit’te bin 482, Körfez’de 836, Derince’de 755, Çayırova’da 697, Gölcük’te 614, Darıca’da 549, Kartepe’de 430, Dilovası’nda 393, Başiskele’de 297 Karamürsel’de 161 aktif vaka bulunuyor. Kocaeli genelinde vefat edenlerin sayısı ise bilinmiyor.

 

KOCAELİ’DE VEFAT RAKAMLARI YOK
 

Kocaeli genelinde,Kocaeli Haber sitelerinde güncel corona virüsü rakamlarına ulaşmak mümkün. Ancak söz konusu rakamların içinde de vefat edenlerle ilgili net bir bilgi bulunmuyor. İzmit, Derince ve Körfez ilçeleri ile İstanbul sınırında yer alan Gebze ilçesinde vaka sayılarının yüksek olduğu biliniyor. Buna rağmen kent genelinde maske ve sosyal mesafe uygulamalarına tam anlamıyla uyulmuyor.

Haber Tarihi: 03 Temmuz 2020 Cuma 11:19Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kocaelide-corona-virusu-guncel-vaka-sayisi-kac-olu-sayisi-ne-kadar-399245-haber/