Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi başvuruları için genelde banka şubeleri tercih edilir. Ancak günümüzde birçok farklı yöntem kullanılarak hızlı bir şekilde ön başvuru yapılması mümkündür.

Kredi başvuruları için genelde banka şubeleri tercih edilir. Ancak günümüzde birçok farklı yöntem kullanılarak hızlı bir şekilde ön başvuru yapılması mümkündür. Bankaların kredi faiz oranları ile ilgili detaylara ekogündem üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

İnternet ile Kredi Başvurusu Yapmak

Son derece hızlı ve kolay bir yöntem olan internet bankacılığıyla kredi başvurusunda bulunulabilir. İnternet bankacılığıyla başvuru yapılması için iki farklı yöntem mevcut. Bireyler, kredi başvurusu yapacakları bankanın internet sitesine girerler. Sistem üzerinden başvurular bölümünü seçip, gerekli bilgileri vererek başvurularını tamamlarlar. Bu noktada önemle belirtilmelidir ki; tercih edilen banka sitesinin güvenilir bir site olması gerekir. Diğer bir ifadeyle; sahte bir internet sitesi olmamasına dikkat edilmelidir. İnternet üzerinden kredi başvurusu için diğer bir alternatif ise karşılaştırmalı siteleri kullanmaktır. Karşılaştırmalı sitelerde farklı bankaların oranları kredilere ait bilgiler yer alır. Bireyler, bu bilgiler ışığında kredi başvurularını yaparlar. Bu da bireyler için avantaj anlamına gelir. Bireyler, kendileri için en avantajlı banka ve kredi türünü seçme şansına sahip olurlar.

Mobil Uygulama ile Kredi Başvurusu Yapmak

Mobil uygulamalarla da kredi başvurusu yapılabilir. Bu yöntemin kullanılabilmesi için kredi başvurusu uygulaması istenilen cihaza indirilir. İndirme işleminden sonra pratik adımlarla kredi başvurusu yapılır. Bu adımlarda sistem bireyi yönlendirir. Bunun yanı sıra; mobil uygulama ile kredi türlerinin özellikleri, faiz oranları ve vade seçenekleri gibi her detay bilgiye ulaşılabilir.

SMS ile Kredi Başvuru Yapmak
 

ATM Cihaza ile Kredi Başvurusu Yapmak

ATM cihazı kullanılarak da kredi başvurusu yapılabilir. Kart ile başvuru yapılabileceği gibi kartsız da başvuru yapılabilir. ATM cihazına kart yerleştirildikten sonra kredi başvurusu sekmesi seçilerek başvuru formuna ulaşılır. Bu forma TC Kimlik numarası ve cep telefonu numarası girilir. Bu bilgiler verildikten sonra başvuru tamamlanır. Banka müşterinin cep telefonu numarasına geri bildirimde bulunur. Kartsız başvurular da ise kartsız işlemler menüsüne giriş yapılır. Buradan başvurular bölümü seçilir ve bilgiler girilerek kredi başvurusu gerçekleştirilir.

Haber Tarihi: 11 Temmuz 2020 Cumartesi 18:29Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kredi-basvurusu-nasil-yapilir-399296-haber/