Kardeşim mi oluyor?

Çocuklar çok merak ettiğiniz bir soru kafanızı kurcalıyor değil mi? Bir kardeş sahibi olmak ağabey ya da abla olmak demektir.

Çocuklar çok merak ettiğiniz bir soru kafanızı kurcalıyor değil mi? Bir kardeş sahibi olmak ağabey ya da abla olmak demektir. Bu daha önce yaşamadığın bir duygu olduğu için sizleri biraz korkutabilir. Ancak sakın panik yapmayın. Çünkü bu duygu yaşayabileceğiniz en güzel duygulardan birisidir. Genelde çocuklar kardeşleri olacağını düşündükleri zaman biraz gerilirler. Bebek psikiyatr iile yeni doğacak bebeğiniz ve kardeşi arasındaki bağı nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz. Çünkü anne babalarının onları eskisi gibi sevmeyeceğini düşünürler. İnsanlar bebeklik dönemlerini hatırlayamadıkları için kendi bebeklik dönemlerinde anne babalarının kardeşlerinde olduğu gibi heyecanlı ve coşkulu olduklarını bilemezler. Bu yüzden de buna inanmazlar.
 


 

Çocuklar kardeşiniz olması ile birlikte hayatınızda bazı şeyler değişecek ve bazı şeyler ise aynı kalacaktır. Bebek evinize ilk geldiği anda üzerinde yoğun bir ilgi olacaktır. Bu ilgi sizlere kendinizi kötü hissettirebilir. Bebek psikiyatrisi ile sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Ancak bilmelisiniz ki bu ilgi geçicidir ve siz doğduğunuzda da bu ilgi sizin için vardı. Bunu anlamanın en iyi yollarından birisi ise bebeklik döneminizdeki fotoğraf ve videolara bakmanız olacaktır. Anne ve babanızla çocukluk fotoğraflarınıza baktığınızda anne babanızın coşkusunu kolayca görebilirsiniz. Yeni kardeş ile odanızı paylaşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu durum hayatınızda meydana gelebilecek değişikliklerden birisidir. Bir kardeşiniz olduğunda hayatınızda sadece kötü şeyler değişmez birazdan değişecek iyi şeyleri de sizlere anlatacağız.
 

Kardeşiniz olması demek hiç evine gitmek zorunda olmayan bir oyun arkadaşı demektir. Kısa bir süre içinde kardeşiniz hızla büyüyerek sizinle oyun oynayabilecek seviyeye gelecektir. Bebek psikiyatri doktoru, bebeğinizin büyürken, kardeşi ile kuracağı bağı gözlemleyerek en iyi sonuçları almanızı sağlayacaktır. Beraber kurduğunuz oyunlarda size yardımcı olacak birisi ve sizi hep sevecek bir oyun arkadaşını kim istemez ki. En iyi oyun arkadaşı tabi ki kardeşinizdir. Size yeni gelen bu kardeş ağladığı zamanlarda gürültü yaparak sizleri biraz rahatsız etse de sizi güldürecek hareketler yapmaya başladığında beraberce eğlenebileceksiniz. Hayatınızda değişmeyecek şeylerin başında ise anne babanızın size karşı olan sevgisi gelecektir. Çünkü anne ve babanız için hem kardeşiniz hem de siz çok değerlisiniz.
 

Kaynak:https://www.cocukpsikiyatridoktoru.com

 

Uzm. Dr. Rukiye Çolak Sivri
 

2013 yılında Amerika’daki Yale University School of Medicine Child Study Center’da, Tourette's/OCD Clinic’te, Developmental & Behavioral Pediatrics’de farklı çocuk ve ergen psikiyatri olgularıyla çalıştım. Yale Neurogenetics Laboratories’de otizm araştırmalarıyla ilgili çalışmalara katıldım.
2020 yılından beri mesleğimi daha uygun şartlarda ve sürelerde yapabilmek için özel muayenehanemde hizmet vermeye başladım.

 

25 ‘in üzerinde yüksek impakt faktörlü uluslararası dergilerde yayınlanmış makale ve poster/sözel bildirim mevcuttur. Bu çalışmalara yapılmış 30’u aşkın atıf bulunmaktadır. 2 kitap bölümü yazarlığı ve 1 kitap bölümü çevirmenliğini yaptım. Birçok kongreye ve eğitim toplantısına panelist olarak katıldım.


Bilişsel Davranışçı Terapi, Dinamik Yönelimli Psikoterapi, Oyun Terapisi, Aile Temelli Tedavi, Bilinçli Farkındalık (Mindfulness) Temelli Stres Azaltma eğitimleri aldım. Genel tedavi yaklaşımı olarak çeşitli psikoterapi yöntemlerini ve anne baba eğitimlerini ve gerekli durumlarda ilaç tedavilerini kullanmaktayım.

Haber Tarihi: 12 Temmuz 2020 Pazar 20:27Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kardesim-mi-oluyor-399302-haber/