Neden Vintage Vloerkleed Daha Kalitelidir?

Yünden dokunan halılar diğer halılara göre ciddi anlamda daha kalitelidir çünkü, bu halılar daha sağlam ve daha sağlıklıdır.

Vintage vloerkleed günümüzde birçok evi süsleyen konforlu, sağlıklı ve çok kullanışlı bir halıdır. Ülkemizde satılan halılarda genellikle yerli ve Yeni Zelanda yünleri kullanılmaktadır. Bu iki yün türü oldukça kalitelidir ve üretilen iplikleri halı dokumaya çok uygundur. Bu nedenle birçok halı üreticisi bu iplikleri kullanmaktadır. Halıların el dokuması ve makine dokuması olması kalitesini değiştirmektedir. Ancak yünden dokunan halılarda makine ve el dokuması arasında ciddi bir fark oluşmamaktadır. İki türlü de dokunan halı yeterli ve tüketiciyi memnun edecek kaliteye ulaşmaktadır. Kültürümüzde halıların özel bir yeri vardır. Halının dokuması ne olursa olsun ilk dokunduğu zaman çok güzel görünür ve evimizi tamamlar. Ancak Vintage vloerkleed, dokunduktan uzun süre sonra bile ilk günkü gibi kalır. Sentetik halılarda maalesef böyle bir durum söz konusu değildir.
 

Neden Vloerkleed wol Daha Kalitelidir?
 

Yünden dokunan halılar diğer halılara göre ciddi anlamda daha kalitelidir Vloerkleed wol Çünkü bu halılar daha sağlam ve daha sağlıklıdır. Üstelik çok daha dayanıklılardır. Diğer tür halılar dokunduktan bir süre sonra canlılığını ve ilk günkü durumunu koruyamamaktadır. Ancak yünden dokunan halılar çok uzun süre ilk günkü kalitesini korur ve deyimi yerindeyse evladiyeliktir. Sentetik elyaf dokuma halılar konusunda her geçen gün yeni çalışmalar yapılmaktadır ancak hala daha tapijtenkelim kalitesi ile yarışabilecek bir sentetik dokuma türü bulunamamıştır.
 

Yün Halının Üstün Özellikleri
 

Yün elyaftan dokunan halılar diğer halılara göre daha sağlıklıdır. Çünkü yün, doğası gereği ortamdaki fazla nemi emer. Emip hapsettiği bu nemi, evin nem oranı azaldığında geri salar. Böylece evin havasını düzenlemeye yardımcı olur. Perzisch tapijt yanmaya karşı oldukça dirençlidir ve kolay kolay tutuşmaz. Dahası, ateşin kaynağı ortadan kaldırıldığında gerçek yünden yapılan halılar kendi kendine söner. Aynı zamanda sigara ve kül gibi materyaller sonucu yansa bile yanan yerde iz kalması çok olası değildir. Yünün en çarpıcı özelliği antistatik olmasıdır. Günümüzün stresli yaşantısında vücudumuzda biriken fazla elektriğin ayağımızla her gün bastığımız tarafından emildiği düşünüldüğünde yün elyaftan yapılan halıların üstünlüğü göz önünde olacaktır.

Haber Tarihi: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 14:01Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/neden-vintage-vloerkleed-daha-kalitelidir-399310-haber/