Yeni Bir Dünya Keşfedebileceğiniz 5 Kemer Doğal Güzelliği

Tatil yapmak demek sadece deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak anlamında gelmiyor. Kimisi kültür gezilerine dahil olmayı tercih ederken kimisi de kaplıcaların olduğu bölgelerde şifa bulmayı amaçlıyor

 

Tatil yapmak demek sadece deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak anlamında gelmiyor. Kimisi kültür gezilerine dahil olmayı tercih ederken kimisi de kaplıcaların olduğu bölgelerde şifa bulmayı amaçlıyor. Bazıları da tatilini doğal güzellikleri görerek doğa ile baş başa bir tatil geçirmek istiyor. Türkiye’de birçok noktada doğal güzellikleri bulabilirsiniz. Bunların başında ise Antalya’ya bağlı olan Kemer geliyor. Kemer, birbirinden farklı doğal güzelliklere sahip. Eğer rotanızı buraya çevirirseniz unutulmayacak anlar yaşayabilirsiniz. Bölgedeki konaklama seçeneklerinden biri olan Kemer otelleri sayesinde konforlu bir şekilde konaklarken doğal oluşumları ziyaret edebilirsiniz. İşte Kemer’deki doğal güzellikler;
 

1. Göynük Kanyonu

Kanyonlar, doğal oluşumların sonucunda ortaya çıkan ve mükemmel manzaraların oluşmasını sağlayan yarık olarak biliniyor. Tatil anlayışı ile özdeşleşen Antalya’da bunun birçok örneğini görebilirsiniz. Antalya’ya bağlı Kemer’de bulunan Göynük Kanyonu, yerli ve yabancıların gözdelerinden biri. Tarihi Likya Yolu’nun önemli bir kısmı da bu kanyondan geçiyor. Tertemiz doğasıyla dikkatleri üzerine çeken kanyon, eşsiz manzarasıyla sizi kendine hayran bırakıyor. Kanyonda uzun doğa yürüyüşleri yapabilir ya da doğal kaynaklardan akan doğal suları içebilirsiniz. Rehberler eşliğinde dalış yapma imkanını da bulabilirsiniz. Aksiyon dolu aktivite sayesinde unutulmayacak anlar yaşayabilirsiniz.
 

2. Çıralı Yanartaş

Doğal bir mucize görmek istiyorsanız Çıralı Yanartaş aradığınız adreslerden biri. Kemer’e yakın mesafede bulunan yanartaş hakkında birçok araştırma yapılmış. Bu araştırmaların sonucunda ise taşların metan gazından kaynaklı olarak yaklaşık 1000 yıldır yandığı ortaya çıkarılmış. Bilimsel açıklamaların yanı sıra birçok rivayette bulunuyor. Bilimsel açıklamaların ve rivayetlerin yanı sıra yanartaşların manzarası eşsiz güzellikte. Güneş’in vedasıyla ortamın asıl güzelliği ortaya çıkıyor. Gündüz görüntüleri her ne kadar güzel olsa da gece bir başka manzara sunuyor. Kayaların ortasında bulunan yanartaşlar her yıl yüzlerce ziyaretçinin akınına uğruyor.
 

3. Beldibi Mağarası

Tatil cenneti Antalya, birçok tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Bunlardan en bilineni ise Kemer’de bulunan Beldibi Mağarası da bu güzelliklerin içerisinde yerini alıyor. Mağara, tarih öncesindeki çağlara ait izler taşıyor. Bölgedeki en önemli sit alanlarından biri. Sahile yakın konumlanan kaya altı sığınağı, zamanla tahrip olsa bile güzelliğinden bir şey kaybetmiyor. Duvarlarında geyik, dağ keçisi ve insan gibi resimler bulunuyor. Mağaranın içerisinden eski dönemlere ait eşyalarda çıkarılıyor. Beldibi Mağaras’ının çevresi çam ağaçlarıyla donatılmış. Bu mağaraya düzenli olarak tekne turları da düzenleniyor.
 

4. Üçoluk Yaylası

Tatiliniz boyunca yayla havası almak, doğa yürüyüşü yapmak ve kamp programlarına katılmak isteyebilirsiniz. Bunun için Kemer’e yakın konumda bulunan Üçoluk Yaylası mükemmel bir seçenek. Çam ağaçlarının ortasında konumlanan ve 1500 metre yükseklikte bulunan yayla mükemmel manzaralara da ev sahipliği yapıyor. Yaylada uzun uzun doğa yürüyüşleri yaparak bölgenin temiz havasını içinize çekebilirsiniz. Bana bir gün yetmez doğayla baş başa daha uzun vakit geçirmek istiyorum diyenler ise yaylada kamp yapabilir. Manzaranın büyüsüne kapılırken doğanın tadını çıkarabileceğiniz Üçoluk Yaylası’nı mutlaka ziyaret etmeniz gerekiyor.
 

5. Beydağları Milli Parkı

Denizi, sahili ve muhteşem doğayı size bir arada sunan Beydağları Milli Parkı, Kemer’in en önemli turizm noktaları arasında yerini alıyor. Tarihin izlerinin, yeşil ve maviyle buluşması ortamın mistik havasını size sunuyor. Uzun yıllardır milli park statüsünde bulunan park, Akdeniz’in serin sularına ev sahipliği yapıyor. Denizde saatlerce yüzebilir ve kızgın kumlarda saatlerce güneşlenebilirsiniz. Ender türde bulunan bitkileri de bu parkta görebilirsiniz. Antik Likya Bölgesi’nde bulunan bu parkta Antik Tiyatro’yu ve diğer yapıları da yakından inceleyebilirsiniz. Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com’dan Kemer hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Haber Tarihi: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 16:43Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yeni-bir-dunya-kesfedebileceginiz-5-kemer-dogal-guzelligi-399361-haber/