Astrolojide Sabit, Öncü ve Değişken Burçların Özellikleri

Niteliklerine göre burçlar 3’e ayrılır: Öncü, sabit ve değişken burçlar. Aşağıda her birini yakından inceleyelim.

Niteliklerine göre burçlar 3’e ayrılır: Öncü, sabit ve değişken burçlar. Aşağıda her birini yakından inceleyelim.
 


Öncü Burçlar (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak)

Mevsimlerin başlangıcında öncü olan Koç burcu 21 Mart ile birlikte ilkbaharı, Yengeç burcu 22 Haziran itibariyle yazı, Terazi burcu 23 Eylül itibariyle sonbaharı ve son olarak da Oğlak burcu 22 Aralık itibariyle kış mevsimini başlatmaktadır. Öncü burçlar girişkenliği ve birçok yeniliği simgelemektedirler. İş kurmak, aile kurmak, daha önce gitmediği bir yeri keşfetmek gibi hayatını değiştirecek, yeni olaylarda kendilerini daha iyi hissetmektedirler.
 

Öncü burçlar insanların harekete geçmesini sağlayan, onları yönlendiren, aktifleştiren ve organize eden burçlardır. Bağımsız, yaratıcı ve girişken bir ruh yapısına sahiptirler. Öncü burçlar arasında öncü niteliğini ön plana çıkaran tek burç Koç burcudur. Koç burcu kişiler hemen hemen her konuda insanları yönetmeye ve öncü olmaya eğilimdirler.
 

Koç Burcu, Öncü Nitelik, Ateş Elementi
 

Öncü burç özelliklerini belirgin bir şekilde taşıyan Koç burcu, doğuştan itibaren yönetici ve liderlik özelliklerine sahiptirler. Her alanda ve her konuda kendini ön plana çıkarmayı isteyen bu burç, karşısında ki emirler verir, acele etmelerini ister ve organizasyonlar düzenler. Kararlı, cesur, iddialı ve enerjik bir yapıları vardır. Öğrendikleri çoğu şeyi yanlış yapa yapa öğrenirler. Başkalarını dinlemedikleri gibi istediklerini hemen faaliyete geçirmek isterler. Çok sabırsız bir kişiliğe sahiptirler.
 

Yengeç Burcu, Öncü Nitelik, Su Elementi
 

Yönetme ve yönlendirme gibi konularda sezgisel ve duygusal yeteneklere sahip oldukları için insanları sezgilerini, fedakârlıklarını, nostaljik yapısı ve el hünerlerini kullanarak yönlendirmeye çalışırlar. Her ne kadar dışarıdan bakıldığında öncü burç özelliklerine sahip olmayan bir burç gibi görünse de istediği zaman çevresinde ki insanların çok kolay bir şekilde harekete geçmelerini sağlar.
 

Bu noktada ise ruhsal ve duygusal becerilerini kullanmaktadırlar. Yengeç burcu her daim para kazanmaya hazır olan bir burçtur. Maddi açıdan kendilerini garanti altına almak isterler. Su burcu grubunda yer alan Yengeç burcunun duyguları sık bir şekilde değişiklik göstermektedir. Yengeç burcu özellikleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için https://www.natalastroloji.com/yengec-burcu-ozellikleri/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Terazi Burcu, Öncü Nitelik, Hava Elementi
 

Sosyal bir burç olan Terazi burcu arabuluculuk konusunda da oldukça iyidir. Sözel becerileri çok geliştiğinden dolayı çevresindeki kişileri tebessümleri ve sözleri ile kolayca etkisi altına alarak yönlendirebilmektedirler. Yaşantısında ki estetik anlayışı hem iş hayatına hem de diğer insanlarla olan ilişkilerine yansıtmaktadırlar. Sanatçı bir kişilikleri vardır. Kendisinin yanı sıra özel yaşantısını, iş yaşantısını ve beraber olduğu insanları estetik açıdan güzelleştirmeye çalışır.
 

Öncü burç konusunda ki özelliklerini estetik ve sözel becerileri ile ön plana çıkarmaktadır. En belirgin olumsuz özellikleri kararsız olmalarıdır. Barışçıl bir kişiliğe sahip oldukları için insanları hep bir arada tutmaya ve sorunları çözmeye çalışırlar. Terazi burcu yönetme işlevini sevimli yönlerini, sözel becerilerini kullanarak yapmaya çalışırlar.
 

Oğlak Burcu, Öncü Nitelik, Toprak Elementi
 

Öncü burçlardan biri olan Oğlak burcu, düşünceli ve uzun süreli planlar doğrultusunda hareket etmektedir. Herhangi bir konuda aceleci davranmadan, planlı ve programlı bir şekilde ilerlemektedirler. Yapmış oldukları işlerde maddi kazancın aksine insanlara yararlı olmak ve kendilerini tatmin etmek yer alır. Tam anlamıyla işkolik bir burçtur. İşini ciddiyetle yaparlar ve sorumluluk sahibidirler. Sözleri ile değil yapmış oldukları işlerle ön planda yer almak isterler.
 

Sabit Burçlar (Boğa, Aslan, Akrep, Kova)
 

Yukarıda yer alan burçlar için ‘Sabit’ ifadesinin kullanımı, kolay bir şekilde uyum sağlayamamaları, dışarıya karşı kapalı olmaları, güvenilir, sadık aynı zamanda inatçı olmaları ile ilgilidir. Ağızlarından çıkan her söz onlar için bir kalıcılık ifade eder. Bu durumda sözlerinin esiri olmaktadırlar. Bu yönlerinden dolayı güvenilir kişiler olarak bilinirler.
 

Herhangi bir konuda değişkenlik göstermeleri söz konusu değildir. Değişim açısından Kova burcu diğer burçlara nazaran daha esnek davranabileceği gibi Boğa ve Akrep burcu sabit burç özelliklerini en uç noktalarda yaşamaktadırlar. Burçların özellikleri, tarihleri ve nitelikleri hakkında detaylı bilgi için https://www.natalastroloji.com/burclar-ve-ozellikleri/ sayfasına göz atabilirsiniz.
 

Boğa Burcu, Sabit Nitelik, Toprak Elementi
 

Sabit burçlar grubunda yer alan Boğa burcu inatçı olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Akrep burcu ile aynı özellikte olan Boğa burcu inat ettiği konularda kolay kolay geri adım atmaz. Sadık bir yapısı vardır. Aynı zamanda geleneksel bir yapıda olduğu gibi düşüncelerini kolay kolay değiştirmemektedir. Sahip olduklarını koruma konusunda ekstra çaba gösterirler.
 

Aslan Burcu, Sabit Nitelik, Ateş Elementi
 

Aslan burcunun kendine olan güveni çok fazladır. İnandığı konularda inatçı bir kişiliğe bürünebilmektedirler. İstemedikleri bir şeyi yaptırmak çok zordur. Israr edilmesi halinde yüksek sesli bir tepki alabilirsiniz. İnandığı fikirleri ve düşünceleri değiştirmek zor olduğu gibi inanmış oldukları her şeyi ısrarlı bir şekilde savunurlar. Sabit burçlar arasında egosu tavan yapmış bir burçtur. Egosu çok yüksek olduğu için kendini gösterebilmek için sanat dünyasına girmeye çalışabilirler.
 

Akrep Burcu, Sabit Nitelik, Su Elementi
 

Su burçları grubunda yer alan Akrep burcu, ruhsal değişimi, kararlılığı ve dönüşümü temsil etmektedir. Sabit burçlar arasında yer aldığından dolayı almış olduğu kararlardan dönmek çok zordur. İnatçı bir kişiliğe sahip oldukları için düşüncelerini kolay kolay değiştirmezler. Kendilerini ilgilendiren her şeyi sahiplenerek kontrol etmek istedikleri için bazen aşırı kıskanç bir tavır gösterebilirler. Her daim uçlarda yaşamaktadırlar. Mars etkisinde oldukları için vermiş oldukları tepki aşırı ve sert olabilmektedir.
 

Kova Burcu, Sabit Nitelik, Hava Elementi
 

Sabit burçlardan biri olan Kova burcunun en belirgin özelliği dostluklarını devam ettirme çabası gütmeleridir. Çok fazla arkadaşları bulunmaktadır. Sabit burçlar arasında en esnek yapılı burçtur. Hayata geçirmek istediği konularda ısrarcı bir tavır sergilerler. Olumlu- olumsuz bir sonuca varmadan bırakmayı düşünmezler. Genel olarak dâhilerin bu burçlardan çıkmasında ki en önemli neden sahip oldukları zekâ ile ısrarcı tutumlarını birleştirmeleridir.
 

Değişken Burçlar(İkizler, Başak, Yay, Balık)
 

Yukarıda yer alan burçlar için ‘Değişken’ ifadesinin kullanılmasında ki sebep girmiş oldukları her ortama kolay bir şekilde ayak uydurabilen, değişime açık, iletişim kurmayı başaran, alternatif çözümler sunan kişiler olmalarıdır. Sahip oldukları yapılarından dolayı sosyal ortamlarda bir problem yaşamazlar. Kolay bir şekilde arkadaş edinebilirler. İnatçı bir yapıları yoktur. Israrcı değildirler.
 

İkizler Burcu, Değişken Nitelik, Hava Elementi
 

Hava burçları grubunda yer alan İkizler burcu yerinde duramayan, sürekli hareket halinde olan bir burçtur. Sözel becerileri oldukça gelişmiştir. Girmiş oldukları her ortamda kolaylıkla kendilerini dinletirler. Değişken burç özelliklerini yoğun bir şekilde yaşarlar. Yalnızlığı hiç sevmezler. Yalnız kalmaları halinde teknolojiyi aracı edinirler.
 

Başak Burcu, Değişken Nitelik, Toprak Elementi
 

Temizlik, sağlık, istatistik ve iş hayatı konusunda çok detaycı olan Başak burcu, diğer insanlarla olan ilişkilerinde herhangi bir problem yaşamazlar. Güler yüzlü ve neşeli bir kişilikleri vardır. Utangaç bir yapıya sahip oldukları için bazen ikili ilişkilerde geri adım atabilirler. Değişken niteliklere sahip oldukları için her ortama kolaylıkla ayak uydurabilirler. Sürekli yeni bir şeyler öğrenme çabasındadırlar.
 

Yay Burcu, Değişken Nitelik, Ateş Elementi
 

Değişken burçlar grubunda yer alan Yay burcu, yapmış oldukları seyahatler ve entelektüel birikimleri ile ön plana çıkmaktadır. Kolaylıkla iletişim kurmayı başarırlar. Elde etikleri birikimleri çevresine de aktarmaya çalışırlar. Eleştiren bir yapıları vardır. Eleştirilerini karşısında ki insanı düşünmeden yaptıkları için bazı durumlarda acımasız olabilirler.
 

Balık Burcu, Değişken Nitelik, Su Elementi
 

Diğer değişken burçlara nazaran Balık burcu, daha derin duygular içermektedir. Değişken burç olmasının altında girmiş olduğu her ortama kolay bir şekilde adapte olması yatmaktadır. Kolay bir şekilde arkadaşlık kurarlar. Sevdikleri insanlar ile aralarında duygusal bir bağ söz konusudur. Herkese yardımcı olmaya çalışmaktadırlar. İnsanların dertlerini dinlerler, sıkıntıları konusunda yardımcı olmaya çalışırlar, tavsiyelerde bulunurlar. İletişimci bir yapıları vardır.
 

Burcunuzu bilmiyorsanız doğum haritasını çıkarmak ve tüm burçlarınızı hesaplamak için https://www.natalastroloji.com/burc-hesaplama/sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Haber Tarihi: 29 Temmuz 2020 Çarşamba 09:39Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/astrolojide-sabit-oncu-ve-degisken-burclarin-ozellikleri-399417-haber/