SEO ve SEO Türleri

Günümüzde daha fazla kullanıcıya ulaşmak, hizmet ve satış oranını artırmak ya da marka bilinirliği sağlamak isteyen kurumlar, SEO ve dijital pazarlamaya büyük önem veriyor. SEO’da iyi bir konuma sahip olmak marka başarısı açısından vazgeçilmez bir önem taşıyor. Peki SEO nedir ve neden önemlidir?

Günümüzde daha fazla kullanıcıya ulaşmak, hizmet ve satış oranını artırmak ya da marka bilinirliği sağlamak isteyen kurumlar, SEO ve dijital pazarlamaya büyük önem veriyor. SEO’da iyi bir konuma sahip olmak marka başarısı açısından vazgeçilmez bir önem taşıyor. Peki SEO nedir ve neden önemlidir?
 

İlk olarak SEO nedir sorusu ile başlayalım. En basit tanımıyla, arama motoru optimizasyonu; yani arama sorgularında bir web sitesinin daha üst sıralarda gelmesini sağlayan çalışmalar diyebiliriz. Arama motorları kullanıcılara daha alakalı ve başarılı sonuçlar gösterebilmek için belli kurallar ve filtreler uygular. SEO çalışması kapsamında da sitenin bu kurallara uygun ve kullanıcı deneyimini önceleyen bir yapıya sahip olması için çalışma yapılır. Detaylı bir SEO analizi ile başlayan ve sitenin rakiplere oranla daha iyi performans göstermesi için yapılan çalışmaları kapsayan SEO çalışması farklı türlere ayrılır.
 

SEO Türleri Nelerdir?
 

SEO birçok düzenleme ve çalışmayı kapsar ve bu doğrultuda yapılan çalışmaların bütüncül bir bakışla ele alınması gerekir. SEO türleri şöyledir:
 

  1. Site içi SEO Nedir? (On Page SEO)
     

Site içi SEO, kullanıcı deneyimini iyileştirmek, site içi dolaşımı daha kullanışlı hale getirmek için yapılır. Mobil uyumluluk, sayfa hızı, içerik ve görsel düzenlemeleri de kapsar. Site içi SEO analizi yapıldıktan sonra sitenin eksikleri belirlenir ve bu doğrultuda düzenleme yapılır.
 

  1. Site dışı SEO Nedir? (Off-Site SEO)
     

Site dışı SEO çalışmaları; backlink düzenlemeleri, dofollow ve nofollow  gibi çalışmaları kapsar. Site içi SEO, arama motorlarında yükselmek için tek başına yeterli olmadığından site dışı SEO’nun da başarılı şekilde yapılması oldukça önemlidir.
 

  1. Teknik SEO Nedir?
     

Teknik SEO çalışmaları, sitenin arama motorları tarafından doğru şekilde algılanması için yapılan çalışmalardır. Aynı zamanda kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yapılan bazı düzenlemeler de (mobil kullanılabilirlik, tarayıcı uyumlulukları, site hızı, 3G çalışma hızı vd.) teknik SEO kapsamındadır. Bu çalışmalar yapılırken sitenin genel başarısını ve eksiklerini belirlemek için kapsamlı SEO analizi yapılması önemlidir.
 

SEO’da başarı sağlayabilmek için yapılması gereken çalışmaları bütünlüklü şekilde düşünmek oldukça önemlidir. Yalnızca backlink çalışması yapmak ya da sadece site içi düzenlemelere yönelmek rakipleriniz karşısında başarı göstermenizde yeterli olmaz. SEO çalışmasının sonuçlarını görmek zaman aldığı ve yapılan çalışmaların etkili şekilde takip edilmesi çoğu zaman mümkün olmadığından, hizmet alacağınız SEO uzmanının deneyimine dikkat etmeniz de önemlidir. Kapsamlı SEO analizi; site içi, site dışı ve teknik SEO düzenlemeleri ile detaylı raporlama yapılması SEO çalışmalarında önemlidir. Bu nedenle TAMSEOolarak, sitenin SEO açısından eksiklerini analiz ettikten sonra yapılacak çalışmaları detaylı olarak planlıyor ve bu doğrultuda strateji geliştiriyoruz.  SEO çalışmaları hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizdeki SEO paketleri bölümünü inceleyebilirsiniz.

Haber Tarihi: 23 Ağustos 2020 Pazar 11:48Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/seo-ve-seo-turleri-399572-haber/