Nutraxin Balık Kolajeninin Diğer Kolajenlerden Farkı Ne?

Kolajen almaya karar veren her insan ortak bir noktada buluşmaktadır. “En iyi kolajen markası hangisidir?” Bu soru üzerine insanlar piyasa araştırması yapmaya başlar ve kendilerine en uygun, en iyi kolajen hapı markasını bulmak için çeşitli sitelerden ve alanında uzman kişilerden yardım alırlar.

Kolajen almaya karar veren her insan ortak bir noktada buluşmaktadır. “En iyi kolajen markası hangisidir?” Bu soru üzerine insanlar piyasa araştırması yapmaya başlar ve kendilerine en uygun, en iyi kolajen hapı markasını bulmak için çeşitli sitelerden ve alanında uzman kişilerden yardım alırlar. Bu araştırmayı yapan insanlar iki seçenek arasında adeta kaybolurlar. Sığır kolajeni ve balık kolajeni. Aslında sığır kolajeni ve balık kolajeni etki olarak birbirinden çok farklı değildir ve aralarındaki temel farkın, birisinin kaynağı balık, diğerinin kaynağı ise sığır olmasıdır. Bu iki kolajen türü arasında sağlık açısından hiçbir fark bulunmamaktadır. Düzenli kullanımı sonucunda balık kolajeni cilt için daha fazla fayda sağlarken, sığır kolajeni kemikler için daha büyük fayda sağlamaktadır. Bu iki fark dışında sağlığa olan etkisi bakımından herhangi bir farkları bulunmamaktadır. Kısacasıkolajen, vücudun farklı bölümlerinde, farklı tiplerde bulunduğu için kullanımında tercih belirlemeden önce kolajeni ne için kullanacağımıza karar vermeliyiz. Eklem bölgesi için TİP 2 kolajen kullanılırken ciltte kullanılması gereken kolajen türü TİP 1 ve TİP 3’tür.
 

Hangi Kolajen Türü Daha Güvenilir?
 

Temizlik oranları günden güne azalan denizlerden kıyılara vuran balıklar incelendiğinde vücutlarında plastiğe rastlanılmıştır. Bu sebeple özel şartlar altında üretilmiş balıklar haricinde, civa gibi ağır metallerle kirlenmiş balıklardan oluşan balık kolajeni kullanımından uzak durulması gerektiğini belirtmeden geçmemeliyiz. Nutraxin gibi Türkiye’nin en iyi kolajen markası olan, güvenilir ve belgeli firmalardan kolajen almayı tercih etmenizde fayda olabileceğini söylemeden geçemeyeceğim.

 

Balık kolajeni kullananlar aksine sığır kolajeninde zararlı madde bulunması ihtimali daha düşüktür. Lakin balık kolajenine kıyasla daha az riskli olduğu için markaya dikkat etmemezlik gibi bir gaflete düşmemenizde fayda var. Hidrolize olması, hammaddesi, içerdiği vitamin ve minerallerin iyi araştırılması, kolajen kullanımında özellikle dikkat etmemiz gereken noktalardandır. Balık kolajeni kullananlar arasında bulunan Ebru Şahin, bu konuda balık kolajeni faydalarının sığır kolajenine göre 1.5 kat daha etkili olduğunu ve Türkiye’de en iyi kolajen markasının Nutraxin olduğunu söylemiştir.
 

Koruyun Kolajeni
 

Vücudumuzda bulunan kolajeni kaybetmeye başladığımız zamanlarda takviye gıda olarak alınması pek çok doktor tarafından tavsiye edilmektedir. Peki, vücudumuzdaki kolajeni korumak mümkün mü? Düzenli egzersiz yapılarak, sağlıklı ve dengeli beslenilerek, Kemik suyu, yumurta ve balık gibi kolajen alabileceğiniz ürünleri tüketerek, Sigara ve alkol tüketimini minimuma indirerek, aşırı güneşten korunarak vücudumuzda bulunan kolajen seviyesini korumak mümkündür. Faydaları saymakla bitemeyecek olan Kolajenin korunmasının yanı sıra yaş ilerledikçe azalacak olan kolajeni korumak adına takviye gıdaların kullanılması da atlanılmamalıdır.

Haber Tarihi: 14 Eylül 2020 Pazartesi 15:25Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/nutraxin-balik-kolajeninin-diger-kolajenlerden-farki-ne-399690-haber/