Özlem Keşifte Tiny House Kültürünü Ülkemizde Temsil Ediyor

Özlem Akçin Amerika, Kanada ve Avustralya'da oldukça popüler olan tiny house yani küçük ev akımını Türkiye'de tanıtıyor.

Özlem Akçin Amerika, Kanada ve Avustralya'da oldukça popüler olan tiny house yani küçük ev akımını Türkiye'de tanıtıyor. İstanbul'da yaşayan Akçin takipçilerine bu akımı aktararak minimalist yaşam hakkında bilgi dolu paylaşımlar yapıyor.
 

HİKAYESİ ÇOK FARKLI
 

2010 yılı Marmara Üniversitesi muhasebe bölümünden mezun olan ve sosyal medyada Özlem Keşifte olarak tanınan Akçin 4 yıl süren iş hayatından sonra yeni bir hayata başlama kararı aldı ve doğayla içiçe olmaya karar verdi. Türkiye'yi otostopla gezerek ve minimalist yaşam hakkında bilgi içerikli  paylaşımlar yaparak kısa süre içerisinde sosyal medya fenomeni haline geldi.


 

MİNİMALİST YAŞAM
 

Özünde sade bir yaşam biçimini benimseyen tiny house kültürüÖzlem Keşifte sayesinde özellikle 2019 yılından sonra dahada revaçhale geldi. Pandemi yaşandıktan sonra insanların daha çok doğaya dönüşe başlamasıyla birlikte küçük ev akımı Türkiye'de trend oldu.
 

20 m2'lik evlerde yaşamanın yanısıra doğayla içiçe olmanın insana çok daha fazla şey kattığını youtube videolarında anlatan Özlem Keşifte bu akımın Türkiye'de 10 yıl içerisinde çok daha fazla yer edineceğini belirtti.
 

5 ÜLKE 81 İL
 

Sivas'ta dünyaya gelen Özlem Akçin 5 senedir aktif olarak Türkiye'yi ve dünyayı dolaşıyor. Akçin dünyanın ulaşılması zor yerlerine giderek kadınların çok daha fazla şeyler başarabileceğinin sinyallerini verdi. Aynı zamanda Türkiye'deki tüm illeri dolaşan Akçin geçimini ise sosyal medya üzerinden sağlıyor.
 

PANDEMİ ARAYA GİRDİ
 

Tüm gezginler gibi Özlem'de coronavirüs dolayısıyla seyahatlerinde ekstra dikkat ediyor ve takipçileriyle paylaşıyor. Virüs'ün başlamasından 1 hafta önce takipçilerine Sri Lanka'dan başlayan ve tüm Asya'yı kapsayan uzun soluklu bir seyahate çıkacağını açıklayan Özlem Keşifte biletlerini alamadan planlarını iptal etmişti.
 

Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada pandemi sonrası yurtdışı seyahatlerine kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Coronavirüsün bitmesi için öngörülen en olası tarih ise 2021 ortaları olarak gözüküyor.
 

Özlem Keşifte Hesapları:
 

Instagram: https://www.instagram.com/ozlemkesifte/   

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC-1cuE0WDs1LFro53j-9lUw

TikTok: https://www.tiktok.com/@ozlem_kesifte

Haber Tarihi: 17 Eylül 2020 Perşembe 17:20Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ozlem-kesifte-tiny-house-kulturunu-ulkemizde-temsil-ediyor-399704-haber/