Ziynet Sali Kimdir? Şarkıları Nelerdir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dünyaya gelen Ziynet Sali; 29 Nisan 1975 tarihi doğumludur. Uzun bir süre Londra şehrinde yaşayan Ziynet Sali, burada ailesiyle birlikte kalmıştır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dünyaya gelen Ziynet Sali; 29 Nisan 1975 tarihi doğumludur. Uzun bir süre Londra şehrinde yaşayan Ziynet Sali, burada ailesiyle birlikte kalmıştır. 6 yaşına kadar Londra’da kalan ve sonrasında Manchester’a geçen Sali, daha sonraki süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dönmüştür. İlk, orta ve lise eğitimini KKTC’de tamamlayan Ziynet Sali, küçük yaşlardan bu yana müziğe ilgi duymuştur. Bir süre KKTC Kültür Bakanlığı Klasik Türk Müziği korosunda da görev alan Ziynet Sali, en son Kalbim Tatilde şarkısıyla gündeme gelmiştir. Ziynet Sali - Kalbim Tatilde indir sayesinde bu şarkıyı pratik bir şekilde indirebilirsiniz.
 

1994 yılı itibariyle İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde yer alan Türk Musikisi Devlet Konservatuvarını kazanmış olan Ziynet Sali, buradan dördüncülükle mezun olmuştur. 1999 yılı itibariyle Türk Musikisi Devlet Konservatuvarından mezun olan; üniversite yıllarında sahne almaya da başlamıştır. O dönem pek çok eğlence yeri ve müzikholde sahne alan Ziynet Sali, kısa bir süre sonra da Dost Müzik bünyesinde çalışmalarına başlamıştır. Bu aşamadan sonra müzik hayatına etkili bir şekilde devam eden Ziynet Sali kısar bir süre içerisinde de ün kazanmayı başarmıştır. Özellikle Jennifer Lopez’e olan benzerliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sali, Amman Kuzum albümüyle dinleyicinin karşısına çıkmıştır.
 

Ziynet Sali Şarkıları Nelerdir?
 

İlk albümünü Amman Kuzum adını veren Ziynet Sali, bu albümde genellikle daha önceki sahne çalışmalarına yer vermiştir. Üstelik iki dilde piyasaya sunulan bu albümü kısa bir süre içerisinde geniş bir dinleyici kitlesine de ulaşmıştır. Bu dönem Eurodance 2007 isimli bir yarışmaya dahil olan Ziynet Sali; bu yarışmada tüm Avrupa’da birinci olmayı da başarmıştır. Zordur Oğlum şarkısıyla bu yarışmada birinci olan Sali, daha sonraki süreçte ektili bir şekilde müzik hayatında var olmaya devam etmiştir. 2006 yılı itibariyle üçüncü albümüne imza atan Ziynet Sali, Mor Yıllar albümüyle dinleyicisinin karşısına çıkmıştır. Kalbim Tatilde şarkısıyla ön plana çıkan Ziynet Sali, güzel sesiyle de ön plana çıkıştır. Ziynet Sali - Kalbim Tatilde indir uygulamasını kullanarak bu şarkıyı indirebilirsiniz!
 

Kaynak: https://mp3semti.com/

Haber Tarihi: 17 Eylül 2020 Perşembe 17:46Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ziynet-sali-kimdir-sarkilari-nelerdir-399706-haber/