Firmalar İçin Yaka Kartlarının Önemi Nedir?

Modern iş yaşantısıyla beraber gelen hızlı değişimler sayesinde insanlar artık çok iç içe çalışır durumdadır.

Modern iş yaşantısıyla beraber gelen hızlı değişimler sayesinde insanlar artık çok iç içe çalışır durumdadır. Birçok şirket, büyük binalarda, iş merkezi ve plazalarda görev verdikleri alanlara dair onlarca ve hatta yüzlerce personel ile çalışmaları sürdürür. Operasyon merkezinde yüzlerce personelin bulunduğu şekilde yapılan çalışmalarda, sürecin ve mesainin kontrolü için günümüzde yaka kartları sıklıkla kullanılır. Çalıştıkları birimi gösteren bu yaka kartları, insanların hangi şirkete ait çalışan olduğunu göstermesiyle beraber önemli detaylardan biri olmaktadır.

 

Personel takibi yapmak, mesai giriş ve çıkış takibini en uygun şartlarda yapabilmek adına kartların önemi büyüktür. İpli yaka kartı ile beraber kullanım kolaylığı da çok basit ve rahat bir şekilde tamamlanmaktadır. Personellerin yaka kartlarıyla beraber karşılaştıkları insanlara nerede çalıştıklarını, mesai saatleri çerçevesinde neler hangi şirketlere giriş yapabilir ya da yapamaz yetkisini bu kartlar ile gösterebilirler. Birimlerin ait olduğu yetkiler konusunda giriş yapılabilir yerler ve yapamaz yerleri bu yaka kartı ile takip etmek mümkündür.

 

Açık alanlarda yapılan etkinliklerde ise, doğrudan personellerin takibini ve görevlerini bilmek adına ipli yaka kartı takılabiliyor. Bu konuda genelde otel, konaklama tesislerinde restoran, fuar organizasyonları ya da benzeri olarak birçok konser gibi organizasyonlarda yetkili personel ayrımı yapabilmek için yaka kartından ayırt etmek mümkündür. Giriş, çıkış kontrolü ve süreç takibini yapmak için saha gezilerinde yetkili personelleri ayırt edebilirsiniz.

 

Yaka kartı bulunan kişilerde çoğunlukla boyuna ip ile asılır ya da klips yardımı ile kıyafetlere takılabilir. Personel tanıtım ve takip yapmak ana hedeftir. Bu sayede güvenlik takibini de güvenlik görevlileri aracılığıyla giriş ve çıkışları kontrol etmek adına yapabiliyorsunuz. Boyuna asma şeklinde, mıknatıslı kullanım çeşitleriyle beraber seçenekler çoğaltılabilir. Marka logosu, isim ve fotoğrafıyla beraber kişilerin görevli oldukları birimlerde bu yaka kartlarında yazılı olanlar en çok tercih edilenlerdir.

Haber Tarihi: 23 Eylül 2020 Çarşamba 21:42Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/firmalar-icin-yaka-kartlarinin-onemi-nedir-399733-haber/