Ankara'da Ne Yapılır?

Ankara'ya geldiğiniz zaman gezilebilecek yerlerin dışında yapabileceğiniz birçok etkinlikler bulunmaktadır.

Ankara Türkiye'nin başkenti olan ve İç Anadolu Bölgesinde yer alan güzel illerimizden bir tanesidir. Ankaraya geldiğiniz zaman hem gezilebilecek yerler açısından, hem de yemekleri ve doğa güzellikleri ile vaktinizi geçirebilirsiniz. Türkiye'nin İstanbul'dan sonra en büyük şehri olan Ankara önemli gezilebilecek yerlere sahiptir.
 

Ankara'ya geldiğiniz zaman gezilebilecek yerlerin dışında yapabileceğiniz bir çok etkinlikler bulunmaktadır. Buraya ister okumak için gein ve uzun süreli kalın, isterseniz de gezme amaçlı gelin bu etkinliklere katılabilirsiniz.
 

Ankara'da Yapabileceğiniz Etkinlikler Hakkında
 

Ankara gibi güzel ve gezilebilecek büyük bir şehre geldiğiniz zaman vaktinizin geniş olması son derece önemlidir. Çünkü yapabileceğiniz etkinliklerin sayısı o kadar fazla olacak ki, belki bunları yapmaya zamanınız yetmeyecektir. Bu yüzden öncelikle yapacağınız etkinlikler için zamanınızı iyi organize etmeniz ve ayarlamanız gerekiyor.
 

Ankaraya geldiğinizde yapabileceğiniz etkinlikler şunlardır.
 

Bunların dışında ise yapabileceğiniz birçok farklı etkinlikler bulunmaktadır. Mesala Atatürk Orman Çiftliğini gezebilir veya Kurtuluş parkında zaman geçirebilirsiniz.
 

Ankara'ya özgü meşhur yöresel yemeklerin yapıldığı yerlere giderek, yemek yiyebilirsiniz. Kuğulu parka gidebilir ve aynı zamanda milli kütüphaneye giderek kitap okuma aktivitesine katılabilirsiniz. Seğmenler Parkı, Çukurağa Sofrası, Mamak Cezaevi gezebileceğiniz ve görebileceğiniz yerler arasında yer almaktadır.
 

Ankara'da Anıtkabiri Ziyaret Etmek
 

Ankara'ya özellikle Anıtkabir'i ziyaret etmek için gelenlerin sayısı oldukça fazladır. Mustafa Kemal Atatürk'ün istiratgahı olan Anıtkabir, yıl içerisinde birçok ziyaretçi akınına uğramaktadır. Atatürk'ün mezarının bulunduğu ve görsel olarak ta oldukça etkileyici olan Anıtkabir, Ankara'nın simgesidir. İster hususi, isterseniz de hususi olmadan Ankara'yı ziyaret ettiğinizde Anıtkabir'i ziyaret etmeden gitmeniz son derece yanlış olacaktır. Bu eşsiz güzellikteki yeri ziyaret etmek ve Ata'ya saygı duruşunda bulunmak sizlere ayrı bir huzur katacaktır.
 

Ankara'nın Meşhur Üniversite Şenlikleri Hakkında
 

Ankara'ya geldiğinizde yapabileceğiniz çok şey bulunmaktadır. İlk yapmanız gereken Anıtkabir ziyareti sonrasında, meşhur olan ve üniversitelerin düzenlemiş olduğu şenliklere katılabiliyorsunuz. Zaman olarak Nisan ve Mayıs aylarında Gevşer Gönül Yayları temalı şenliklere katılabilir ve üniversite öğrencileri ile beraber kendinizi daha genç hissedebilirsiniz. Üniversite öğrencilerinin tertiplediği bu şenliklere katılmanız için illa ki öğrenci veya tanıdık olmanıza gerek yoktur. İster başka bir yerden öğrenci olarak Ankara'ya gelmiş olun, isterseniz de yabancı bir kişi olun rahatlıkla bu şenliklere katılabilir ve tüm stresinizi öğrencilerle beraber atabilirsiniz.
 

Ankara Tunalı Hilmi Caddesinde Vakit Geçirmek
 

Ankara'ya gelip ve özellikle geceleri güzel vakit geçirmek istiyorsanız, meşhur Tunalı Hilmi Caddesinde bulunan çok sayıda eğlence mekanı sizlere eşlik edecektir. Hafta içinin yanısıra, hafta sonu daha eğlenceli ve canlı olan bu mekanlar, sizlere hem lezzetli yemekler sunuyorlar hem de güzel vakit geçirmeniz için yardımcı oluyorlar. Caddesinin başında bulunan Karum Mimarisi en dikkat çeken görünüm olarak gelenleri şaşırtıyor. Cadde üzerinde bulunan mavi ışıltılarla donatılmış eğlence mekanları, adeta sizlere eğlenmeniz için davetiye çıkarır cinsten görünüyor.
 

Ankara Güvenpark'ta Güvercin Beslemek
 

Kızılay meydanının yanında olan ve birçok güvercine ev sahipliği yapan Güvenpark, vakit geçirebileceğiniz Ankara yerlerinden bir tanesidir. Güvercinlere yem atarak, hem huzur bulacaksınız hem de hayvanların yemek ihtiyaçlarını karşılayacaksınız. Hayvan sevgisini kalbinizde güvercinlere yem vererek daha derinden hissedebilirsiniz. Güvenpark Ankara'nın ''0'' noktası olara kabul edilen bir yerdir. Güvenpark'ın yanında otobüs ve dolmuş durakları bulunmaktadır. İsterseniz buradan gideceğiniz başka bir Ankara yerine rahatlıkla gidebilirsiniz.
 

Buradan Ankara'nın Alışveriş Merkezlerinin bulunduğu yerlere gidebilir ve burada zaman geçirebilirsiniz. Alışveriş merkezleri içerisinde bulunan yerel yemeklerden tadabilirsiniz.

Haber Tarihi: 24 Eylül 2020 Perşembe 22:01Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ankarada-ne-yapilir-399741-haber/