Masif Panel Üretimi

Üretim sürecinin ömrünü tamamlamış ormanlarda yer alan farklı ağaç tiplerinde başladığı masif panel, bu alanda kullanılacak olan tomrukların seçim aşaması ile başlamaktadır.

Üretim sürecinin ömrünü tamamlamış ormanlarda yer alan farklı ağaç tiplerinde başladığı masif panel, bu alanda kullanılacak olan tomrukların seçim aşaması ile başlamaktadır. Seçilen tomrukların teknoloji alanında oldukça ileri olan makinelerde işlenmesi sonucunda masif panel üretimi gerçekleştirilmektedir.  Kullanım alanları oldukça geniş olan bu panel modelleri mobilya ürünleri alanından taban ve tavan alanına kadar birçok alanda yer almaktadır. Özellikle okul mobilyalarında, dekoratif merdivenlerde, tekne ve yatların güverte ve kamara alanlarında sıklıkla tercih edilen ürünler arasındadır. Bu panellerin üretimi aşamasında aynı ağaç türlerini kullanmak oldukça önemlidir.

 

Masif Panel Ağaç Çeşitleri

 

Masif panel ülkemizde yetişen birçok ağaç çeşidinden üretilebilmektedir. İçerisinde farklı özellikler barındıran bu ağaç ürünleri bu özellikleri panellere de yansıtmaktadır. Meşe, kayın, çam, ladin ceviz gibi yerli ağaç çeşitlerinin yanı sıra iroko ve sapelli gibi yabancı ağaç kökenlerinden de bu ürün üretimi gerçekleştirilmektedir. İçeriklerinin yanında kullanım alanlarına göre de çeşitlenen bu panel türleri günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Farklı ağaç çeşitleri ile üretilen paneller için https://www.salkimorman.com.tr/masif-panel.htm sitesinden hizmet alabilirsiniz.

Haber Tarihi: 29 Eylül 2020 Salı 09:11Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/masif-panel-uretimi-399761-haber/