Yeni Çıkan Savaş Filmleri

Savaş filmleri, bütçesi ve emeğiyle herhalde en zor ve en çok emek vererek çekilen filmlerin başında geliyor.

Savaş filmleri, bütçesi ve emeğiyle herhalde en zor ve en çok emek vererek çekilen filmlerin başında geliyor. Bir sahnesi için belki birkaç gün ayırılan ve hataya yer bırakmayan film türü olan savaş filmleri sonunda doğru bir yapımla ortaya çıkmışsa izlendiği zaman aklımızın bir köşesinde müthiş bir tat bırakıyor. Gerçek hayat hikayelerinin anlatıldığı savaş filmlerini izlemek ise daha bir keyifli oluyor sanki. Çünkü izlediğiniz filmin gerçekte yaşanmış olduğunu bilmek, o insanların o dönemde çektiği zorluklar daha da benimseniyor izleyici tarafından. Zorlu bir 2020 yılı geçirmemize rağmen vizyona giren de birçok savaş filmi mevcut. Gelin bu filmleri yakından inceleyelim.

1917 filmi 20 Şubat’ta gösterime giren müthiş bir savaş ve dram filmi olarak karşımıza çıkıyor. Birinci Dünya Savaşı zamanında geçen filmde, Schofield ve Blake isimli iki Britanya askerinin aldıkları gerçekleştirmesi neredeyse imkânsız görev için verdikleri amansız mücadeleyi anlatıyor. Kısa sürede düşman bölgesine geçerek, içinde kardeşinin de olduğu esir Britanya askerlerine öleceklerini belirten notu ulaştırmak en zor görev olsa gerek. Schofield rolünü George MacKay, Blake rolünü ise Dean-Charles Chapman’ın oynadığı, Şubat 2020’de gösterime giren film, Altın Küre’de ‘’En İyi Drama’’ ödülünün de sahibi oldu.           

İkinci Dünya Savaşı, geçirilen son büyük savaş ve Birinci Dünya Savaşı’ndan daha sonra ve nispeten teknolojinin daha geliştiği, bilgi ve belgelere daha kolay erişilen bir zamanda olmasından dolayı, konuların daha rahat işlendiği ve daha fazla filme hikâye çıkartmaya devam ediyor. Midway, İkinci Dünya Savaşı’nda Amerika ve Japonya arasında geçen Midway Savaşı’nı konu alan bir film olarak karşımıza çıkıyor. Savaşın gidişatını değiştirecek hamleleri yapan askerlerin kahramanlık hikayelerinin işlendiği filmde bolca liderlik hikayelerinin ön plan çıktığını söyleyebiliriz. Bu film de 2020 yılında yaşadığımız pandemi dolayısıyla bazı ertelemelere takılmıştı. Fakat 21 Ağustos’ta gösterime girdi. Savaş filmi severler için iyi bir alternatif diyebiliriz.

The last Full Measure, Pentagon görevlisi Scot Huffman’ı odak noktasına aldığı bir film olarak karşımıza çıkıyor. Vietnam’da Amerikan askerlerinin hayatını kurtarmak için canını dişine takan doktor William Pitsenbarger’ın aldığı onur madalyasının doktorda kalması için diğer Amerikan bürokratlarla mücadelesi konu alınıyor. Bürokratlar doktordan madalyayı geri almak isterken Scott Huffman madalyanın doktorda kalması için mücadele veriyor.

Bir diğer filmimiz ise Greyhound. İzleyen ve eleştirmenlerin Dunkirk filmine benzettiği yapım, Tom Hanks’in yazarlığı ve oyunculuğuyla kurgulanmış durumda. Gerçek bir hikâyeden uyarlanan film, 37 gemilik bir deniz donanmasının başında olan Nazi komutanı Ernest Krause’nin Atlantik denizini geçmek için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Gizlice Atlantik sularını geçmek isteyen Nazi deniz donanması karşısına çıkan ilk gemiyi alt etse de devamı için ne ile karşılaşacaklarını bilmiyorlardı. Bunun için 37 gemiden daha fazlasına ihtiyaç duyacaklardı.

Gösterim tarihi defalarca değişen ve son olarak 26 Şubat 2021 tarihinde karar kılınan ve beklediğinize değecek bir filmden bahsedelim. The Kingsman, 1900’lerin başında tarihi değiştirecek bir savaş hazırlığında olan suç makinelerini ve buna karşı tek başına savaşan Kingsman istihbarat örgütünün nasıl kurulduğunu ve bu suçlara karşı nasıl mücadele ettiğini izleyeceksiniz. Ralph Fiennes’i Oxford Dükü olarak, istihbarat örgütünün yeni üyesi olan Conrad rolünde de Harrison Dickinson’ı izleyeceğiz. Örgütün kurulma aşaması, Conrad’ın eğitimini ve suçlara karşı mücadeleyi tek solukta bitirebileceğiniz filmin fragramı da yayınlanmış durumda. 

Mulan izleyenler ve filmi bekleyenler için yazımızın sonunda güzel bir haber verelim. Hun İmparatorluğu karşısında zor günler yaşayan ve tüm erkeklerin savaşa çağırıldığı Çin İmparatorluğunda gazi ve yaşlı babasını savaşa göndermek istemediği için erkek kılığına giren Mulan orduda kendini göstererek yaptığı bir hareketle Hun ordusunu alt ederek geri çekilmesini sağlar. Bu ona kahramanlık kapısını açar ve aşık olur. Mulan izleyicileri bu filmi artık sinemalarda görebilecek. Film ayrıca Disney Plus platformunda da izleyicilerle buluşmaya başladı.

Haber Tarihi: 30 Eylül 2020 Çarşamba 09:45Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yeni-cikan-savas-filmleri-399771-haber/