Sabuhi Huseynov Altın Madalyanın Sahibi Oldu

Gençbadminton oyuncuları arasında Bakü Slav Üniversitesi spor salonundaşehir şampiyonasıdüzenlendi. 2001 senesi kategorisinde Azerbaycan'lı ünlüsporcu Sabuhi Huseynov düzenlenen kişisel, çift ve karışık-çiftyarışmaların her birinde takımına altın madalye getirdi

Gençbadminton oyuncuları arasında Bakü Slav Üniversitesi spor salonundaşehir şampiyonasıdüzenlendi. 2001 senesi kategorisinde Azerbaycan'lı ünlüsporcu Sabuhi Huseynov düzenlenen kişisel, çift ve karışık-çiftyarışmaların her birinde takımına altın madalye getirdi. 2002-2003 ve 2000-2001 doğumlugençsporcularsporcularbaşkentte nefes kesen müsabakalarortaya koydu.2002-2003 doğumlusporcular kategorisinde"Neftchi" Spor Kulübü'nün badminton oyuncusu Ulvi Ahmadov 3 dalda altın madalya kazandı.Adam Aliyevdekişisel müsabakalardagümüş madalya kazanırken çifte yarışlarda bronz madalyanın sahibi oldu. Ulvi Ahmadov  ve Vagif İsmailov'da  kişisel yarışlarda gümüş madalyaalan isimler oldu.
 

Sabuhi Huseynov Müsabakalara Damga Vurdu
 

Solak stili ve hızı ile karşılaşmalara damga vuran Huseynov, yarışmaların adeta gözdesi oldu. 2011 senesinden bu yana da badminton sporunda adını sıkça duyduğumuz gençsporcu şimdi de gözünü2024 şampiyonlarına dikti. Uzun yıllara dayanan tecrübesi ile Azerbaycan'a sayısız madalya kazandıran başarılı sporcu, gelecek karşılaşmalar içinde favori olarak gösteriliyor. Yoğun bir şekilde çalışmalarına devam eden Huseynov ''2024 şampiyonasında başarılı olamasam da badmintonu bırakmayacağım'' ifadelerini kullandı.

 


 

Başarılarla Dolu Kariyerine Bir Yenisini Daha Ekledi
 

9 senelik badminton kariyerinde 17 birinciliği bulunan Sabuhi Huseynov şehir şampiyonası ile başarılarına bir yenisini daha ekledi. Geçmişten bu güne ünlüsporcunun başarı istatistikleri ise şu şekilde yer alıyor:
 

Badminton sporu dünya çapındaki bilinirliğini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Elbette bunun gerçekleşmesinde gençsporcuların başarısının, azminin ve isteğinin payı oldukça büyük. Başarılı sporcu Sabuhi Huseynov da bu alanda ön plana çıkan isimlerden biri olarak yer alıyor.

Haber Tarihi: 22 Şubat 2021 Pazartesi 15:31Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/sabuhi-huseynov-altin-madalyanin-sahibi-oldu-400732-haber/