Erkek Tipi Kellik ve Saç Ekimi

Erkek tipi kellik, erkeklerde saç dökülmesini ifade eder. Bir erkeğin yaşamı boyunca ve özellikle sonraki yıllarda hormon seviyeleri değişmeye başladıkça görülür.

Erkek tipi kellik, erkeklerde saç dökülmesini ifade eder. Bir erkeğin yaşamı boyunca ve özellikle sonraki yıllarda hormon seviyeleri değişmeye başladıkça görülür. Sadece Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 50 milyon erkeği ve tüm erkeklerin yarısını 50 yaşına kadar etkilediği düşünülmektedir. Milyonlarca erkek için yaşlanma sürecinin doğal bir parçası olmasına rağmen, özellikle erken yaşlarda başladığında psikolojik olarak rahatsız edici olabilir. Ani veya beklenmedik saç dökülmesi bazen tıbbi müdahale gerektirebilecek daha ciddi bir sağlık durumuna işaret edebilir.
 

Erkek tipi kellik hakkında hızlı gerçekler
 

İşte erkek tipi kellik hakkında bazı önemli noktalar:
 

Erkek tipi kellik veya androgenetik alopesi, tipik olarak değişen hormon seviyelerinin bir sonucu olarak yaşamın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkar. Saç dökülmesi erkekler için psikolojik olarak rahatsız edici olabilir ve çeşitli tedaviler gerektirebilir. Saç dökülmesinin diğer nedenleri arasında beslenme yetersizlikleri, enfeksiyonlar ve bazı psikolojik durumlar sayılabilir. Tedaviler arasında ilaçlar, lazer ve ışık tedavileriyle saç ekimi yer alır.
 

Nedenleri
 

Erkeklerin normalde üç ana faktör etkileşim halindeyse saçları dökülür: genetik, yaş ve hormonlar. Androgenetik alopesi olarak da bilinen erkek tipi kellik, bir erkeğin hayatı boyunca hormon seviyeleri değiştikçe ortaya çıkar. Genetik faktörler de erkek tipi kellik olasılığını etkiler. Bu faktörler, saç kökleri olarak bilinen saç tabanındaki küçük boşlukların kademeli olarak küçülmesine yol açar. Saçlar, yeni tüyler çıkmayana kadar giderek daha kısa ve daha ince uzar.
 

Çoğu erkek, yaşlarına ve genetik yapılarına göre bir dereceye kadar kellik yaşar. Saçları dökülen birinci ve ikinci derece akrabaları olan erkeklerin bu sorunda mustarip olma ihtimali daha yüksektir.
 

Tedavi
 

Birçok erkek saç dökülmesini yaşlanmanın doğal bir parçası olarak görür ve tedavi ihtiyacını algılamaz. Ancak saç dökülmesi, düşük benlik saygısı gibi olumsuz psikolojik etkileri tetikleyebilir. Bazılarında depresyona katkıda bulunabilir. Saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabilecek bazı tedaviler mevcuttur. İlaç tedavisi, özel bakım kürleri ve saç ekimi bunların arasında yer alır.
 

Saç Ekimi
 

Saç ekimi, saçın başka bir yerden alınıp saçsız deriye ekilmesi işidir; kafa derisinin arka kısmındaki kıllar androjenlere karşı daha dirençli olduğundan genellikle bu bölgeler cerrahi nakillerde kullanılır. Saçsız bölgelere ekilen saçlar erkeklik hormonlarına karşı dirençli kalır. Saç ekimi işlemi şu alt yöntemlere ayrılabilir:
 

FUT: kel bölgeye greftlemek için başın başka bir kısmından saçla birlikte bir deri şeridi almak
 

FUE veya DHI: skar oluşumunu önleyen tek tek saç ekimi
 

www.mediturkclinic.com gibi yetkin saç ekim merkezleri tarafından uygulanan diğer yöntemleri ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.
 

Takviye gıdalarla vücudun ihtiyaç duyduğu bazı vitamin veya proteinlerin alınması mümkün olabilir. Bununla birlikte, obezite, diyabet ve hipertansiyon saç dökülmesi ile bağlantılı olduğundan, sağlıklı bir saç ekimi işleminin ardından, bol miktarda egzersiz yapmak ve aşırı alkol alımından kaçınmak, riski azaltmaya yardımcı olabilir.
 

Tüm erkekler tedaviyi tercih etmez ve hatta saçlarının doğal olarak uzamasını beklemez. Bazı erkekler ise peruk, kısa saç stili, vb. gibi yöntemler tercih eder. Ancak saç ekiminin giderek gelişmiş araçlarla uygulandığı ve daha uygun hale geldiği günümüzde kalıcı bir görünüm için saç ekimi daha çok tercih ediliyor.

Haber Tarihi: 03 Ekim 2021 Pazar 12:41Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/erkek-tipi-kellik-ve-sac-ekimi-401563-haber/