Masa Bayrağı Nedir?

Masa bayrakları genelde ofislerde masaların üzerinde yer alır ve masanın her iki tarafında oturan kişilerin de yüzünü ya da görüş açılarını kapatmayacak boyutlarda tasarlanır.

Neredeyse tüm kurumlarda, şirketlerde veya okullarda söz konusu iş yerinin kurumsallığını simgelemek ya da reklamını yapmak gibi çeşitli amaçlarla kullanılan minyatür boyutlarda tasarlanan bayraklara masa bayrağı denmektedir. Masa bayrakları genelde ofislerde masaların üzerinde yer alır ve masanın her iki tarafında oturan kişilerin de yüzünü ya da görüş açılarını kapatmayacak boyutlarda tasarlanır.
 

Masa Bayrağı Nerede Kullanılır?
 

Masa bayrakları çok sayıda kurum ve firmada kullanılmaktadır. Ancak en sık tercih edilen kullanım yerlerini sizler için sıraladık:
 

Daha pek çok alanda kullanılmakta olan bayraklar genelde Türk bayrağı ile birlikte kullanılarak tercih edilmektedir.
 

Masa Bayrak Çeşitleri Nelerdir?
 

Bayraklar kullanım alanlarına ve kişilerin taleplerine göre farklı çeşitlerde kullanılmaktadır. Bayrakların çeşitleri dokuları ve şekilleri itibariyle farklılaşmaktadır. Kurumlar kendi isteklerine göre bayraklarını tasarlatabilmektedir. Bayrak fiyatları da bu isteklere göre değişiklik göstermektedir.
 

Türk Bayrağı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
 

Bayraklar yüzyıllardır milletlerin bağımsızlığını simgelemektedir. Türk bayrağı hakkında bilmeniz gereken çok sayıda özellik vardır. Türk bayrağının seçilişi hakkında birçok efsane bulunmaktadır. Ancak bunlardan en bilineni, Osmanlı döneminde Kosova Savaşı’ndan sonra çok sayıda kayıplar verdiğimiz askerlerimizin kanlarının üzerine yansıyan hilal görünümündeki ay ve yıldız görüntüsünden esinlenilerek Türk bayrağının oluşturulduğudur. Türk bayrağının üzerinde yer alan ay ve yıldız motifi Türk tarihinin en başından gelerek bayrağa taşınmıştır.
 

Türk Bayrağı Nerelerde Kullanılır?
 

Türk bayrağının kullanımıyla alakalı anayasada birçok madde bulunmaktadır. Bayraklar saygı duyulması gereken simgeler olduğundan bazı kurallar çerçevesinde kullanılması gerekmektedir. Türk bayrağı anayasanın belirtmiş olduğu kullanım şekillerine uygun olarak, tüm kurumlarda resmi dairelerde, firmalarda ve okullarda neredeyse her yerde kullanılmaktadır.
 

Türk Bayrağı Ölçüleri ve Özellikleri Nelerdir?
 

Türk bayrağının yapılışıyla ve kullanımıyla alakalı anayasa üzerinde bir madde bulunmaktadır. Türk bayrağı yapılırken anayasada yer alan Türk bayrağı yapılış oranlarına göre bayrak yapılması gerekmektedir. Bu ölçülere ve oranlara bağlı kalarak büyük veya küçük farklı boyutlarda bayraklar üretilebilmektedir. Ancak anayasada belirtilen ölçülere uygun olmayan bayrakların yapılması kanunen yasaktır ve geçersizdir.
 

Bayrak Fiyatları
 

Günümüzde çok sayıda çeşitte ve boyutta farklı bayraklar üretilmektedir. Bayrak fiyatları, bayrakta kullanılan kumaş ya da doku türüne, boyutuna, bayrak çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Tüm bayrak fiyatları ve Türk bayrağı fiyatları ölçü, kullanılan kumaş ve daha birçok etkene göre değişir.

Haber Tarihi: 18 Ekim 2021 Pazartesi 13:40Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/masa-bayragi-nedir-401586-haber/