Kuru İncir Nedir?

İncir, eski zamanlardan beri sağlık ve refah ile ilişkilendirilmiştir. Yunan tarım ve bereket tanrıçası Demeter ile sembolik olarak bağlantılıdır.

İncir, eski zamanlardan beri sağlık ve refah ile ilişkilendirilmiştir. Yunan tarım ve bereket tanrıçası Demeter ile sembolik olarak bağlantılıdır. İncir meyvesi antik Romada tanrı Bacchusa sunulmuştur. İncir genellikle Akdeniz ve Orta Doğu ve Türkiyede yetişir. Yetişme ortamı sıcak, güneşli ve kuru yerlerde yetişir.
 

Şeker popüler olmadan önce, taze incir ve kuru incir tatlıları tatlandırmak için kullanılıyordu. Günümüzde de insanlar rafine şekerden uzaklaşmaya başladıkça, birçoğu sağlıklı bir alternatif olan kuru incire yönelmeye başladı. İçinde bulunan vitaminler sayesinde sağlıklı olan kuru incir tüketimi oldukça artmıştır.
 

Kuru İncirin Sağlığa Faydaları
 

Pek çok sağlıklı beslenme ve diyet uzmanının kuru incirli yiyeceklere yer vermesinin bir nedeni de incirin tatlı yeme isteğini tatmin etmesidir. Aynı zamanda birçok önemli sağlık yararı sağlamasıdır. Aslında tatlıya doymak istemiyorsanız bile diyetinize incir eklemekten faydalanabilirsiniz. İşte kuru incir yediğiniz zaman tadını çıkarmayı bekleyebileceğiniz bazı sağlık yararları şunlardır.
 

Yüksek Tansiyonu Düşürün
 

Hipertansiyon olarak da bilinen yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve felç gibi komplikasyonlara yol açabilir. Yüksek tansiyona yol açan faktörlerden biri, çok fazla sodyum ve yeterli potasyum yememenin neden olduğu potasyum dengesizliğidir.
 

İncir potasyum bakımından oldukça zengin bir besindir ve bu dengesizliği düzeltmeye yardımcı olmaktadır. Bu arada kuru incir de bulunan yüksek lif oranları vücutta depolanan fazla sodyumun atılmasına da yardımcı olur.
 

Sindirim Sisteminizi Düzenleyin
 

Kuru incir tüketmek sindirim sistemi hastalıklarında oldukça etkilidir. Sindirim sistemi sorunları arasında olan kabızlık için oldukça etkilidir. Kuru incirin yüksek lif içeriğine ek olarak, sindirime başka bir şekilde yardımcı olur. Genel bağırsak sağlığını iyileştiren mükemmel bir prebiyotik kaynağıdır.
 

Kemik Sağlığınızı Koruyun

Kuru incir kalsiyum ve potasyum bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu mineraller, kemik yoğunluğunu iyileştirmek için çok önemli vitaminlerdir. Kuru incirin içinde bol miktarda olmaları sayesinde diş ve kemik gelişimini iyi yönde oldukça etkiler. Yapılan araştırmalar sonucunda özellikle potasyum bakımından zengin bir diyetin kemik sağlığını iyileştirdiği sonucuna varılmıştır.
 

Kuru İncir Cinsel Sorunları Tedavi Eder
 

İncir meyvesinin ister kurusunu isterseniz de tazesini tüketebilirsiniz. Bu harika meyve eski zamanlardan beri kısırlık ve erektil disfonksiyon gibi çeşitli cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde kullanılmaktadır. B6, A vitaminleri ve potasyum, bakır ve magnezyum minerallerinin zenginliği sperm üretimini arttırır. Kuru incir, amino asitler açısından çok zengindir. Kuru incir libidoyu arttıran harika bir afrodizyak meyvedir.
 

Kalp Sağlığınızı Koruyun
 

Kuru incir yapılan araştırmalar sonucunda kan dolaşımında bulunan trigliserit seviyesini düşürdüğü ve kalp hastalığı riskini önlediğini ortaya koymuştur. Çözünür lif bakımından oldukça zengin olan kuru incir, kötü kolesterolü önler ve boşaltım sistemi yolu ile vücuttan atar. Kuru incir damar tıkanıklığının önler ve kalp damar hastalıkları riskini en aza indirir.
 

Alzheimer Hastalığını Tedavi Eder
 

Kuru inciri beslenme listenize eklediğinizde ve her gün tükettiğinizde Alzheimer hastalığındaki hafıza sorunlarına oldukça iyi geldiği bilinmektedir. Kuru incir içerdiği bol miktardaki lif, bakır, çinko, magnezyum, potasyum, K vitamini ve antioksidanlar sayesinde hafızayı oldukça destekler, kaygıyı azaltır ve öğrenme becerilerini geliştirmektedir.
 

Uykusuzluğa İyi Gelir
 

Kuru incir, uykusuzluk çekenler için oldukça fayda sağlar. Uyku getiren gıda maddelerinden biridir. Kuru incir tüketmek vücuttaki kan dolaşımını destekleyerek sağlıklı uykuyu desteklemektedir.

https://www.karliknaturel.com/urun-kategori/kuru-incir/

Haber Tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 10:05Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kuru-incir-nedir-401592-haber/