Kariyer Koçu Nedir?

Kariyer koçu çalışanların en zorlu kariyer sorunlarıyla başa çıkmalarına ve en yüksek kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olma konusunda eğitimli ve deneyimli kişidir.

Kariyer koçu çalışanların en zorlu kariyer sorunlarıyla başa çıkmalarına ve en yüksek kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olma konusunda eğitimli ve deneyimli kişidir. Kariyer koçları tipik olarak değerlendirme, performans iyileştirme, kariyer geçişi, kariyer yolu, işyeri ve işçileri bir anda rahatsız eden iş/yaşam dengesi durumları ile başa çıkma konusunda oldukça deneyimlidirler. Kariyer koçları, strateji ve teknikleri yardım arayan kişi ya da grupların özel ihtiyaçlarına göre uyarlama konusunda uzmandır.
 

Kariyer Koçluğunun Faydaları
 

Günümüzün çalışma ortamında gerekli olan kritik becerileri öğrenin; Günümüzün çalışma ortamı sürekli değişiyor ve iş arama stratejinizde başarılı olmak için sizi başarıya en uygun şekilde konumlandıracak becerileri anlamak çok önemlidir. Deneyimli bir işe alım uzmanı olarak kariyer koçunuz, olası çalışanları belirleme konusunda yılların deneyimine sahiptir ve bir sonraki adıma hazır olmanızı sağlamak için sizinle birlikte çalışacaktır.
 

Güven oluşturun; işimize o kadar yakınız ki bir değişiklik yapmak istediğimizde bir adım geri atmak ve benzersiz geçmişinizin ve deneyiminizin başvurduğunuz işe nasıl katkıda bulunabileceğiniz anlamak zor. Bir kariyer koçuyla çalışarak mükemmel bir iş görüşmesi konuşması yaparak değerinizi açıklayabilir ve rakiplerinizden sıyrılabilirsiniz.
 

Güçlü ve alakalı bir özgeçmiş oluşturun; Mevcut bir özgeçmişi güncellemek ve birden fazla şirket ve pozisyona göndermek nadiren de olsa başarılı olur. Bunun yerine kariyer koçunuz başvurduğunuz pozisyon için iş yerinin ihtiyaçlarını anladığınızı gösteren bir özgeçmiş oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Deneyiminizin nasıl değer katabileceğini iletmek ve pozisyon ile ilgili becerileri vurgulamak, yüzlerce özgeçmiş arasında öne çıkmak için oldukça önemlidir.
 

Kariyerinizin gelişimi hakkında bilinçli kararlar alın; Elbette bir şirkette yönetici olmak bir rüya gibi görünüyor, ancak bir sonraki hamleniz kısa ve uzun vadeli kariyer hedeflerinize ulaşma konusunda sizi nasıl konumlandıracak? Kariyer koçunuz, kariyerinizin gelişimini anlamanıza ve oraya ulaşmak için uygun adımları belirlemenize yardımcı olacaktır.
 

Hedefler belirleyin ve hedefinize giden bir yol haritası oluşturun; Hedef belirleme, kariyerinizde ilerleme kaydetmek için çok önemlidir. Kariyer koçunuz, nereye gittiğinizi belirlemede ve oraya ulaşmak için kriterler oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
 

Hayalinizdeki işi elde etmek için hikayenizi oluşturmanıza yardımcı olur; Finanstaki şu an kiişinizin yiyecek içecek endüstrisinde kariyer başlatmakla ne ilgisi var? Kariyer koçunuz, yolculuğunuzla alakalı bir hikâye oluşturmak için önceki deneyimlerinizdeki değeri belirleyecek ve vurgulayacaktır. Kişisel markanızı oluşturmak, öne çıkmanıza yardımcı olur ve sizi işverenler için arzu edilir kılar.
 

Bir Kariyer Koçu Sorunlarımı ya da Endişelerimi Gizli Tutar Mı?
 

Evet. Gizlilik, tüm çalışanlar için bir gereklilik ve garantidir. Etik standartlar olmadan kariyer koçluğu programı işe yaramaz. Her kariyer danışmanı bunu bilir.
 

Bir Kariyer Koçu Ne Yapamaz veya Yapmaz
 

Bir kariyer koçu pek çok konuda yardımcı olabilse de sizin için her şeyi yapmayacaktır.
 

https://potansiyeliniyasa.com/kariyer-kocu/

Haber Tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 10:06Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kariyer-kocu-nedir-401593-haber/