İrlanda’da Üniversite

İrlanda Üniversiteleri, dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip olan doğa ile iç içe olan yaşamı ve çeşitli kültürü ile adından söz ettiren İrlanda Cumhuriyeti benzersiz ve ödüllendirici bir eğitime sahiptir.

İrlanda Üniversiteleri, dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip olan doğa ile iç içe olan yaşamı ve çeşitli kültürü ile adından söz ettiren İrlanda Cumhuriyeti benzersiz ve ödüllendirici bir eğitime sahiptir.  İrlanda, İngilterenin batısında yer alan ve Atlantik Okyanusuna sınır komşusu olan dünyanın en iyi üniversitelerine ev sahipliği yapmaktadır.
 

Neden İrlandada Yurt Dışında Eğitim Almalısınız?
 

Lisans ve yüksek lisans eğitimi için yurt dışında yabancı bir ülkeye gitmenin çeşitli sebepleri bulunur. İstihdam edilebilirliğinizi arttıracak, sizi geliştirecek ve yüksek standartlarda eğitim almanıza olanak sağlayacak oldukça avantajlı bir deneyimdir. İrlandada eğitim almanız için birçok nedenden sadece birkaçını sizin için derledik;
 

Yüksek Kaliteli Eğitim
 

 İrlanda, verdiği eğitim ile dünyada ilk 10da yer almaktadır. Öğrencilerine dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birini sunar. Tüm dünyada tanınan nitelikler sunan İrlanda üniversiteleri dünya standartlarında eğitim kalitesi ile dikkatleri cezbeden bir ülkedir.  
 

Kariyer Fırsatları

İrlandada Apple, Skype ve Microsoft gibi dünyaca tanınmış olan şirketler de dahil olmak üzere çok uluslu işletmelere çekici gelmesi nedeni ile uluslararası öğrenciler için mükemmel kariyer fırsatları sunar. İrlandada bulunan birçok üniversite iş yerinde gerçek deneyim kazanmanın harika bir yolu olan ve iş ararken paha biçilmez bir katkısı olduğu kanıtlanan staj fırsatları sunmaktadır.
 

Eğitim Sonrası Çalışma Vizesi Fırsatları
 

Eğitim sonrası çalışma söz konusu olduğu zaman, İrlanda uluslararası mezunlarına eğitim sonrasında çalışma izni veren Avrupadaki tek İngilizce konuşan ülkedir. Bu fırsat İrlandada eğitim almak için çekici bir yer halini alır. İrlandada eğitim aldıktan sonra tam zamanlı bir iş bulduğunuzda oturma izni başvurusu yapmak için hak kazanırsınız. 2017 yılında İrlanda yüksek öğretim mezunu öğrencilerine 13.500den fazla ilk oturma izinlerini vermiştir.
 

İrlanda Kültürünü Keşfedin
 

İrlandada eğitim alırken hayatınızda görebileceğiniz en misafirperver insanlar ile karşılaşacaksınız. Eğitim alırken ülkeleri, kültürleri ve gelenekleri ile ne kadar gurur duyduklarını keşfedeceksiniz. Aziz Patrick Günü ile İrlandanın koruyucu Azizinin bayram gününü yaşayıp, geleneksel İrlanda müziği dinleyip, İrlanda dansını izleyebilir, Gal futbolu gibi İrlanda sporlarına katılabilir veya İrlanda mitleri ve efsanelerinde kaybolun.
 

Kariyer Avantajları
 

İrlandada üniversite, lisans ve yüksek lisans eğitimi alarak istihdam edilebilirliğinizi arttıracak birden fazla kariyer geliştirici ve deneyim kazanma fırsatına sahip olursunuz. İletişim, proje yönetimi ve dil gibi herhangi bir işte kullanabileceğiniz, küresel bağlantılar kurarak kendinize daha fazla güvenebileceğiniz bazı aktarılabilir becerileri geliştirme fırsatına sahip olursunuz.
 

Şehir Hayatı ve Doğanın Karışımı
 

İrlanda, şehir hayatı ve kır hayatı arasında mükemmel bir dengeye sahiptir. İrlandanın büyük şehirleri diğer Avrupa başkentlerinden daha küçüktür. Ancak ihtiyacınız olan her şeyi (mağazalar, restoranlar, eğlence ve ulaşım) sunmaktadır. Canlı ve benzersiz bir tarih ile doludur. Ünlü doğal güzelliğini keşfetmek için İrlandanın hiçbir şehrinden çok uzaklaşmanıza gerek kalmaz. Moher Kayalıkları ve Ring of Keryyden Brow Head ve Dinglea kadar İrlandanın çevresindeki doğal manzaralar oldukça nefes kesicidir.
 

Güvenli
 

İrlanda dünyadaki en güvenilir ve yaşanılır ülkeleri arasında hep zirvededir. Küresel barış endeksine en barışçıl ülkeler arasındadır. İrlandada eğitim alırken asla ırkçılık gibi söylemler ile karşı karşıya kalmazsınız.
 

Kişisel Gelişim

Yurt dışında okumak, bir birey olarak büyümenize yardımcı olacaktır. Daha bağımsız olmayı, yeni durum ve zorluklara uyum sağlamayı ve yalnızca yurt dışına tanışıp eğitim alarak elde edebileceğiniz yaşam deneyimlerini kazanmayı öğrenirsiniz. Yemeklerinizi pişirmeyi ve kendinize güvenmek geliştireceğiniz becerilerden sadece birkaçıdır.

 

Kaynak: https://www.realegitim.com/irlandada-universite/

Haber Tarihi: 24 Ekim 2021 Pazar 14:33Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/irlandada-universite-401598-haber/