Prefabrik Çelik Evler Türkiye'nin Konut Krizini Çözebilir mi?

Son dönemlerde artan ev fiyatları nedeni ile boş konutlar her seneye oranla oldukça fazla. Ev fiyatları, ortalama bir ailenin bütçesine göre yüksek tutarlarda satılmasından dolayı ev satın almak isteyen kişiler her geçen gün bu isteğini ertelemek durumunda kalıyor

Son dönemlerde artan ev fiyatları nedeni ile boş konutlar her seneye oranla oldukça fazla. Ev fiyatları, ortalama bir ailenin bütçesine göre yüksek tutarlarda satılmasından dolayı ev satın almak isteyen kişiler her geçen gün bu isteğini ertelemek durumunda kalıyor. Covid-19 salgını nedeniyle kalabalık şehirlerden uzaklaşmak isteyen insanlar daha küçük şehirleri tercih ediyor. Ancak talep hangi alanda artarsa orada mevcut olan her şey daha fazla artıyor. Özellikle müstakil evler son dönemlerin en çok artış gösteren ev modelleri arasında yer alıyor. Küçük şehirlerde tercih edilmesinden dolayı müstakil evlerin fiyatları her geçen gün değişiyor. Prefabrik ev, pandemi sürecinin de etkisi ile en çok tercih edilen ev modelleri arasında ilk sırada yer alıyor. Hem çok araştırılan hem de Türkiye’nin her bir noktasına kurulum yapılabilmesinden dolayı herkesin ilgi odağı olan prefabrik ev, fiyat bakımından da her bütçeye uyum sağlıyor.
 

Prefabrik ev kullanılan materyal bakımından da prefabrik ev satın almayı düşünen kişilere ekstra güven sağlıyor. Deprem ve benzeri doğal afetler büyükşehirlerde yaşayan insanların panik olmasına neden oluyor. Yüksek katlı binalar deprem riskinden dolayı çoğu kişi tarafından tercih edilmiyor. Prefabrik evlerin sağladığı en önemli avantajlardan bir tanesi depreme dayanıklı olarak inşa edilmesidir. Çelik konstrüksiyon ev olarak nitelendirilen prefabrik çelik evler, yapısı gereği depreme dayanıklıdır. Aynı zamanda uzun yıllar kullanıma uygun olarak üretilen çelik evler, dışarıdan gelen darbelere karşı da koruma sağlar. Çelik konstrüksiyon ev, istenilen ölçüde ve boyutta tasarlanabilir. Sizler de kendi ihtiyacınıza göre yaptırabilirsiniz.
 

Karmod ile Dilediğiniz Prefabrik Ev Modellerine Kavuşun
 

Herkesin isteğine uygun olarak tasarlanabilen ve fiyat bakımından da her bütçenin karşılayabileceği nitelikte olan evlerdir. Prefabrik ev modelleri her geçen gün tercih edilmesinden dolayı birbirinden farklı modelleri ile ihtiyaçlara cevap veriyor. Prefabrik ev modelleri arasında en çok tercih edilen ev modeli 2+1 evlerdir. Boyut ve kullanım açısından oldukça konforlu olan bu ev modeli 4 kişilik bir ailenin kullanımı için yeterlidir. Ancak kalabalık ve görünüm olarak daha gösterişli bir ev satın almak isterseniz prefabrik villa tercih edebilirsiniz. Prefabrik villa her alanı aktif olarak kullanabileceğiniz büyük bir prefabrik ev modelidir. İster 3 katlı isterseniz de 2 katlı olarak yaptırabilirsiniz. Aynı zamanda teras ve balkon gibi ekstra noktaları da yaptırabilirsiniz
 

Hazır evyapım ve tamamlanma aşamaları yaklaşık olarak 5 iş günüdür. Özel üretim tesislerinde istek ve arzunuza göre detaylı olarak üretilen hazır ev modelleri istenilen tüm noktalarda kuruluma hazır hale getiriliyor. Kesim işlemleri fabrikada tamamlanan prefabrik evler kurulum için nakliye araçlarına yerleştirilir ve kurulum yapılacak olan alanlara gönderilir. 2 iş günü içerisinde de tamamlanarak sizlere teslim edilir. Klasik bir binanın yapım ve tamamlanma aşaması yaklaşık olarak 1 ila 1,5 sene sürebilmektedir. Bu durum ev satın alacak olan kişiler için dezavantaj sağlar. Prefabrik evler sayesinde kısa sürede hayallerinize kavuşabilirsiniz.
 

Prefabrik Yapılar ile Maliyetlerinizi En Aza İndirin
 

Prefabrik yapı,işverenler ve kurumsal şirketler tarafından da tercih ediliyor. Maliyet bakımından değerlendirildiğinde oldukça uygun fiyatlara ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz prefabrik yapılar her alanda çok amaçlı kullanım sağlıyor. Özellikle ofis konteyner modelleri kurumsal şirketlerin sıklıkla tercih ettiği bir modeldir. Geçici süreliğine kurulumu yapılacak olan ofisler için ofis konteyner kullanarak hem kısa süre içerisinde ofisi teslim alabilir hem de ofise oldukça uyguna sahip olabilirsiniz.
 

Prefabrik yapılar ve prefabrik evlerin fiyatları tercih etmiş olduğunuz boyutlara göre değişkenlik gösterebilir. 2+1 prefabrik evler için belirlenen fiyatlar ile prefabrik villa için belirlenen fiyatlar aynı değildir. Sizler kendi ihtiyacınıza yönelik olarak prefabrik ev modelleri arasından seçiminizi yaparak sizlere sunulan prefabrik ev ve prefabrik yapıavantajlarından yararlanabilirsiniz.
 

Prefabrik ev yaptırmaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi imar iznidir. Ev yaptırmak istediğiniz noktanın ilgili kurumlarından imar izni alarak evinizi yaptırmanız gerekir. Aksi takdire imar izni olmaya noktaya prefabrik ev yapılmaz. Evinizin projesini ve tasarımlarını ilgili kurumlara teslim ederek imar izni sürecini başlatabilirsiniz. İllerin yoğunluğuna göre kısa süre içerisinde olumlu ve olumsuz olarak tarafınıza dönüş yapılmaktadır.

Haber Tarihi: 25 Ekim 2021 Pazartesi 07:35Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/prefabrik-celik-evler-turkiyenin-konut-krizini-cozebilir-mi-401599-haber/