GÜNEŞ LEKELERİ İÇİN GELİŞTİRİLEN GÜNCEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Malezma denen güneş lekeleri, özellikle yaz sonrası dönemlerde birçok kişinin adeta korkulu rüyası. Cildin parlak, canlı ve sağlıklı görüntüsünün önüne geçen bu lekeler, başta güneş ışınlarına bağlı olarak ilaveten farklı faktörlerin neticesinde de oluşabiliyor.

“Malezma (Güneş Lekesi) ciltte kahverengi lekeler şeklinde kendini gösterir”
 

Melazma (Güneş Lekesi), bir cilt hastalığıdır. Cilt üzerinde kahverengi lekeler halinde ortaya çıkar. Deri üzerindeki özellikle güneş gören bölgelerde oluşur. Güneşin etkisini aldıktan belli bir zaman sonra kendisini gösterir. En çok yanak, alın ve dudak üstü bölgelerinde yoğun olarak görülür. 
 

Melazma yani güneş lekesi kadınlarda daha çok gözlemlenir. Bu hastalığın erkeklerde görülme olasılığı oldukça düşüktür. Ten rengi koyu olan kişilerin bu cilt hastalığına yakalanması daha kolaydır. Açık tenli kişilerde de bu hastalık görülse de daha nadir bir ihtimaldir. Melazma (Güneş Lekesi) tedavisi olan bir cilt hastalığıdır. 
 

“Malezmalar tek tipte ortaya çıkmaz, cildin farklı katmanlarında farklı tiplerde görülebilirler”
 

Malzemalar yani güneş lekeleri, farklı tiplerde görülebilirler. Bu tiplerin oluşmasında belirleyici etken, pigmentlerin yerleşim alanlarıdır. Cildin farklı katmanlarında olabilirler. Yüzeyel, derin ya da hem yüzeyel hem derin olacak şekilde ortaya çıkabilirler. 
 

Yüzeyel tipte oluşan malezmalar yani güneş lekeleri kahverengi renkte gözlemlenir. Sınırları keskin bir haldedirler. Derin tipteki lekeler ise koyu kahve renktedirler ve mavimtırak olurlar. Sınırları ise keskin bir şekilde görülemez. 
 

Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi yüzeyel tipteki malezmalar için daha kolaydır ve daha net sonuçlar verir. Derin yerleşimli malezmalarda ise tedaviye olumlu yanıt almak daha zordur ve daha uzun bir süreç gerektirir. 

 

“Malezma hastalığında teşhisin doğruluğu oldukça önemlidir”
 

Malema yani güneş lekesi cilt hastalığının teşhisini koymak zor değildir. Malezma, teşhisi kolay bir hastalıktır. Yapılan basit bir muayene ile dermatologlar, bu hastalığı kolaylıkla tanıyabilir. Ayrıca Wood lambası adı verilen bir ışıkla ciltteki lekelere bakılarak gerekli incelemeler yapılabilir ve lekelerin ciltteki derinliği ile ilgili de bilgi sahibi olunabilir. Yani, bir malezmanın yüzeyel, derin ya da miks yapıda mı olduğu bu ışık ile yapılan inceleme sonrasında belirlenebilir. 

 

“Malezmaların oluşmasına sebebiyet veren farklı faktörler vardır”
 

Malezmaların yani güneş lekelerinin oluşum sebebi hala net olarak bilinmemektedir. Hastalığın ortaya çıkması ise deriye renk veren melanosit isimli hücrelerin yine deriye renk veren melanini aşırı olarak üretmesi sonucunda gerçekleşir. 
 

Melazmaların oluşmasına neden olabilecek faktörler ise şu şekildedir:

 

“Malezmalar, en çok yaz aylarında artış gösterir”
 

Melazma (Güneş Lekesi), yaz aylarında en atak zamanlarını yaşar. Bu dönem ve sonrasında lekelerin oluşması ya da mevcuttaki lekelerde artış olması oldukça normal bir durumdur. Çünkü, bu hastalığın temelinde güneş ışınlarına çokça maruz kalmak vardır ve güneş ışınları en çok bu dönemlerde cilt ile temas eder ve cilt üzerindeki etkisi fazla olur. Deride pigment üretmekten sorumlu bazı hücreler vardır ve güneşin zararlı UV ışınları bu hücreleri harekete geçirir. Koyu tenli kişilerde bu hastalığın açık tenli kişilere oranla daha fazla oluşmasının sebebi de bu kişilerde daha aktif pigment hücrelerinin bulunmasıdır. 
 


 

“Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi kişinin ten rengine bağlı olarak daha uzun bir süreç gerektirebilir”
 

Melazma Tedavisi, kısa bir süre içerisinde tamamlanacak ve sonuçları hemen alınacak bir tedavi türü değildir. Tam tersine, daha uzun bir süreç gerektirir. Bu sürecin tamamlanmasında hem hastanın hem de tedaviyi gerçekleştiren dermatoloğun sabırlı bir yaklaşıma sahip olması önemlidir. 
 

Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi, standart bir yolun izlendiği bir tedavi sürecini içermez. Tamamıyla kişiye özel bir tedavi yönteminin belirlenmesini gerektirir. Tedavi yönteminin belirlenmesinde ise hastanın genetik yatkınlıkları, tıbbi hastalık geçmişi, sahip olduğu lekelerinin hikayesi ve lekelerinin ne tipte olduğu göz önünde bulundurulur. 
 

Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi yönteminin belirlenmesi sürecinde lekelerin ciltteki yerleşim yerleri de oldukça kritiktir. Malezma tedavisi, açık tenli kişilerde, tedaviye verilen yanıtlar olumlu olmaya daha yatkın olduğun daha kolay devam eder. Tedaviden sonraki birkaç haftalık süre, tedavinin sonuçlarının gözlemlenmesi için yeterlidir. Açık tenli hastalar, tedavi sonrasında cilt lekelerinin neredeyse tamamından bile kurtulabilme şansına sahiptirler. Ancak, cilt lekelerinin iyileşmesi, ciltte yeniden lekelenmelerin meydana gelmesini engelleyici bir faktör olarak düşünülmemelidir. 
 

Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi, koyu tene sahip hastalar için kesinlikle daha zordur ve uzun bir zaman dilimi gerektirir. Özellikle bu kişilerde güneş lekelerinin yeniden oluşma olasılığı da daha fazladır. Tedavi sonrası alınan sonuçlarda, bu cilt tipine sahip hastalarda lekelenmelerin yüzde yüz oranda kaybolduğunu görme olasılığı düşüktür. Ancak lekelerde gözle görülür bir azalma ve iyileşme de gözlemlenebilir. Bu hastalarda, tedavinin tamamlanma süreci birkaç ay alabilir. 
 

Yaz ayları malezmaların sayısında en çok artış gözlemlenen zamanlardır. Buradan da anlaşılacağı üzere Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi, özellikle bu zamanlarda güneş ışınlarına maruz kalınan sürenin azaltılmasını gerektirir. Tedavi sürecinde güneşin zararlı UV ışınlarından korunmak çok önemlidir.  
 

Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi, leke kremleri ya da farklı lazer uygulamaları ile gerçekleştirilebilir. 
 


 

Eğer siz de Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi uygulamalarından faydalanmak istiyorsanız ve etkili bir leke tedavisi ile göz kamaştıran, sağlıkla ışıldayan, pürüzsüz bir cilde sahip olmaya karar verdiyseniz detayları öğrenmek, Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi ile ilgili bilgi almak ve Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi fiyatları için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Quartz Clinique’e ulaşın ve randevunuzu planlayın…  
 

 

Özel Quartz Poliklinik

Web Site:https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Haber Tarihi: 25 Ekim 2021 Pazartesi 15:27Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/gunes-lekeleri-icin-gelistirilen-guncel-tedavi-yontemleri-401601-haber/