Pomeranian Boo Fiyatları

Pomeranian Boo ve Toy Poodle cinsi köpekler diğer ırklara oranla pahalı sayılan köpeklerdir. Bu cinslerin fiyatlarındaki bu farklılıklar köpeğinizin özel olmasından kaynaklanmaktadır.

Pomeranian Boo ve Toy Poodle cinsi köpekler diğer ırklara oranla pahalı sayılan köpeklerdir. Bu cinslerin fiyatlarındaki bu farklılıklar köpeğinizin özel olmasından kaynaklanmaktadır. Bu tür köpekler ülkemizde doğal olarak bulunan bir cins değildir. Bu cinsin ana vatanı Almanya’da bulunan Pomeryan bölgesi olmakla birlikte isimlerini de bu bölgeye borçludurlar. Sizler de pati severler olarak uzun araştırmalar ve karar süreçlerinden sonra bir Pomeranian Boo ailesi olmaya karar verdiyseniz elbette bazı korkularınız olacaktır. Fiyatları sebebiyle zaman zaman göz korkutabilen bu küçük ama muhteşem köpekler için yüklü bir ödeme yaptıktan sonra can dostunuzun safkan olmadığını öğrenmek cebiniz için büyük zararlara sebep olabilir. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için yapmanız gerekenler oldukça kolay.
 

Pomeranian Irkı Kaç Çeşitten Oluşur
 

Spitz köpek ailesinin en küçük üyesi olan Pomeranian Boo cinsi köpekler genellikle süs köpeği, çanta köpeği ya da kucak köpeği olarak adlandırılır. Pomeranya bölgesine has olan bu cinsin bir diğer adı da cüce spitzdir. En popüler köpek ırkları arasında olan bu küçük köpekler, popülarite sıralamasında ilk yirmiye girmeyi başarmışlardır. Bu köpeklerin cins isimlerinin sonuna eklenen Boo ise aslında bir özel isimdir. Aslında Boo isimli bir ırk yoktur. Bu ırk başlangıçta şu an olduğundan çok daha farklı ve büyüktü. Zamanla şu an oldukları görüntüye kavuştular ve Pomeranian Boo köpek ırkını oluşturdular. Bu ırkı iki farklı alt başlıkta incelemek mümkündür. Bu köpekleri yüz yapıları sayesinde birbirinden ayırmak mümkündür. Bu köpekleri yüzü tilkiye benzeyen ve diğerlerine nazaran da ince yüzlü, uzun burunlu olanlar ve yuvarlak yüzlü, ayıcık görünümlü olanlar olarak ele alabiliriz.
 

Orijinalini Sahtesinden Ayırın!
 

Köpeğiniz bir ömür boyunca sizin yanınızda olacak ve size arkadaşlık yapacaktır. Bu nedenle hayvan satan mağazaların önünden geçerken yavru köpeklerin tatlılıklarına aldanıp yanlış bir seçim yaparak hem almış olduğunuz can için hem de sizin için uzun süren sancılı ve üzüntülü bir süreç yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlardan kaçınmak ve tüylü dostunuzu doğru seçebilmek için takip etmeniz gereken birkaç önemli yöntem vardır. Bunlardan ilki ve en önemlisi merdiven altı ve güvenilir olmayan yerlerden cins köpek almamaktır. Patili dostunuzu alırken sertifikalı yetiştiricilerden ya da güvenilir sitelerden almaya özen gösteriniz. Yavrunuzu satın almadan önce anne ve babayı görmeyi isteyin. Eğer fotoğraf yoluyla alacaksanız, satıcıdan yavrunuzun farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını isteyin ve yavrunun sağlık durumunu saptayıp, cinse ait özellikleri taşıyıp taşımadığını kontrol edin. Yavrunuzla ilgili satıcıyı test eden sorular sorun ve köpeğin gen haritası hakkında bilgi alın.
 

Safkan Boo’ların Belirgin Özellikleri
 

Bu ırkta tilki suratlı ve ayıcık suratlı olmak üzere iki farklı köpek vardır. Pomerenian Boo cinsi köpekler ayıcık suratlı köpeklerdir. Yavru Boo’ların kulakları kısadır ve tüylerinin arasında adete yok olmuş hissi verir. Gözleri koyu renkli ve parlaktır. Bu parlak gözler ovaldir. Kuyrukları sırtlarına yapışık ve sırtlarının üzerinde uzanan formdadır. Kürkleri oldukça yoğun ve kalındır. Ayrıca tıraş şekilleri nedeniyle genelde kafaları vücutlarına oranla daha büyük görünür. Burunları tilki suratlı olana nazaran çok daha kısadır. Eğer yavrunuz uzun, dik kulaklı ve uzun burunluysa bu muhtemelen tilki suratlı Pomeranian yavrusudur.
 

Boo’ların genel Özellikleri Kaynak : https://www.patilendim.com/17745/pomeranian-boo
 

Nelere Dikkat Edilmeli
 

Köpeğinizi alırken şeceresi olmasına, anne ve babasının safkan oluşuna ve yavrunun sağlık durumuna dikkat etmelisiniz. Sağlıklı ve hasta yavruyu ayırmak fotoğraflardan zor olsa da yavrunuzu gidip görerek ya da video yardımıyla inceleyebilirsiniz. Sağlıklı yavrular oldukça hareketlidir. Yüz şekillerindeki belirgin farklar sayesinde yavrunuzun Boo mu yoksa tilki surat mı olduğunu anlayabilirsiniz. En önemlisi de güvenilir satıcılardan alım yapmaya ve merdiven altı yerlere gitmemeye özen göstermelisiniz.

 

Tüm Hayvan Özelliklerini Bulabileceğiniz Site : https://patilendim.com

Haber Tarihi: 29 Kasım 2021 Pazartesi 12:01Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/pomeranian-boo-fiyatlari-401716-haber/