Evinizi Güvenceye Almanız İçin 4 Öneri

Eviniz sizin yuvanızdır ve yuvanızı güvence altına almak istemeniz de son derece normal! Evinizi güvenceye almak için aslında sanıldığı kadar uzun uğraşlar vermeniz gerekmiyor.

Eviniz sizin yuvanızdır ve yuvanızı güvence altına almak istemeniz de son derece normal! Evinizi güvenceye almak için aslında sanıldığı kadar uzun uğraşlar vermeniz gerekmiyor. Atmanız gereken adımlar oldukça basit ve bu adımlar için çok fazla zaman ayırmanız gerekmediğini de belirtebiliriz. Peki, neler yapabilir, hangi adımları atabilirsiniz? Sizler için 5 farklı önerimiz olacak. Hemen göz atmaya başlayın!
 

  1. Deprem Sigortası Yaptırın!

Bildiğiniz gibi deprem, bu ülkenin gerçeği ve deprem riskini her daim göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bunun için alabileceğiniz en önemli önlem ise deprem sigortası yaptırmanızdır. Zira deprem sigortası zaten yasalar gereği de yaptırılması zorunlu olan bir sigortadır. İlk olarak atmanız gereken adım da DASK işlemlerini tamamlamak olmalıdır.
 

  1. Kamera Sistemi Kurulmalı!

Evinize mutlaka kamera sistemi kurulmasını sağlayın. Özellikle büyük şehirlerde hırsızlık olayları gün geçtikçe artıyor ve kamera sistemleri de bu olaylar karşısında caydırıcı bir özellik taşıyor. Dolayısıyla bir an önce kamera sistemleri için uygun bir firma arayışına başlayın. Kamera sistemlerinin sanıldığı kadar yüksek bir bütçe gerektirmediğini de belirtmeliyiz.
 

  1. Elektrik ve Su Tesisatlarını Kontrolden Geçirin!
     

Evde elektrik ya da su tesisatı ile alakalı yaşanan sorunlar beraberinde çok daha ciddi problemleri de getirebiliyor. Bu nedenle yeni bir eve taşınacağınız zaman elektrik ve su tesisatlarını da kontrolden geçirmenizde fayda var. Tesisatta sorun tespit edilirse bir an önce yenilenmelerini ya da onarımının yapılmasını sağlayın. Hem evinizi hem de eşyalarınızı güvence altına almak için bu adımı da listeye eklemenizde fayda var.
 

  1. Konut Sigortası Yaptırın!

Deprem sigortası ile konut sigortasının birbirinden farklı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bu nedenle yaşam alanlarınızı belirli bir teminat altına alabilmek adına mutlaka konut sigortası da yaptırmanız gerekiyor. Peki, konut sigortası için bu yıl ne kadar bütçe ayırmak lazım? Bu sorunun yanıtı için de hemen Generali Sigorta internet sitesine tıklamanızda fayda var. Generali Sigorta konut sigortası fiyatının sizin tarafınızdan belirlenmesi şansını tanıyor. 12 ay taksit imkanı sunuyor olduğunu da bilmeyenler için aktaralım.

Haber Tarihi: 29 Kasım 2021 Pazartesi 12:05Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/evinizi-guvenceye-almaniz-icin-4-oneri-401717-haber/