21. Yüzyılda Hayati Bir Tıp Mesleği İşyeri Hekimi

İşyeri hekimleri, işle ilgili hastalıkların veya yaralanmaların teşhisi, tedavisi ve önlenmesi konusunda uzmanlaşmış tıp doktorlarıdır.

İşyeri hekimleri, işle ilgili hastalıkların veya yaralanmaların teşhisi, tedavisi ve önlenmesi konusunda uzmanlaşmış tıp doktorlarıdır.

 

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, beş işçiden yalnızca birinin şirketlerinin işyeri hekiminin adını bildiğini ortaya koydu. Bunun nedeni, işyeri hekimlerinin genellikle bir çalışan popülasyonu için tıbbi bakım sağlayana kadar şirketler tarafından işe alınmamasıdır.

 

Çalışma ayrıca, iş sağlığı sorunları söz konusu olduğunda çalışanlar arasında bir güven eksikliği olduğunu da ortaya koydu. Birçok insanın geçimini her gün patronlarının eline bıraktığı düşünüldüğünde bu anlaşılabilir bir durumdur, ancak konu önleyici bakıma geldiğinde sorun teşkil etmektedir.

 

İşyeri hekimleri genellikle ilkyardım acil durumları veya acil durumlar gibi acil iş sağlığı sorunlarıyla ilgilenen kişiler olarak görülür.

 

İşyeri Hekimi ile Hangi Çalışmalar Yapılır?

 

İşyeri Hekimliği, 21. yüzyılda hayati bir tıp mesleğidir. Mesleki tıp alanı, işle ilgili faktörlerden kaynaklanan hastalıklar ve diğer sağlık sorunları konusunda uzmanlaşmış genel tıp uygulamasının bir uzantısıdır. Bu tıp alanı, imalat, nakliye, kolluk kuvvetleri, pazarlama ve daha pek çok meslekte çalışanlar dahil olmak üzere çok çeşitli mesleklere sahip çalışanların sağlık ve güvenliğini korumak için gereklidir.

 

İş tıbbının amacı, işyerinde meydana gelebilecek kazaları ve yaralanmaları önlemektir. Ayrıca, işverenlerin eğitim vererek veya çalışma ortamında değişiklikler yaparak bu riskleri azaltmak için adımlar atabilmeleri için yaralanma veya hastalık riski daha yüksek olan işleri belirlemeyi amaçlar. Ayrıca birçok işyeri hekimi endüstriyel sağlık standartları ve güvenlik programları ile ilgili konularda şirketlere danışman olarak hizmet vermektedir.

 

İş Güvenliği Uzmanı Çalışmalarına Neden İhtiyaç Var?

 

İşyerlerinde çalışanların hayatlarını risk altına alan etkenlerin belirlenmesinde profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyuluyor. İş güvenliği uzmanı da bu alanda özel cihazlar ile tespitler yaparak son derece önemli çalışmalar yürütmektedirler. İş güvenliği uzmanı ile çalışmalara devam edilmesinde etkili olan bazı durumlar bulunmaktadır. Çalışma ortamında iş güvenliğinin oluşturulması yapılan çalışmalardan alınacak olan verimi de oldukça artıran bir etken oluyor. İş güvenliği uzmanı ile çalışmalara başlamak isteyenler https://www.yontemakademi.com.tr/is-guvenligi-uzmanligi-hizmeti internet sitesini sıklıkla ziyaret ediyorlar.

Haber Tarihi: 27 Kasım 2021 Cumartesi 13:31Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/21-yuzyilda-hayati-bir-tip-meslegi-isyeri-hekimi-401760-haber/